11 Şubat 2009

Hiddink Chelsea Yolunda.!



Futbol güzeldir. Herkesin futbola kendi penceresinden bakisi vardir.. Sevdikleri, yaklasimlari, baska türlü hikayelestirmeleri ya da her futbol hikayesinde kendine ait bütünlestirdikleri/masallastirdiklari kücük bölmeler.. Her insan farkli farkli tat alir.. Cok insan bilirim Mourinho'dan cok etkilenmislerdir, taktiksel dehasindan, oyunu kitlemesinden ve daha derin futbola hakim cok hos güzelliklerinden ve ben onlardan degilim.. Ben gelenekciyim bu konuda biraz.. Hala calimlara bakarim, estetik olan her seye daha fazla önem veririm bunun yaninda an ve an degil bir bütün olarak ele alip bütünün icerisinde, o bütünün sekil verdigi güzel bir kare olarak yaklasim sergilerim.. Mourinhocu degilim, defans futbolunun modern futbolda inanilmaz yeri olsa da hucumcuyum, golcüyüm,calimciyim hala.. Haliyle hucum futbolu ve bunu sahip oldugu her türlü olumsuz kosullara ragmen gerceklestirebilen Hiddink'ciyim. Gelin görün ki kaderde Premiere Ligde Chelsea taraftari olmak da varmis.. Kader her zaman Mourinho-Inter kucaklasmasi kadar beni memnun edecek gelismelere yol acmiyor, bazen böylesi de oluyor.. Chelsea ve Hiddink.. Haliyle gerceklesirse Chelsea takipcisi olacagiz cunku cok iyi biliyoruz ki basari gelmez belki ama oynadigi her maci seyretmeye yazili olacagiz.. Hiddink olsun o takimin basinda.. Sadece Hiddink oldugu vakit yönetim, kosullar, lig,ülke gibi sayisiz etkenin saf disi birakamayacagi bir oyun karakteri peydah oluyor.. Mevzubahis taraftari oldugumuz Galatasaray olmadigi her macta gecerli olan kural burada da islerlik kazaniyor.. yani , topun pesinde kosana degil o topun kosturulusuna asik oldugumuz gibi..

10 Şubat 2009

Gladbach'da Isyan.!



Gladbach'li futbolcular teknik adamina karsi mektup yazip yönetime sikayet ettiler , protesto ediyorlar arkadaslarinin sebebsiz yere takimdan kovulmasini ve bu devre arasi Türkiye kampini iptal edildigi zamanda baslayan ve bugüne kadar gelen bir memnuniyetsizligin sonucudur. O dönem Bild haber yapmisti su üstte yer alan fotograf ile.. Gladbach'da hava -9 derece iken normal kosullar altinda gidilecek olan Türkiyede 19 derece idi. Meyer önceden rezervasyonun dahi yapildigi Türkiye kampini "ceza niyetine" iptal ediyordu. Devre arasi calismalari öyle zordu ki cimlerin temizlenme asamasinda antrenman sahasi dahi zarar görüyordu. Günes istiyoruz diyen futbolcular solaryuma gitsin diyerek sert görüntü cizen Meyer'in özellikle devre arasi kadroyu 34'den 25'e indirme esnasinda kovdugu oyuncular ve ayni zamanda takimin sevilen fizikcisini de görevden nedensiz alinca takim, birlik ve beraberlik icerisinde yönetime Hans Meyer'i sikayet etti..

Yönetim ise simdilik oyuncularin sikayetini ciddiye aldiklarini ve neden arkadaslarinin klupten ayrilmasi gerektigine iliskin uzun konusmalar yapilacagini söyledi. Sunu derim ki Meyer ile yollar cok uzun degil.. Onu koruyan hali hazirda bir teknik adam degisikligi yapilmis olmasidir.. Ve fakat tüm oyuncularin birlik olup böyle bir arkadas savunmasi adina teknik adama rest cekmesi cesaret ister aslinda.. Daha henüz devre arasinda kaptanliga atanmis tanidik sima Filip Daems'in burada basi cekmesi saglam bir risk.. Bekleyip görecegiz sonucu..

Leader #1

Leader #2

9 Şubat 2009

Toni vs Klose.!



