15 Aralık 2012

Mario Götze & Alexander Merkel


Götze ve Merkel..


Schalke'de bir yetenek var. Max Meyer. Yakında ismini duyarsınız zaten. Tam bir 10 numara! Lakin kusuru şudur ki boy 1.69. Daha doğrusu bu 2000'lerin başında bir kusurdu. Fizik günden güne önem kazanıyor, yeteneği dahi gölgede bırakıyordu. Schalke de uzunca bir süre bu oyuncunun fiziki gelişim göstermesini beklesem mi imza mı attırsam diye düşündü durdu.

Şimdi fizik önemli değil ama tek başına yetenek de kotarmıyor.

Sammer'in yerine geçen Dutt diyor ki;

Fizik önemsiz ve hatta forvet oyuncularının kısa boylu olması avantaj dahi sayılabilir. Pres karşısında oyun sıkıştığında oyuncu çözüm üretebiliyor mu? Daha da önemlisi her iki ayağını da kullanabiliyor mu? Oynadığı alana hakim mi?

Klasik 9 numaraların artık Almanya'da yetişmemesinin temel nedeni bir açıdan bu soruların cevabıdır. Boyu uzun ama hareket alanı dar olup da pres karşısında dağılan, oyun içi çözüm üretme konusunda yetersiz oluşları Messivari forvetleri öne çıkarıyor. Boyunun kısa olması eskiden dezavantaj iken artık şimdi topa yüzde 20 daha fazla sahip olmasını sağlayacak olmasından bahsediliyor zira ileride top dolaşıyor, oyun oynanıyor ve buna bir forvet olarak katılımı da gol vuruşu becerisi kadar önemli bir kriter oldu artık.

Götze'ye gelirsek.. Şu sakatlık sorunu kronik olmazsa bütün bu özellikleri tamamlıyor. Almanya'nın ileride forveti ya Reus olur ya da Götze..  Kazakistan doğumlu Merkel ise Genoa'da oynuyor ve benim beklentim daha fazlaydı bu oyuncudan.. Beklemeye devam..

Hiç yorum yok: