26 Aralık 2007

Palenque



"Paco de Lucia - Palenque "



Paco De Lucia'nin en bilindik eserlerinden.. Levent Yüksel'in ilk albümünde hepimizin bildigi gibi sözlerini Sezan Aksu'nun yazdigi "Tuana" ismiyle yer almisti. Gerci orijinali boyle degil, benim en begendigim Paco de Lucia albübü olan "One Summer Night" da (konser kaydidir) Pepe de Lucia yorumu cok daha iyidir, performanslar da keza ayni sekilde. Velakin cokca tebrik etmisimdir türkceye cevrilmis halini düzenleyen "Erdem Sökmen"i.. Hiz olarak hepimiz Erdinc Senyaylar'a tav olurduk ama iste klavye hakimiyeti, bilgisi ve düzenlemeleri ile Erdem Sökmen bir baskaydi, Nazan Öncel'in göc albümü filan..

Fazil Say'in gecenlerde denk geldigim, son derece iceriksiz, yalan yanlis cikarimlariyla dolu olan, Amerika'nin hakliligini konu edindigi ve Terör konusunu isledigi bir kose yazisina da konu olmustu Paco de Lucia ve onun notabilmezligi.. Oysa biraz olsun muzikle icli disli olan insanin nota bilmeden bu konuda Paco de Lucia gibi dünyaya acilmasinin mumkun olamayacagini öngörebilir. 6 yasinda konser vermistir belki ve ayni zamanda nota bilmeden bir yere kadar "hizi" ile ilerleyebilmistir kesinlikle.. velakin bu sürec müzik yasaminin cok kisa bir dilimine aittir..

Velhasil; Benim ögrencilik zamanlarimin kahramanidir kendisi..

2 yorum:

Mehmet Çelik dedi ki...

Kardes coktandır yazacagim ellerine saglik diye anca şimdi yazabiliyorum. Elerine, beynine saglik.
Leverkusen, zor kura demişssin birde. Bize artık herkes zor be Orhan kardeş:((
Sevgi ve saygılar...

Mehmet Çelik

Borges dedi ki...

Mehmet Celik:)

Efendim digerlerinden farki benim bu zorlugu bire bir hissetmemdir herhalde. baska acidan sanslidir galatarasaray, zira en formda zamaninda-su an- karsilasmiyor olusudur. Dagittilar zurich'u ki oyle boyle takim degildir o zurich.. Yani iki ay sonra muhtemelen simdiki gibi degildir. Leverkusen "sansizlik" diyor zira ceyrek, yari final degil 32 takim arasindan Galatasarayi cekti. ben de bu sekilde bakip "cok da sansli" olmadigimizi dusunuyorum, hamburg ciksaydi sevinirdim bak.. ama galatasaray bu. leverkuseni eler, hamburga takilir bilinmez hic..