Toni cikarken Klose'nin verdigi eli kabul etmiyor.. Sinirliydi cok ki öyle bir mac ki bence Toni kalsaydi o da atardi iki tane aslinda ama toplamda Klose, Toni'ye göre daha iyiydi ve kalmasi gereken oydu. Fakat bu kizginligin nedeni sadece oyundan cikmasi degil futbol sahalarinda nadiren yasanilan bir durum gerceklesti Dortmund macinda.. Cok net bir gol pozisyonunda yaninda duran Klose'ye vermeden onun yanina dogru topu sürer iken Luca Toni birden defans oyuncusu gibi Klosenin kendisinden topu alip kaleye vurmasiyla cok buyuk bir saskinlik yasadi.. Simdi bu görüntüyü size getiremem zira özetlerde filan olmayabilir, bakmadim.. Ama pozisyon kaciyordu bir sekilde ve galibiyet golü olacakti, oldukca tehlikeli bir sut mesafesindeydi Toni, eger ki ayagindan top Klose tarafindan alinmamis olsaydi..

Iste bence bu olay onu kizdirdi ve su tavri koydu. Van Bommel, soyunma odasinda ancak kendisine geldi diyor hem cikarildigi hem de ayagindan topu alindigi icin kizgin olan Toni..

Klose aslinda inanilmaz paylasimci bir arkadastir ama son zamanlarda bir degisim basgösteriyor kendisinde ki yakindan izlemek gerek cok seyi.. O sessiz ve sakin adam yer yer inanilmaz cikislar yapiyor ki aslinda birisi de Ballack ve Frings ikilisine idi.. Kariyeri var, hakimiyeti de var ve aslinda formu da oldugu sürece almanyada dokunulmazlar listesinde, tesebbüs eden Ballack dahi oLsa..

St.Pauli.!



Ola ki Galatasaray Bordeaux'yu eler ve Hamburg cikar, bir St.Pauli macini da aradan cikartacak sekilde Hamburg'a dogru yol aliriz.. Insan her zaman hayallerine bu denli yaklasamiyor.. Millerntor bekle bizi diyoruz..

Ömer Toprak.!



Henüz gec degil. Temmuz 1989 dogumlu. Almanyada temeli atilmis son derede teknik her iki ayagini kullanabilen altini kalin kalin ciziyorum defans oyuncusu. Henüz alman U19'unda oynuyor. Almanlarda bundan cok var, Serdar Tasci gibi yanlis bir secim yapma ihtimali cok yüksek. Ikinci Bundesliga'nin güclü ve birinci Bundesligaya cikma ihtimali olan Freiburg'da oynuyor ve benim cok cok derin arastirmalarim sonucu kesfedilmis degil baya da bi gündeme geldi gelecek gibi duran süper defans.. Hoffenheim her zamanki gibi pesinde bu genc yetenegin. 1860'a atti, oberhausen'de atti öncesinde de atti kafa hakimiyeti de var yani. Ama bu ülkeden asla ve asla bir yirmi yil cikmayacak teknige sahip defans oyuncusu.. Lütfen efendim milli takimin ihtiyaci var bir el atin.. Yillar sonra telefonla milliyetci tavir beklemeyin, baska bir kusak, o tavirlarin yetistirdigi insanlarin cileleriyle büyümüs evlatlarinin cocugu bu.. Simdiden müdahale edin, genc ama yetenekli ve kisa süre sonra herkes farkinda olacaktir.. Milli takim yetkililerine duyurulur diyorum baska da bir sey demiyorum..

8 Şubat 2009

19. Hafta Bundesliga.!




Ribery süperdi tek kelimeyle.. Bir adam bir kanadi nasil kullanmali muhtesem bir sekilde gösteriyor.. Klose iki atti on kacirdi, keza cikasiya kadar Toni.. Te Roberto dönen Ribery sutunu tamamlayip atti golü. Dagitti tek basina.. Bizim Arda Turan az biraz baksin derim.. "etki etmek" nasil, ne sekilde oluyor.. Freis son saniye golünün disinda da iyiydi diyebilirim Hamburg karsisinda ve Gomez,Dzeko ikilisi de galibiyet golünü atan Klose yerine secilmesi son derece dogru bir tercih olmus, bekliyordum bu güzelligin görülmesini. Klose cok kacirdi, cok.. Misimovic su an Wolfsburg'un Ribery'si olmus durumda.. Dzeko'ya attirdigi gol.. Keza Magnin cok iyi oynamasi bir yana sezon boyunca yapmasi gerekeni yapti, ofans olarak katki da sagladi ve ilk golde süper bir asist.. Bu onun bu sene yaptigi ilk asist idi. Steinhöfer'den bahsetmistim her iki Frankfurt golü de onun asisti ile.. Toplamda sekizinci asisti idi. Höwedes daha cok attigi gol ile önem kazanir iken Wolfsburg kalecisi Benaglio muhtesemdi zira Bochum Wolfsburg karsisinda cok iyiydi. Misal haftaya Schalke'ye sürpriz yapacaktir hatta yenecektir Schalke'yi bile diyorum Bochum icin.. Aynen gecen haftanin kalecisi Enke'nin muhtesem olup bu hafta Hannover'in ligin en gücsüz rakiplerinden Cottbus karsisinda yenildigi gibi.. Jarolim net iki asist yapti.. Güzeldi Olic'in yoklugunda tasidi bir yere kadar takimi.

Bayern Münih - Borussia Dortmund : 3-1




Aslinda mac Klose'nin galibiyet golleri ile taclandirsa da bir Ribery resitaliydi.. Yildiz budur, kanat aksiyonlari da keza buradadir.. Bir önceki haftanin formda ismi Owomeyela ve ekibini felc etti. Mac cok önceden kopmadiysa eger bu Toni ve son saniye gollerini atan Klose'nin gol vurusu acisindan gününde olmamasindan kaynaklaniyor.. Cok formda bir Bayern var..

Dortmund tehlikeli akinlar gerceklestirse de bir diger formda isim de Rensing idi. Yavas yavas isiniyor ve su an icin Bundesliganin formda kalecilerinden..

Eenergie Cottbus - Hannover 3-1


(kusura bakma seyredemedim seni zira cok güzel bir maca doksan dakika ayirdik)

Bu maclarla beraber birinci Bundesliga tamamlandi. Cottbus, bekledigim gibi galip geldi. Toplamda Hamburg'un son saniye maglubiyeti ile Leverkusen maci sürpriz idi.. 8'de 6 yaptik.. Leverkusen hakkiyla beni yaniltti, o derece kötüydü de Hamburg maci biraz aci oldu..

Bundan sonraki haftalarda ikinci Ligi de misafir edecegiz. Her ne kadar türkiye ziyareti bir kac haftayi yok edecek olsa da..

Haftaya artik..

Yorum Farki.!




Öncelikle müthis bir yan hakem karari.. Budur hakemi aldatmaya yönelik hareket.. Gercekten cok hosuma gitti böyle bir pozisyonun son anda dahi yakalanmasi.. Ama derdim bu degil, bir de bu pozisyon sonrasi yaklasimlara bakin sicagi sicagina..

Sizce Obasi'nin bu pozisyonu icin ne der takim arkadaslari, Obasi'nin kendisi ve teknik direktörü ?

Obasi: Kesinlikle Penalti. O topu degil beni bicti, bu bize galibiyete maloldu. (Ulan iki post asagida hakkinda iyi seyler söylemistik, dur biraz bekle.. Penalti almak istemesine degil, bunu hala savunmasina ifrit oluyorum.)

Selim Teber(Kaptan): Penalti filan degil, Obasi kendisini cok erken birakti. (helal..)

Rangnick: (Hoffenheim tekik direktörü) Obasi penaltiyi cok istedi ve bu da hataydi.!

Spox sitesinde her hafta bir ünlü tahmin yapar ve sagda görürüz.. Bu sefer Rafinha idi. Schalke'nin Brezilyali Sag beki. Evinde oynayacagi Bremen maci icin tahmini ise 1-1 idi. Yillar yili "üc puan alacagiz, dayayacagiz,döseyecegiz demeclerini duymus bizimgibiler icin oldukca sasirtici bir tahmin idi.

Sonuc itibari ile nesnel bakisa, kendi üzerimizde objektif cikarimlara ihtiyacimiz var.. Bir Alman ile mac seyretmeyi seviyorum. Adam kendi takimi üzerinde dahi o kadar objektif ki inanamiyor insan.. taraftarlik burada kendi tarihine hakim olmak, kendi klubunu ve karakterini iyi özümsemis olmak ile bir tutuluyor, milyon tane insanin yaptigi her eylemi gözü kapali savunmak icin türlü türlü soytariliklari sergilemek degil..