22 Temmuz 2011

Bizim Başgan.!



Kim ? Walther Seinsch.. 2000 yılından bu yana FC Augsburg'un başkanı oluyor kendisi. Dördüncü ligden aldığı takımı tarihte bir ilki gerçekleştirip birinci Bundesligaya çıkaran adam. 2009'da açılışını yaptığı İmpuls Arena'yı da yaptıran.. Değerli bir futbol adamı şu oturduğum kasabamsı şehirde.. En önemli özelliği ise başkan olmasına rağmen sık sık kale arkası taraftar grubunun içerisinde de gözükmesi. VİP'den daha fazla burada keyif alması etmesi. Korkmuyor musunuz taraftarların arasında olmaktan diye sorduklarında verdiği cevap bana göre önemlidir:

'Bu kısa bir süreydi. Ben size ikinci lig zamanlarından bir örnek vereyim. Paderborn deplasmanındaydık ve çok kötü bir maç çıkardık. Diyebilirim ki o güne kadar gördüğüm en kötü performanstı. Trene bindik ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca kimseden tek kelime ses çıkmadı. Sonrasında trenin barına gidip birer bira içelim dedik ve taraftarlar da beraber geldi. Augsburg'a kadar 4 saat boyunca şarkı türkü söyledik. Kötüydük ama tutkuluyduk. İstesem bile size bu zamanda yaşanılanları tarif edemem ben.. Birlik ve beraberlik kokuyordu her yanımız. Misal bu zaman dilimi benim bu mesleğin içerisinde geçirdiğim en güzel zamanların içerisinde yer alır her daim. Bu gibi skorkar ve acılar da bu güzel oyunun içerisine aittir. '

Neuer - Taraftar Sözleşmesi.!



'ne kadar çok kurtarış yaparsan yap biz seni BU FORMAYLA asla kabul etmeyeceğiz.'

yazıyor pankartın içerisinde ama orta yolu sonunda buldular.

Bayernliler Neuer'in alınmasına karşı çok sert tavır koydu. Her eylemi koydular ama transferini engelleyemediler. Hoeness değil de başka bir adam şu transferi yapsa başkanlığı biterdi o gün..

Schalke formasıyla yaptıkları bir yana doğuştan Schalke'li olduğunu sıklıkla ifade eden yeni kalecilerine karşı protesto gerçekleştirmemeyi belli koşullar altında kabul etti ki gerçekten ilginç talepleri oldu. Çok bilindik Realizm-Romantizm çekişmesini bu tavırlarıyla bir anlamda karara da bağlamış oluyorlar.. Ortasını bulmuşlar ama nasıl? Bakın Bayern'in Ultralarının istekleri şu şekildedir:

1- Taraftarların kalbi olarak addedilen kale arkası grubuna ne yaklaşacaksın ne formanı atacaksın ne de eline megafon alıp çeşitli şovlar yapacaksın.. Bunlar sana yasah.!

2- Formadaki amblemi öpmek yasak.

3- Bayern Ultraları hakkında gazetelere sağa sola olumlu ya da olumsuz bir fikir beyan etmeyeceksin.



4- Aslını, geçmişini kökünü v.s. inkar etmeyeceksin. Bu koşullar altında profesyonel olarak burada çalışıp Schalke'li olarak kalmanda bizce sakınca yoktur. Hatta böyle olması daha iyi olur.

gibi maddeler söz konusu. Bayern- Ultra taraftar grubu sözcüsü der ki:

' Manuel Neuer ile olan görüşmemiz çok olumlu geçti. O bizim koşullarımızı kabul etti ve biz de ona karşı bundan sonra eylem yapmayacağız. Elbette bu onu Oliver Kahn ya da Willy Sagnol gibi destekleyeceğimiz anlamına gelmiyor'

İlginç bulduğumu söylemeliyim.

Bir yandan Almanya'nın en iyi kalecisini alıyorsunuz ve diğer yandan da ezeli rakibinizin tribün destekçisini desteklemek durumundasınız. Bu ikilemin içerisinden bu şekilde çıkmayı düşünüyor taraftar grubu. Son olarak ise şunu söylemek isterim:

Her şey çok güzel çok doğru. Talepleri bugün bu şekilde ortaya koymak da çok zor değil ve fakat Neuer karakteri ve performansı ile gerçekten bire bir bütünleşme olduğunda işler bu kadar kolay olmayacaktır. Yine de her şeye rağmen 'sadece iyi futbolcu' olduğu için benimsemediğiniz bir insanı benimsemek durumunda kalmamanız da güzel. İsterim ki Dortmund'un Greusskretz'u da muhteşem bir çıkış yapsın ve onu da Bayern transfer etsin.. Yeminle şu taraftar Greusskreutz'a herkesden farklı bir formayı saha içerisinde giydirerek ancak kabul eder.. O da buraya asla gelmez o çok başka tabi..

(yeniden bloga yazmak güzel)