17 Şubat 2008

Gecen Hafta Bundesliga #2



FC Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:2
MSV Duisburg - VfB Stuttgart 2:3
Karlsruher SC - Bayer Leverkusen 2:2
Werder Bremen - 1. FC Nürnberg 2:0
Energie Cottbus - Borussia Dortmund 0:2
Hertha BSC - Arminia Bielefeld 1:0
Hansa Rostock - Eintracht Frankfurt 1:0
Hannover 96 - Bayern München 0:3
Hamburger SV - VfL Bochum 3:0


Schalke bu hafta acilis yapti. Kuranyi tanimi vardir ben de.. . "on pozisyon olacak ki gol atacak Kuranyi". Bu mactan sonra onu onbes yapmaya karar verdim. Cok kacirdi.. Wolfsburg sahada 80 dakika yoktu desek yeri var, beraberlik golünü attigi zaman belki de ilk ataklarini yapmislardi.. Kuranyi'nin aksine Grafitenin formu, geride kalan bütün maclari kazanan Wolfsburg icin suphesiz ki sevindirici.. Yine Grafite ve yine Galibiyet..

Stutgart kötü gidise biraz da "sansiyla" dur dedi.. Son saniyede golü attilar ki weber önündeki topu hediye etti rakibe.. Niculescu Wolfsburg karsisinda atmisti, buada da muhtesem bir frikik golü atti.. Kendi liginde iki kez gol krali olmus adamin Bundesligada ne yapacagi bekleniyordu, fena bir 10 numara degil gibi duruyor.. Stutgart, ki son sampiyon, düsme potasi cevresinden kurtardi kendisini ve tabelada 10.sirada.. Mutlaka ki kazanmaliydilar.. Hafta ici ceza niyetine izin günlerini de iptal edilmisti, konsantrasyon iyiydi ve Mario Gomez form tutmus durumda.. Durdurmak zor bu adami.


Bundesliganin Iki formda takimi. Karlsruhe ve Leverkusen.. Leverkusen macin basinda 2-0 öne gecmesine ragmen tutunamadi, beraberligi de muhtesem kalecilerine borclu.. Adler iyi oynuyor velakin sezon basindan beri neden milli takima secilmedigini anlamis degildim, simdi bunu Almanya da tartisiyor.. Cok formda.. Rummenige de favorisi oldugunu acikladi ve Lehmann'in löw tarafindan biraz destek gördügünü belirtti.. Freis'in golü görülmeye degerdi ve Kennedy bu haftada atti.. Kucuk macar Hajnal'a ortak cikti. Hajnal, dortmund ile anlasti, sezon sonu gidiyor.. Duyumlara göre kaptanlari Eggiman da siradaymis.. Dortmund ile özel bir iliskisi mi vardir, nedir Karlsruhe'nin anlamis degilim ama takim inatla cikisini sürdürüyor, güzel futbol oynuyorlar ve iyi sonuclar aliyor.. Bundesligada tutunamaz derken yukarilarda kendisine iyi bir yer edindi.. Altinci sirada lakin önündeki Schalke ve Leverkusen ile arasinda da iki puan var sadece.. Leverkusende toplamda bir form düsüklügü söz konusu. Devreyi kapar iken inanilmaz bir form yakalamislardi.. Persembe aksami ne olacak, hep beraber görecegiz..

Bremen beklenildigi gibi galip geldi.. Saenko amatörce davrandi ve iki saridan macin henüz 20.dakikasinda atildi. Ikinci sari faul kullanmak isteyen Nürnbergli futbolcuyu engellemekten.. MAci yorumu kalecileri Wieseden geldi. "cok kötü bir oyundu e sükür ki geride kaldi bu mac" . Yeni teknik adamlari Thomas Von Heesen evliya celebi oldu. Sali günü anlastilar,carsamba Lizbon'a uctu takimla, persembe günü döndü Nürnberg kentine ve arkasindan Bremen yolculugu.. 10 kisi kalmasina ragmen fena degildi.. Koller'in güzel bir kafa golü vardi, ofsayt olmasina ragmen bir iki kere izlemek istedim.. Ayni sekilde ve siklikta sonradan oyuna giren Klasnic'in kafa golü de görülmeye deger.. Kaleci ile beraber hemen herkesin seyretmek zorunda kaldigi.. Klasnicin ve benzer gollerin adami Romario'dur misal.. Öyle bir vurur ki top aslinda kalecinin yanindan gecer ama kaleci kontrpiyede kalmis misali kipirdayamaz.. Burada gerci kipirdasa, ucsa da bir sonuc alamazdi.. Rosenberg nasil ki Ajaxta iken sessiz sakin gollerini atiyorsa, burada da ayni sekilde.. Aman aman oynamasa da tabelada siklikla ismi var.. Sanogo hala kendisine gelemedi.. Diego, Hafta ici Van Bommel'in aciklamalarini hakli cikartacak ölcüde kendisini yere atti macta.. Velakin muhtesem bir oyuncu.. firsat bulmaya görsün, kendisine ayak uyduran iki oyuncu daha olsa duman edecek ortaligi.. cok fazla baski var üzerinde.. Mesut Özil yavas yavas isindiriliyor takima.. Bir ihtimal iyi bir ikili olabilirler, teknik, klas bir futbolcu Özil..

Dortmund aylar yillar sonra sifirli bitirdi maci.. Doll mac sonu daha cok bu konunun üzerine durdu, kimse sacmalamadigi vakit sifirli bitebiliyormus maclarimiz gibi.. Petric duble yapti ki daha fazlasini da bekliyorum bu adamdan.. O takimin en tehlikeli oyuncusu.. Nihat gibi aslinda durdurulmasi sanildigindan cok daha zor.. teknik, 10 numara da oynayabilecek klasi var, golcü, frikik atar ve son vuruslari gayet iyi.. Saglam da sutu oldugunu ekleyin, hesap edin.. Energie Cottbus malasef Merkel'in stada tesrif etmesine ragmen yenilgiden kendisini kurtaramadi.. Belki de bu yüzden yenildi sadece..

Cikisini sürdürecek ve istikrarli gidecek dedigim iki takim vardi. Wolfsburg ve Hertha Berlin. Wolfsburg biraz da Kuranyinin beceriksizligi ile cikisini sürdürür iken Berlin de bu hafta galip gelenler arasinda.. Favre iyi bir teknik adamdir, ilk devre yasadigi sorunlardan ve transferlerin oturmamasindan otrutamadi takimi.. Yeni transferlerinin son saniye golüyle galibiyet elde etse de iyi yoldalar.. Raffael, uzatma dakikalarin ücüncüsünde eski Berlinli Marx'in hatasini affetmedi ve galibiyeti getiren gole imza atti.Magath ile beraber istikrarli bir takim yaratacaklardir.. Henüz oturmus degil takim.

Haftanin Sürprizi Rostock'dan geldi.. Bayern macinda Rostock'u seyrettikten sonra cok da sasirtici degil aslinda. Frankfurt deplasmanda sezon basindan beri basarili degil, bunun yaninda evinde yenilmesi en güc takim olarak kendisine ufaktan "kimlik" yapmis durumdadir.. En azindan Frankfurtun yenemeyecegini biliyorduk da Rostock'un temiz galibiyeti cok da beklenilen degildi.. cok degerli, üc puani getiren golü atan Rahn, ona pasi veren Stein haftanin ilk onbirinde..

Az önce biten iki mactan birincisi.. Bayern-Hannover maci. Toni hattrick yapti.. Bayern baskili oynadi ve hakli bir galibiyet.. Hecking mac esnasinda hakeme itirazlarindan dolayi tribüne gönderildi. Sezon basi Bayernde olan ismael ikinci yari cikti,bu da bir baska acidan macin sonucuna etki eden önemli bir sakatlik sorunuydu Hannover icin.. Hannover dört mactir galibiyet yüzü göremiyor ve sinirler gergin.. Bayern ise ilk devrenin aksine yavas yavas form tutuyor olmasi gerektigi gibi.. Demichelis'in sakatti ve yerine Van buyten oynadi.. Lucio'ya hayran kaldik yine.. Bu adam rahatlikla orta saha oynar, üstelik ortanin da üzeri bir kimlikte.. kaptiracak diye beklerken hizli bir sekilde yetisip önüne cikan bes hannoverliyi calimlayip az daha gole gidiyordu ki hayran kalmamak mumkun degil.. Toni, 13. golünü atti ve artik gol kralliginda yalniz ve zirvede.. Uzun zamandir cok iyi oynuyor Toni.. Oynamayan ise Klose.. Bu Schaaf'in disariya saliverdiklerinin hemen hepsi sorun yasiyor bir süre sonra... Ismael öyle, Klose.. Ailton,Frings.. Borowskinin de cok farkli bir sonu olacagini dusunmuyorum.. Kisa süre icerisinde form tutmasi gerekir Klosenin hem Bayern icin hem de Almanya icin..

Hamburg'un gollerinin yarisindan fazlasini iki isim atmistir. Rafael Van der Vaarth ve Olic. Bu ikisi cok sey demektir bu takim icin.. Van der Vaart yoktu,Olic onu aratmadi tek basina.. Macin yildizi Olictir.. Ilk golde her ne kadar elle alsa ve gecersiz sayilmasi gerekirken mücadele edip kazandigi topla baslayan akin muhtesem paslasma sonrasi takimi öne geciren golü atiyordu Olic.. Ayni zamanda son golün pasini verdigi icin degil, mac boyunca muhtesem oynadigi icin Van der Vaart ile beraber bel kemigidir takimin.. Feldkamp'in disiplin cezalari cok tartisilir velakin bir kadro disi daha Hamburgda yasandi.. Begendigim de bir defans olan Atoube, kendisinden haber alinamamasi ve Afrika Kupasindan gec dönüsü nedeniyle süresiz kadro disi birakildi.. Ezelden beri varolan disiplinsiz tavirlarina bir cözüm bulunabilecek midir yoksa kapi disari mi edilecektir bilemiyorum ama olursa boyle bir durum bizim takimlarin el atmasini isterim bu oyuncu icin.. Saglam bir defans oyuncusudur Atoube.. Böyle bir takimin basindaki ismin gidecek olmasi her gecen gün daha da aci veriyor Hamburglulara.. Huub Stevens icin "sifiri garanti eden oyun anlayisina" sahip diyorlar.. Bugün yapilan hücum organizasyonlari sanatsal acidan da degerlendirilmeli diyorum..



Ikinci Bundesligada teknik adam degisikligine giden Kaiserslautern'in fürthü evinde yenmesi sürpriz bir gelisme olarak addedilebilir ama Fürth bu.. Cikmayacak bu sene de. Ikinci ligin demirbasi.. Hoffenheim evinde 1860 Muncheni devirdi.. Bu takim ikinci ligde iken 20 milyon euro transfer yapti, ola ki birinci lige cikarsa neler yapar düsünemiyorum bile.. Köln oynamadan kazanmaya devame diyor, dört atagin ücü gol oldu. Novakovic gibi muhtesem golcüleri var ve golleri de görülmeye degerdi.. St.Pauli yine bir son dakika golüyle beraberlige razi olmak durumunda kaldi deplasmanda.. Wehen, bu surpriz takim feci bir form tutmus durumda, evinde, deplasmanda galip gelmeye devame diyor.. Thurk transferi ile gözleri üzerine diken ve son haftalarda galip gelen komsum Augsburg'u Freiburg durdurdu.. Evet, siklikla belirtildigi gibi tüm zamanlarin en sert mücadelesinin yer aldigi ikinci Bundesliga devame diyor..

Hiç yorum yok: