4 Ekim 2010

Stuttgart Algoritması.!



Lige kötü başlayacaksın.. Üst üste mağlubiyetler sonrası küme düşme potasına yerleşeceksin ve takımın önemli isimleriyle problem yaşayacaksın ve sonra teknik direktörünü kovup yenisini alıp muhteşem ikinci yarı performansı ile ligi tepede bitireceksin.. Kimisinde ikinci yılında şampiyon olursun ama bazen de ikinci yıl aynı şekilde tekrar eder..

Bu nasıl bir futbol kültürüdür anlayabilmiş değilim. Ben Daum'dan sonrasına tanık oldum ve ordan başlayayım..

Entenmann ile sorun yaşadığında klup küme düşme potasının içerisine girmişti ve 1990 kasımında Daum geldi.. Tepeye çıktı ve ikinci yılında takımı şampiyon yaptı.! Sonra misal Magath var.. Yine küme düşme potası ve muhteşem ikinci yarı performansı sonrası Şampiyonlar Ligine bilet aldırmaya kadar ilerledi.. Armin Veh başlangıçta problemliydi belki ama Şampiyonluk sonraıs takımı 14. sıraya geriletecek kadar.. Sonra Babbel var.. Küme düşme potasından aldı ve takımı klup tarihinin en iyi ikinci devresini oynatarak zirveye uçurdu ama hemen sonrasında yine tabelanın sonuna çiviledi.. Sonra işte bugün takımın başında olan Gross geldi.. Yine küme düşme potasından zirveye v.s..

Bugün yine küme düşme potasında.. Arkadaş yıllardır devam eder bu.. Şimdi bir teknik adam daha gelir ve bu takımı zirveye oynatırsa bilin ki o teknik adamdan bağımsız gelişen bir durumdur bu.!

cogacaip bir geleneğe sahip futbol klubüdür Stuttgart..

1 yorum:

Ice-Man dedi ki...

Maçın hemen başında 2 net pozisyona girdiler, onları atsalar belki sonuç farklı olabilirdi.Bir iştah eksikliği vardı sanki gerçi henüz 1 galibiyeti olan takım geriye düştüğü bir maçta motivasyonunu ne kadar koruyabilir orası da soru işareti.Ve ayrıca takımı alıp götürecek bir isim de yok Stutgartta.0-2 lik bölümde uzunca bir süre değil pozisyona girmek zorlayamadılar bile rakibi ve Frankfurtta çok rahat bir şekilde çevirdi topu.Son dk da teniz bir golleri de güme gitmiş sanıyorum.