4 Şubat 2008

Bundesliga Maclari



Bundesliga basladi..

Acilis maci ligin en zengin ve en fakir klubu arasinda yapildi. Yüksek ihtimal düsecek olan (bana göre, sondan dördüncüdür ama düsecek olandir yine de) Rostock ile Bayern Munih arasinda.. Pek cok insan fark bekler iken beklenilmeyen oldu ve Bayern oldukca zorlandi, tatsiz tutsuz bir mac oldu.

Bayernin dengesi bozulmus. Bild Kahn'in saciyla, basiyla ugrasiyor ama takimin genel havasina kaptaninin genel görüntüsü gayet uyuyor, daginik her sey. Misal, Kloseyi cok seyrettim. 100 mac olmustur canli canli izledigim.. Ilk defa bu adamin ben dogru düzgün pas atmadigi icin bir baska futbolcuya cikistigini gördüm. 2-0 olmasina ragmen rakibin üzerine gidemediler ve Rostock Kahn'in kurtarislarina ragmen defansin sacmaligindan gol buldu ve biraz gücü/sansi olsaydi kesinlikle beraberligi yakalardi.. Bayernde isler iyi gitmiyor, takim düzeni yok, disiplin yok. Hitzfeld'in gidecek olmasi buna bir etkendir mutlaka ama bilmedigimiz baska sorunlar da var mutlaka ki..

Haftanin Sürprizi pazar günü gerceklesti ve Bochum Bremen'i evinde yendi. Bremen'in kötü gününde olmasi bir yana, cok haksiz bir kirmizi kart yedi.. Naldo dokunmadigi halde son adamdan atildi. Sonucunda ikinci golü bulan Bochum galibiyet elde etti..

Karlsruhe Nurnbergi yendi. Nurnberg icin cok önemli bir macti, alir demistim, ama Karlsruhe cikisini sürdürmeye devam ediyor, Schalke Stutgart'i dörtledi. Gecen sezon Dortmundu da yenmisti ayni sekilde. yine ayni sekilde goller hep kanatlarda faul sonrasi serbest vuruslardan gelen ortalardaydi, bu da oyle bir macti. Cok önemlidir iyi orta yapmak. Üc orta üc gol, baskili oynamasaniz dahi maci kopartirsiniz..

Frankfurt ve Berlin karsilasti. Berlin deplasmanini ara dönemin Transfer krali Frankfurt oldukca kolay gecti. Fenin hat-trick yapti ki beklemedigim bir durumdu. Bir sifir öne gectikten sonra kontralarla iki gol buldu hem Frankfurt ve ayni zamanda Fenin. Bu gollerden ikincisi dikkat cekiciydi aslinda. Fenin yakladigi ara pas ile kaleye dogru giderken aslinda hizli olabilse arkasindaki oyuncu yetisemez ve kaleci ile karsi karsiya kalma durumu söz konusuydu. Fenin ise bekledi, önüne aldi rakibini, Romanin Mancinisi ile özdeslesmis olan hareketi yapip rakibini gecip Romario klasinda golünü atti. Kendine güveni gercekten görülmeye degerdi aslinda..

Galatasaray'in rakibi Leverkusen kaldigi yerden devam ediyor,Bremen maci ile ara vermisti galibiyet serisine ve Cottbus ile girdigi gol duellosunda galip olan tarafti. Simon Rolfes'a dikkat derim ben.

Dortmund.. nasil desem bu takim on yildir "oturmamis". herkesi yenebilir ve her takima yenilebilir bir görüntüsü var, hangi teknik adam gelirse gelsin bunu degistiremiyor .. Duisburg'un i$akusu yok velakin üc gol buldu.. Son saniye golü ile beraberligi kurtaran dortmund'uin haftaya ne yapacagini kesirmeki mümkün degil.. Cok önemli iki puanindan oldu Duisburg, can cekisiyor ve sonuncu sirada.. Oysa o iki puan o takimi iki sira yukari cikaracakti, sonunculuktan kurtaracakti..

Hamburg da keza sürprizlerinden haftanin.. Berabere kaldi Bundesliganin deyim yerindeyse "güclü" ekiplerinden Hannover ile.. Hem Hitzfeld ve ayni zamanda Stevens sorunlar yasayacak demistim, Hitzfeld bir ihtimal bunun altindan kalkacaktir ama Stevens icin kolay degil. Bir takimin futbolculari seneye takimin basinda olmayacak olan bir teknik adam altinda verimli olamaz, otoritesi cok da saglam degildir.. Sadece teknik adami degil en iyi oyuncusu dahi seneye yok ve bana göre bu cok önemli bir sorun takim adina.. Iyi transferler yaptilar, genc yetenekleri aldilar ama .. Teknik adam her daim isin basidir.. bu boyle.

Bekledigim gibi gerceklesen mac Wolfsburg maciydi. bielefeld'i sahalarinda yendiler.. Magath iyi bir teknik adam ve gerekli zamani da buldu devre arasinda. 8 milyon euroluk Grafiteleri de golle tanisip deplasmanda tek gol ile üc puani getiren isimdi. Istikrarli bir görünümü olacaktir ve bir kac yila VW'nin de destegi ile güclü takimlar arasina girecektir Wolfsburg..

Bundesliga 2'de ise Gladbach sasirtti herkesi. Ayni zamanda utanilacak bir skora imza attilar Kaiserslautern karsisinda.. Rakip Kaiserslautern iki kirmizi kart görmüs, 1-0 yenik durumda ve buna ragmen son dakikada dahi olsa beraberligi yakaliyor ki birisi evinde, lider, en güclü takiimiz diye böbürlenirken Kaiserslautern tarihinin en kötü dönemlerinden birisini yasiyor..


St.Pauli gecen sezon ilk macinda Köln karsisinda yüzde yüz sahanin hakimi iken iki gol ile kaybetmisti. Bu sene ise yine iyi basladi, öne de gecti son dakikalarda gelen gol ile Daum'u yenemediler, beraberlik de iyi sonuc bir baska acidan.. Hoffenheim deplasmanda yenecek demistik, yendi de.. bu takim cikarsa birinci lige pek de surpriz sayilmayacaktir..

Augsburg.. Frankfurttan Thurk'u aldilar.. Thurk gibi birinci ligde dahi siritan, Frankfurt'un dönem dönem parlayan, güzel ve önemli gollerin adami neden kendi istegiyle Augsburg'a transfer oldu anlamadim. Velakin ilk macinda 1860 Munihi takim deplasmanda yener iken iki gol birden atiyordu ki nerden baksan yakismaz o bundesliga 2'ye aslinda..

Fürth yendi, iki gol ile Aue'yi gectiler.. Ama Fürth bu. Her daim basa oynar her daim bir süre sonra yenilirler ve birinci lige cikamaz. Köy takimi, bizim buraya da cok yakin ya da sürekli iliskilerimiz vardir efendim Fürth kasabasi ile. Nurnberg ile arasinda bir cadde vardir, türkleri coktur ama iste Nunrberglidir oranin halki. BU yüzden masraftan kaciniyorlar sanirim ya da nedir anlamis degilim. velakin bilincli bir sekilde birinci lige cikmak istemedikleri asikar.. bu yüzden bahis filan oynuyorsaniz son maclarda "en garanti" maci dahi olsa Fürth'den kacininiz..

Hiç yorum yok: