24 Ağustos 2012

Kai Rooney



Devir Barça devri arkadaş.. Rooney'nin oğlu da Barça forması giyiyorsa tamamdır iş..

Footbonaut!


Almanlarda bir deyim vardır “Übung macht den Meister”. Sürekli antrenman yapmak sizi usta/Şampiyon yapar gibi çevrilebilir. Berlin’de müzik eğitimi alan insanoğlu bu gerçeğin farkında olarak futbola dair bu aleti icat etti. Footbonaut! Bu sene Dortmund bu ürünü satın aldı ve fiyatı 1 milyon Euro. Beş metre yüksekliğinde 14 metre kare olan bu alanın içerisinde bir yuvarlak var. O yuvarlağın çevresinde tenis antrenmanlarından aklınıza getirebileceğiniz 8 top atma makinası var. Oyuncunun çevresinde 1 metre 40 santim uzunluğunda 72 bölme var. Yapmanız gereken gelen topu kontrol edip 72 bölgeden istenilen yere topu geri göndermek. Doğru bölmeye topu kontrol edip gönderdikten sonra yeni top atılıyor. Makinalardan top atılmadan önce “biip” sesiyle uyarı geliyor. Topun şiddetinden iki top atılma arasındaki zamana kadar her şeyi değiştirebilir ve toplamda kolaydan zora doğru seviyeyi yükseltebilirsiniz.

Kabaca oyuncunun topla olan ilişkisini bu makinayla beraber oldukça iyi konuma getirebilirsiniz. Dortmund bu sezon bu aleti satın aldı ama geçen yaz da deniyordu. Zira bu alanda oyuncu gelişirse Glabach ve Dortmund’da görebileceğiniz “hızlı set oyunları” daha kolay olur.

U15 takımındaki Tom Trybull üst üste 40 topu kontrol etmeyi başarıp doğru bölmeye atarak şu andaki rekorun sahibi.

Oyuncunun topu kontrol etme ve doğru yere “hızlı” bir şekilde oynama becerisini geliştiren bu aleti ben her takıma tavsiye ederim. Bir transfer eksik yapın da alt yapınızdan bu aletle beraber güzel oyuncular çıkarmayı deneyin..



Bundesliga 50.sezonunu açıyor!




1-482 495 kombine satılmış. Bu bir rekor. Dortmund 54 bin kombine ile başı çekiyor. 12 kulüp kombine satışlarını durdurmak zorunda kaldı.

2-Gladbach bu sene 35 milyon euro transfere yatırım yaptı. PSG, Chelsea ve Juve’nin ardından Avrupa’da en çok transfere para harcayan dördüncü kulüp durumunda.

3-Schalke bu yaz bonservise para vermedi. Barnetta ve Neustaedter bonservisi elinde transfer edildi. Transfer harcaması "0"

4- - Xhaka ile beraber alfabe tamamlandı. X ile başlayan Bundesligadaki ilk oyuncu. Eksik yok artık..

5- Fürth de gelince..
Bayern Münih-Fürth-Nürnberg-Augsburg ile beraber Bavyeradan dört takım ve bu bir ilk.. Diğer çok önemli detay 7 yıl 7 ay kaldığım Almanyadaki yaşamımın özeti bu dört şehir arasında geçmesi. Çok önemli, unutmayın. Münih-Nürnberg arası 180 km. ortada Augsburg durur. Fürth ile Nürnberg arasında ise bir cadde vardır, bunlar hep çok önemli bilgilerdir, sınavlarda sorulur.

6-Greuther Fürth 102 yıllık Ronhof stadında maçlarını oynuyor ve buradaki ana tribün devletin koruması altında. Tarihi bir değer olmuş durumda..

7-Bremen’in kadrosunda 30 yaş üzeri tek bir futbolcu var o da kaptanları Clemens Fritz.

8- -Bayern 69 bin olan stadyum kapasitesini 71 bine çıkardı. Daha şimdiden 17 iç saha maçının biletleri satıldı. İçeride ve dışarıda 185 maçtır Bayern Münih tek bir boş koltuğu dahi olmayan %100 dolu statlarda maçlarını oynuyor.

9- Frankfurt kalecisi Oka Nikolov 38 yaşında rekora doğru koşuyor. 21 yıldır aynı kulübün formasını giyen başarılı eldiven Bundesliganın aynı zamanda en yaşlı futbolcusu.

10- Hakemlerin ücretleri arttırıldı. Bundesliga hakemi yıllık ortalama 20 bin Euro kazanacak. Uluslararası hakem ise 40 bin Euro.. Maç başına hakemin aldığı ücret ise 3800 euro.

11- Bundesliga kurulduğu günden bu yana her sezonunda yer alan tek takım olan Hamburg bu sene 125.yaşını kutlayacak. Özel formalar v.s. hazırlandı.

12- Bu sene 50.sezonunu açan Bundesliga 49 yıl önce de Bremen ile Dortmund’un maçıyla açılışı yapmıştı. Maçın kameramanları yerlerini almadan 58.saniyede Timo Konietzka Dortmund adına ligin ilk golünü atmış ama maçı Bremen 3-2 kazanmıştı.

13- İssa N’Doye Fürth’ün kalecisi ve boyu 2.02 metre. Bu da onu Bundesliganın en uzun oyuncusu yapıyor. Wolfsburglu Yohandry Orozco ise 1.64 ile ligin en kısası.

14- Hannover iki yıl sonra on numaralı formayı yeni transferi Szabolcs Huszti’ye verdi ama öncesinde eski kaptanları ve bu formanın sahibi Arnold Bruggink’ten bunun için izin istediler.

15- Bayern üye sayısında Barça’yı geride bıraktı. Kırmızılılar 185 bine ulaştı. Barça’nın 170 bin. Sadece Benfica var artık önlerinde (224 000)

16- Fortuna Düsseldorf’lu Mazin Ahmed Al-Huthayfi Bundesliganın ilk Arabistanlı futbolcusu oldu.

17- 111 günlük bugüne kadar olan en uzun yaz tatili arası sonunda bitti.

18- 7 kulüp Bundesliga hiç ligden düşmedi. Bayern, Leverkusen, Wolfsburg, Hoffenheim, Fürth, Augsburg ve Hamburg.

19- Fortuna Düsseldorf menajeri Wolf Werner sadece bu yılın değil tüm zamanların en yaşlı Bundesliga menajeri. 70 yaşında..

20- Christian Heidel 20 yıldır Mainz’ın başında sportif direktör. Aralıksız en uzun çalışanı aktüel olanlarından Heidel.

21- Greuther Fürth ilk defa Bundesligada oynayacak.

22- 4.Hakem de artık işin içerisinde. Eskiden saha dışı organizasyondan sorumlu tutulan hakem eğer bir faul pozisyonunda en iyi görüş açısına sahipse bunu orta hakeme bildirebilecek..

23- Augsburg teknik direktörü Markus Weinzerl bu sezonun en genç teknik direktörü. 37 yaşında.. Bayern teknik direktörü Jupp Heyckes ise en yaşlısı, 67 yaşında.

24- Freiburg alt yapıdan 10 oyuncu çıkararak kendi yıldızını yaratma konusunda fark yarattı.

25- Bundesliga yine Borges Blog’da sezon boyunca gündemde olacak.. ^

#Bilgiler Bild'den alınmıştır.