28 Mayıs 2011

9.!



Yoktum ya uzun zaman.. Okumaya dalmışım Avrupa'da 40 golü atanlar listesine bakıyorum ve tanıdık bir isim var Müllerlerin onların bunların arasında.. Jardel. Çok sevmiştim ve hep de bu gibi adamları severim ben. Hakan Şükür bıraktığında da onun eksikliğini dolduracak bu 'tarz' oyunculara olan özlemimi dile getirmiştim. Ceza sahası içi golcülere ayrı bir hayranlığım var ama bu 'tarz' biraz başka..

Neden bu 'tarz' ?

Çünkü biz başka türlüsüne alışmamışız. Her yanıyla muhteşem olanlar zaten bizde durmuyor bir şekilde.. Tuhaf olmalı. Bir yanıyla beşinci ligde dahi oynamaz iken diğer yanıyla Milan'a Real'e golleri takır takır atacak.. Bir yandan rakip taraftarlar alay edecek iken diğer yandan beşer beşer gollerini seyredecek ki biz de coşacağız.. iddia ederim ki kulube en çok aidiyet kazandıran oyuncular bunlardır..

Nuri Şahin misal.. Bize gelmez ve bizde böyle yetenek pişse (Misal Emre) artık yirmisine basmadan çekip gider. Biz Bayern, Real değiliz ki her yanıyla kusursuz oyunculara düşkün olalım.. öyle olacak ki ne dışarıya satabileceksin ne de içeride kral olmasına karşı durabilecekler.. İşte bunlar bizim kahramanlarımız..

Bir daha gelir mi Hakan Şükür ya da Jardel ? Bekliyoruz..

27 Mayıs 2011

Burak Kaplan Beşiktaş'ta.!



Blog röportajlarında sorulan Türk Kulupleri kimi transfer etmeli sorusunun cevabıydı benim için Burak Kaplan.. Yeteneği beni büyülemiştir. Eğer söz konusu onun yeteneği ölçüsünde potansiyeli nedir ise Real Madrid dahi diyebilirim.. Her iki ayağını kullanır, her iki kenarda da müthiş işler yapar.. Teknik inanılmaz ve Özil gibi öldürücü pasları tarif edilmez..O genç yaşta kendisine olan güveni de etkilemiştir.. Lakin onu Mesut Özil ve Nuri Şahin'den ayıran yeteneği değil -kısmen daha iyi olduğu noktalar dahi var- karakteri..

Disiplinsiz. Parti boy.. Bu yüzden yok olma ihtimali bir hayli fazla. Fürth'de bir kaç post aşağıda olan cezasının nedeni maç öncesi Köln'e gidip partiye iştirak etmesi.. Yoksa Heynckes ondan çok fazla etkilenmişti zira kenar adamı ve on numaravari tekniği oyun görüşünün yanında golcülüğü de üst seviyede olan muhteşem bir yetenekten bahsediyoruz. u19'da A takımına çıkmadan önce 41 maçta 20 gol atan bir golcü orta saha..


Çok akıllı bir transfer zira 650 bin avroya bu risk alınır. Hatalarından ders almış olabilir ya da onu daha da profesyonel olmaya doğru iteklemiş de.. Burada sorun alınan oyuncunun her anlamda ayrıntısına sahip olup ona göre bir kariyer yolu çizebilmektir. Tayfur Havutçu elinde yeteneği tartışılmaz ve fakat disiplinsiz bir oyuncu olduğunun farkında olarak ona yaklaşım gösterip çeşitli tedbirleri testi kırılmadan almalıdır..

Futbol yeteneği açısından daha da övebilirim ama hakemle oynamalara kadar tonla sorunu olduğunun da altını çizerek.. Büskens -güzel adamdır çok- ona çok önemli final maçında cezayı kesiyorsa bilin ki çok ciddi karakter problemi olan bir oyuncuyu transfer ettiniz.. Bunun yanı sıra potansiyeli açısından dünyaya tanıtabileceğiniz ve biraz oynarsa kesinlikle milli olacak bir oyuncudur Burak Kaplan..

Kısaca: Yeteneğini asla ve asla tartışamazsınız ama bu oyuncuya özel ilgi gerekir sorunsuz futbol yaşamı adına.. Karakteri futbola uygun değildir.