28 Ocak 2010

Nuri Sahin Alinabilir Mi ?



Su formuyla su konumunda aslinda kimse alamaz lakin Bild'in dedigi dogruysa eger sözlesmesinde serbest birakilacak rakam bellidir: 6 Milyon Euro. Gözümü kirpmadan üc kurus da fazlasini ekleyip cekip alirim bu oyuncuyu.. Yabanci geyigi olmayacak ve büyük takim baskisini 16 yasinda kaldirmis, inisleri-cikislari halledip güzel bir yola girmistir. Süper ama süper bir transfer olabilir. Tek sorun sudur: Nuri Sahin'in ikna edilmesi... Bonservisini sorun olarak dahi görmüyorum.. 21 yasinda. Alip seneye satsaniz 4-5 milyon euro kar yaparsiniz kesinlikle..

Nuri'nin sözlesmesi ise su sekildedir. Aylik 95 bin euro alir. Bunun yani sira ligde aldigi puan basina 9 bin euro primi hak kazanir. Üc puan aldigi vakit 27 bin euro ekstra.. Ayda iki galibiyet alsa 54 bin Euro daha.. Toplamda ayligi en iyi ihtimalle 150 bin Euro'ya gelse dahi yilligi 1,8 milyon euro ediyor.. Elbette simdi Dortmund uzatmak istiyor ve simdi yapacagi sözlesme cok baska olacaktir ama yine de ikna edilebilir. Baska acidan Nuri Sahin sadece paraya bakmiyor, ona güzel bir proje sunup iyi bir gelecek vaad ederseniz olabilir.. Genc oldugu icin paranin yaninda biraz da sportif acidan gelecegini düsünüyor.. Olursa cok ama gercekten cok iyi olur.!

22 yorum:

Great White dedi ki...

Mesela bir Tabata' ya ödenen para göz önüne alındığında 6 milyon avro Nuri Şahin gibi genç ve yetenekli bir oyuncu için çok da astronomik bir bedel değil tabii ki..

Ancak o paraya alınmasının bir iki sene sonrasında 4-5 milyon avro kar edileceği fikrine pek katılamıyorum, zira bunun bir örneğini göremiyoruz son yıllarda..

Herifler bir Portsmouth ya da Mallorca' dan alırken ayrı, bizdeki herhangi bir kulüpten alırken ayrı değer biçiyorlar futbolculara nedense..

Borges dedi ki...

Great White:Haklisiniz ama ben bunun degisebilir oldugunu düsünüyorum. Söyle ki tek basina Rijkaard faktörü dahi degistiriyor cok seyi. Bugün Rijkaard buradan gitse gidecegi klup neresidir ? Oraya Toschak gibi bir oyuncu götürmeyecegini-balic 20 milyon euro- söyleyebilir misin ? Ki bu kucuk bir ayrintidir lakin zamanla isler bütüne etkiyecek sekilde degisecektir.

Sahin'in en önemli artisi Bundesliga gecmisi ve tecrübesi vardir. Marcelinho'dan dahi Trabzon kar yapmistir.Yani burada hicbir is yapmasa dahi alicilari simdiden mevcuttur yasin göz önüne aldiginiz vakit..

Ilerleyen zaman icerisinde bu bahsettiginiz gercegin degisecegini düsünüyorum.. Nuri Sahin büyük bir sakatlik yasanmazsa bu paranin fazlasina satilabilir ki elde kaldiginda kari daha fazla olacaktir.

güvenegüvene dedi ki...

Nuri Şahin günümüz futbolunun aranan orta saha oyuncularından.Özellikle Türkiye'de Galatasaray alabilirse cuk oturur diye düşünüyorum.Orta sahada oynayan; ne mehmet, ne mustafa ne de barıs oyunu yeterince iki yönlü oynayamıyorlar.Nuri ise bunun çok iyi yapıyor.Hemde teknik bir oyuncu ve üstüne üstlük solak..Belki biraz abartıyor olabilirm ama stilini Fabregas'a benzetiyorum ve büyük kuüplerde rahatlıkla oynayabilecek kapasitede.Ama Türkiye'ye geleceğinide hiç düşünmüyorum yaşına rağmen tecrübeli bir oyuncu.Bildiğim kadarıylada zaman zaman Dortmund'ta kaptanlık bandınıda takıyor.Onun için böyle futbolcuları hemen kaparlar.Son olarakda ona biçilen 6 milyon € fazla bir para değildir.2-3 sene oynatıp rahatlıkla 10-12 milyon € gibi bir paraya satılabilir.Çünkü dünyada bu tarz futbolcular yok, futbolun aranan elmanları..

Borges dedi ki...

T.Güven: öncelikle sunun altini cizelim. Nuri Sahin, 16 yasinda iken dünyanin en iyisi olabilecek potansiyeli tasiyordu. Arsenal'in onu o dönem nasil deli gibi istedigini cok iyi biliyoruz.. Sonrasinda yasadigi bir düsüs var. Ama o günlere dönsek gelecegin Gerrard'i muamelesi yapiliyordu hele ki U 17 de gösterdigi performans..

Bugün ise fiyati transfermarkt degerine göre 10 milyon euro'dur satmaya kalksan daha fazla da eder. Ama sözlesmesinde 6 milyon'a serbest kalabilir maddesidir alinabilir kilan..

Ve evet modern,genc güzel bir orta saha. Karakterli, evli barkli olmus, düzgün bir adam.. Süper bir transfer olur.!

Erdem Karakuş dedi ki...

Borges en iyi ihtimalde bile Türkiye'ye geleceğini sanmıyorum ben Nuri'nin. Halil, Hamit bile gelmedi Türkiye'ye onca çabaya rağmen. Ha Nuri daha genç orası da var, kariyerinin gidişini farklı bir şekilde değerlendirebilir. Ama bence alabilmek için Rijkaard faktörü de, takımın projeleri de yetmez. Çok fanatik Galatasaray'lı olur, o zaman bir ihtimal veririm. Ama şu halde zerre ihtimal vermiyorum.

Unknown dedi ki...

Bonservis parasini, alacagi ucreti, GS'da, FB'de, BJK'de nasil oynatilacagini, ne kadar uyumlu olacagini bir kenara birakiyorum. Aklima burada isitecegi yorumlar, gazetede kendisi hakkinda yazilacaklar geliyor. uzulecegini, yipranacagini dusunuyorum. Bunlar ulkemizi has super ortamla ilgili kisimlar. Isin super lig kismi ise bir baska. Super Lig futbolcu parlatan bir ligden cok yipratan bir lig bence.
Gelmesin, yipranmasin, takilsin. Her yetenekli Turk kokenli futbolcunun buraya gelmesine gerek yok.

Borges dedi ki...

Erdem Karakus: Ben de diyorum zor.. cok zor cunku Dortmundlular tapiyor bu adama, son macinda kaptan da cikti. Seviliyor, el üstünde tutuluyor ve gittikce de daha da iyi oynuyor. Ama Haldun Üstünel belki bir sey yapar, ne bileyim belki baska birisi.. Bir sey olur gelebilir, maddi olarak engel yok, mesele onu ikna etmekte.. Ama iste Türkiye kosullarinda oynamak icin Galatasarayli olmasi gerekiyor belki.. Hamit Galatasarayli iken dahi gelmiyor ve ben Hamit'e hak veriyorum zira buradaki onca formsuzluguna, sakatligina ve sorunlara ragmen yasadigi stressiz ortami terkedip buraya gelmek, intihar.. Altintop kardesler iyi para aliyor, halil dedigin adamin parasini Frankfurt bile karsilayamadi. 2,8 milyon euro yillik. Hamit daha fazla.. gelmezler ama Nuri belki hani olur ya..

Borges dedi ki...

Baris: Haklisin kesinlikle ama bir yerden bir seyler degismeye baslamali. Süper Ligin sert futboluna cok da ters gelmez, mücadeleci yapisina teknigini güzel bir sekiilde dengelemistir o.. Sorun ama diger kisim ki hep derim.. Genc yeteneklerin yetismemesini saglayan ne teknik direktörler ne de takimlar ne de bu oyuncularin daha 17 yasinda yaptigi hatalar..Ortam cok pis be abi. Genc oyuncu olmak istemezdim ben sahsen bu ülkede.. Ama degisebilir, umuyorum ve degisecektir de..

Empyrium dedi ki...

Askerden döndükten sonra yayınladıklarını virgülden noktasına okumaya başladım.Hepsi ayrı ayrı tepeleme keyif dolu.İyi ki tekrar dönmüşsün ve bizi bu zevkten mahrum bırakmamışsın...

Yine harika bir öneri.Galatasaray için , Rijkaard'ın öngörülen sistemi için biçilmiş kaftan.Elano-Keita-Dos Santos(alınırsa bonservisi)için ödenecek ve ödenen rakamlar düşünüldüğünde bu rakam Nuri için bence fazla değil. Biraz daha ileri gidip hiçbirşey de denilebilir...

Borges dedi ki...

Empyrium: Senin de askerligin bitti ha. Daha dün gitmistin gibi ama bir de sana sorsunlar tabi. Ho$geldin.! (biz degil blog bile yaslandi´)

Eren dedi ki...

TR'ye gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum ben de. Tek aklıma gelen şey, Topuz'un 8 milyon, Sercan'ın 6 milyon, Gökhan'ın 3.5 milyon olması, ve Nuri'nin bahsedilen fiyatının yanında bayağı bayağı komik kaçması.

Savaş döneminde ekmek kıtlığı gibi Türkiye futbolcu borsası.

Erdem Karakuş dedi ki...

Bu arada Nuri demişken aklıma gelen başka bir mevzu daha var. Şimdi Nuri, Fabregas, Xavi, Iniesta tarzı adamlar el üstünde tutuluyor. Eskiden Effenberg, Hagi, Maradona tarzı komple lider özellikli oyuncular vardı. Artık böyle adamlar görülmüyor takımlarda. Böyle oyuncular mı çıkmıyor, yoksa takımlar böyle oyuncuları mı seçmiyor? Ben bir Effenberg'i 5 tane Nuri'ye tercih ederim açıkçası, lider özellikleri bakımından.

Borges dedi ki...

Eren: bu fiyat aslinda sadece sözlesmesindeki bir bosluktan kaynaklaniyor, gercek fiyati cok baskadir. Iki topuz eder. Ic transfer piyasasinin degerleri farkli sekilde belirleniyor ama yine de bir gariplik var o kesin. Bes milyona dünya yildizi alabiliyor iken türkiyeden ortalama bir oyuncuyu alamazsin.. O dönemler bitti, Üstünel bunu gösteriyor herkese aslinda.. ic transfer piyasasinin sacmaligini.!

Erdem Karakus: 21 yasinda kaptan olustur, liderligi de vardir bu cocugun.. Ve bence olamsi gerektigi gibi bir lider olacaktir derim ama effenberg cok istisnai bir örnektir o cok baskaydi..

aşkın dedi ki...

Abi oldu mu şimdi.Güzel güzel okuyoruz, salyalar akıyor, herşey uygun ama sonra çat diye gerçekler!
Birileri onlara haber uçuruyor galiba:
- Oraya gitmeyin la! Rahat mı batıyor?
Arayınca her türden futbolcu bulursun vesselam, sağda solda okuyorum ''iki yönlü oyuncuyu kim kaybetmiş biz bulalım'' türünden yorumlar.Biriniz İngiltere'ye biriniz Brezilya'ya, berikiniz Papua Yeni Gine'ye giderse futbolcu aramaya, tabii ki bulunmaz.Öhö..Neyse, ben ufaktan uzayayım.

brooklynz dedi ki...

hani nuri'nin yakın arkadaşı olsaydım verebileceğim tek tavsiye türkiye'ye gelme olurdu.Nuri'ni Beşiktaş'a geldiğini düşünsenize,hani bildiğin futbol hayatının biteceğini tahmin etmek zor değil,veya fenerbahçe'ye gitse,2 maç sonra yuhalanacağını tahmin etmekte hiç zor değil.Aynı şekilde galatasaray'a gelse,hani kimin ne zaman ayrılacağı belli mi,yarın bir gün rijkaard ayrılacak bu takımdan,yerine gelicek kaprisli bir teknik direktör yok edebilir onu(milli takıma çağrılmaması gibi).Onu İngiltere'de futbol oynarken görmek isterim açıkcası,ama Dortmund'da kalırsada yanlış bir tercih yapmış olmaz.Şu an milli takımda nuri şahin,gökhan inler ve mesut özil üçlüsü bir arada oynuyor olabilirdi..

Borges dedi ki...

brooklynz: Biz Galatasarayli oldugumuz icin ve dahasai bu takimin su anda böyle nbir oyuncuya cok fazla ihtiyaci oldugunu gördügümüz icin kalbimizden geceni söylüyoruz, istiyoruz. Amma velakin Nuri Sahin'in menajeri olsam su konumda Premiere Lig'e dogru yönlendirirdim haliyle. gelmesi mucizedir lakin son dönemde gerceklesen mucizeler sonrasinda neden böyle bir sey de gerceklesmesin diyoruz.. yoksa katiliyorum size ve digerlerine..

Adsız dedi ki...

Yıldırayın parladığı yıllarda Türkiyede futbolcuların avrupa gelmek istediği bir ortam da benim Türkiyeyi tercih etmem geri adım olur demişti.Nuri'de böyle düşünüp gelmez diye düşünüyorum.Nurinin Arsenal transferi ile ilgi italyada menejerlik yapan bir Türkün roportajını okumuştum ben Arsenella yıllık 350 bin sterline anlaştım Nuriyi ikna edemedim kendi Dordmunt ile aylık 15.000 euro+ maç basına anlaştı demişti.İç transfer saçmalığı fikrine katılıyorum Bank Asyada dahi iddasi olmayan takımlardaki oyuncular bile akıl almaz paralar alıyor ki süperlig de ki ortam normal geliyor yabancı oyuncu sayısı artırılarak yada bir başka formulle dengeleme yapılmalı

Volkan dedi ki...

Sinan Engin bir süre önce, Beşiktaş'ta çalıştığı zamanda Nuri Şahin'i gelmeye ikna ettiğinden falan bahsetmişti. Sanırım sonra bundesliga daha çekici geldi(haliyle!) ve Nuri orada kaldı.

Nuri'nin sonu inşallah yıldıray gibi olmaz umarım milli takımda doğru tercihi yapmıştır.

Borges dedi ki...

Volkan: Aslinda o dönem alinabilir bir durumu vardi. Feyenoord sonrasi.. Besiktas da oldukca yaklasmisti onu almaya ama almadi. Besiktas icin degil de Nuri icin iyi olmustur. zira belirli bir kariyeri olmadan bu ülkeye adim atmasi futbolcunun zararinadir. Simdi olsa cok baska olur..

Yildiray'i sakatliklar yikmistir. Sampiyonlar Liginde final oynadigi vakit istatistik olarak kendisine en cok faul yapilan oyuncuydu ve bunun bir geri dönüsümü olmustur haliyle.. yoksa hem Milli takimda hem de BUndesligada yildiz oyuncu kivamindaydi yildiray..

Nuri ise yeni neslin futbolcularindan.. Cok güzel bir gelecek onu bekler..

adasız dedi ki...

bırakın Dortmundumuzda kalsın.Kloppumuzla birlikte bu sene olmasa bile seneye o formayla şampiyonluğu kucaklasın.
Ha bu arada şu merakla beklemekte olduğum dortmund yazısını ne zaman yayınlayacaksınız

Borges dedi ki...

kara deryalarda bir fenersin: Biraz daha zamana ihtiyacim var, yakinda yazilacaktir dortmund üzerine.. Dortmund böyle giderse bu sene bile sampiyon olabilir, en azindan sampiyonlar ligi ihtimal dahilindedir. bu parasizlikla üstelik..

CaRtMaNtR dedi ki...

Do it haldun demek geliyor içimden. :)