24 Ağustos 2010

Stephan Schröck.! #2



Televizyondan izlediğim oyuncular hakkında bazen yanılabilirim ama ben çıplak gözle izlediğim futbolcular hakkında kolay kolay yanılmam.. İstisnalar olsa da binde birdir. Performans her zaman farklı olabilir ama yetenek cok açık bir şekilde ortadadır.

2008 Kasım ayında Bundesliga tarihinin en eski derbisi olan Nürnberg - Fürth maçına gitmiştim. Maçtan gelir gelmez bu oyuncu hakkında post attım hemen..

O gün bugündür çok fazla ses çıkmıyordu ve senenin ilk maçında birden ortaya çıktı. Geçen sene de formu oldukça iyi olsa da benim ondan beklentim çok başkaydı. Sonra öğrendik ki futbolcu sigara tiryakisi ve oldukça disiplinsiz bir yaşama sahipmiş.. Özellikle Bruno Labaddia ile geçmişine sünger çekmiş, hayatına çeki düzen vermiş. 3 ay önce sigarayı da bırakmış..

Schröck gettoların çocuğu. Sigaraya cok küçük yaşta başlıyorlar ve bırakmak öyle kolay değil. bek de oynasa tam bir sokak futbolcularından.. Annesi Filipinli ve milli takım olarak annesini mutlu etmek için orayı seçmiş.. Daha da ilginç olan şudur ki Milli takım ile pazarlık yapmış.. Oranın oldukça fakir bölgelerinde yaşayan kuzenlerinin tüm okul masraflarını karşılaması nedeniyle Filipinler milli takımında oynayacak..

24 yaşında ve ben umudumu kaybetmedim. Karlsruhe maçında 1 gol 1 asist ve takımın lideri durumunda. Bundesliga teklifleri olsa da orada yedek olacağıma burada takımın lideri olurum diyengillerden..

Severim ben böyle futbolcuları..

1 yorum:

ahmtczm dedi ki...

Böyle oyuncular kendi yeteneklerinin kıymetini bilmiyorlar.İş usta T.Direktörlere kalıyor