2 Haziran 2008

Bu Sene Kirilan Bundesliga Rekorlari



Oliver Kahn Bundesligada 300'ün üzerinde mac kazanan ilk oyuncu( 310 galibiyet) olmasi bir yana, 200 macin üzerinde kalesinde gol yemeden maci bitirmesi de ayri bir rekordur. 205 mac kalesinde gol görmedi. Toplamda 305 galibiyet ile en cok bundesliga mac kazanani olmasi bir ve 205 kez kalesinde gol görmeden maci bitirmesi rekordur. Keza 8.kez Bundesliga sampiyonu olarak Mehmet Scholl'e ait olan rekoru egale etmistir..



Bayern bu sene kalesinde sadece 21 gol gördü. 87/88 sezonunda rekoru elinde bulunduran Bremen 22 gol yemisti. Bu acidan Bundesligada bir sezonda en az gol yeme rekorunu kirmistir Bayern Münih..



Sergej Barbarez oynadigi 330 Bundesliga maci ile en fazla bundesligada mac oynayan yabanci rekorunu kirmistir.



Bayern Munih aldigi 10 deplasman galibiyeti ile kendi klup rekorunu kirmistir..



Nürnberg 7.kez ikinci Bundesligaya düsmüs, bu alanda Bielefeld'e ait olan rekoru ( 6 kez) gecmis ve artik sahibi olmustur..



Bu sene toplamda cikan kirmizi kart sayisi 50'dir. ve bu kadar az hic olmamisti.



Bremen klubu 20 farkli isimle gol atarak bu alanda Bundesliga rekoru kirmistir. Mesele oyuncu degil Schaaf diye diye dilimizde tüy bitti.



Bielefeld Ligde kalarak kendi rekorunu gelistirmeyip Nürnberg'e havale etti ama baska acidan ligden düsmemeyi en az puanla basarak takim olarak rekor kirdi. 34 puan topladi.



Toni.. Toni.. 16 kez takimi 1-0 öne gecirerek bu alanda Gerd Müller'in rekoru kirmasi bir yana, oynadigi 46 resmi macta 39 gol atarak Bayernin ilk yilinda bunu basaran en iyi oyuncusu oldu. Klup rekorunu kirdi.



Artur Wichniarek Bundesligada 32.golünü atarak klup rekorunu kirdi. Eh bir düs, bir cik kimse bundan fazlasini atamamis elbette..



Sifirci abimize gelelim. Stevens önce gol yemeyelim diyenlerdendi. Yedigi 26 gol ile Hamburg kendi klup rekorunu kirmistir.



Schalke.. Hocasi kovuldu ama deplasmanda topladiklari 30 puan ile deplasman puani acisindan klup rekorunu kirdilar..



Magath.. Wolfsburg ile besinci oldu. Bu Wolfsburg'un tarihinde aldigi en iyi derece..

Tuncay Sanli: ''Bizim ne yapacağımız belli olmuyor"



Sporx web sitesinden apartilan röportajin bir kismi soyledir:

Takımın en önemli artısının ne olduğu sorusuna Tuncay, ''Bizim ne yapacağımız belli olmuyor. Zaman zaman çok üst düzeyde oynayabiliyoruz, bazen de istediklerimizi yapamayabiliyoruz. Oraya gittiğimizde oynadığımız oyundan zevk alarak, kaybedersek her şeyin sonu olmayacağını bilerek sahaya çıktığımızda başarı elde edeceğiz. En önemli artımız ise çok arzulu ve istekli oyunculara sahip olmamız'' şeklinde yanıt verdi.

Türkiye bu turnuvadan kupayla dönebilir, ilk turda elenebilir. Her ikisi de sasirtici olmayacaktir.

Tamami da suradadir: http://www.sporx.com/euro2008/haber/112710.php

Ruud Van Nistelrooy: Favori Almanya..



Bire bir ceviri yapmiyorum ama ortalamasi sudur verdigi beyanatin: "Oynuyorsunuz, oynuyorsunuz ama finalde gördügünüz takim Almanya ya da Italya oluyor. Baktiginiz zaman en cok bu iki takim final oynamis bu yüzden favori Almanya."

Buraya kadar olagan ama sunu da vurgulamis:

"rakiplerimize bakiyoruz.. Italya, son dünya sampiyonu. Fransa, Ikincisi. Ve bizim grup liderimiz Romanya. "

Sonunda vurguladigi biraz da sansin onlara yardim ettigi gercegidir ki katilmamak mümkün degil. 2002 Dünya Kupasinda Almanyanin finale uzanirken karsilastigi rakipleri gördügünüz vakit pek de sasirtici degil. Lineker de üzerinde durmustu o meshur soylemiyle, Van Nistelrooy dolayli yönden dokunmus. Bence de kesinlikle turnuvada basarili olmak icin gereken iyi futbol ve güclü bir kadronun disinda sansin da yaninizda olmasi gerekir. Tavlada yenmek gibi bir sey turnuvalarda Sampiyon olmak..

1 Haziran 2008

Andreas Ivanschitz



Aslinda o simdiden tarihe gecmis durumda. Avusturya Milli takiminin tüm zamanlarin en genc kaptani. 15.10.1983 dogumlu futbolcu bu sene panathinaikos takimina kiralanmisti, simdi R.B Salzburga geri dönüyor. Rapid Wien Kökenlidir, 36 kez milli formayi giymis, 6 gol atmistir. 2003 yilinda Avusturyada yilin futbolcusu secilmis yetenek.

Aslinda 10 numara deyip kesip atmak gerekir futbolculugunun tanimini. Frikikleri/Kornerleri kullanir, tekniktir, asist sever ve golcüdür de. Lakabi Mozart olan futbolcu ayni zamanda tipinden olsa gerek "Avusturyanin Bekimi" olarak da kendisine isim yapmistir. Iyi bir sezonu arkada birakmasindna dolayi Turnuvanin yildiz adaylarindandir ama baska acidan Avusturya takimi toplamda en gücsüz takimlarin arasindadir, grubu da zorludur.. Bu yüzden parlama ihtimali cok yoktur ama yine de önemli isimlerindendir turnuvanin..

Amy Winehouse



Lizbonda 90 000 insanin önünde konser verir iken ve diyecegim sudur ki kendisine:

Bu gezegenden degilsin sen..

Usain Bolt



Oha..

Jamaikali ucmus. Ben o meshur Ben Johnson zamanlarinda seyrederdim daha cok.. Doping kullandi geyikleri ile hasir nesir olmustur cocuklugumuz.. 100 metre.. 9.72..

Helal..

Min Bahadhur Sherchan



Bu Shercan tanidik biraz. 76 yasinda Everest'e cikmis. haliyle evereste cikan dünyanin en yasli adami rekorunun da sahibi oluyor.

Sevinci ilgimi cekti, güzel gülüyor adam..