11 Mart 2008

Ribery & Toski & Gekas

Bayern Münih, Ribery ve Toni.

Ribery bugün Bundesliganin en degerli oyuncusu. Rakipleri Diego ve Van der Vaart ile beraber anilamayacak, bir cümlede icerisinde yer alamayacak düzeyde gelisme gösterdi. Baska acidan öyle bir takim ki Bayern Münih, basarisiz olmalari mümkün degil gibi.

Biz de rotasyon kelimesi yabanci bir sözcüktür, Hitzfeld ise "Futbol matematik degildir" diyen Rummenige'ye inat oyuncularin yerleri ile oynuyor, futbolu matematik misali algilayip cesitli formüller üretip bunda da inanilmaz bir basari yakaliyor. Bir gün Ribery yedek, bir gün Podolski sol kanatta, bir baska zaman Schweinsteiger defansif orta saha.. Sezon basi ön libero olan De Michelis'i defansin göbegine koyan adamin teknik adam sovu da gözden kacmiyor.. Sol tarafta Ribery-Jansen isbirligi, sag kanatta Sagnol-altintop ve ortadaki iki defasiv orta sahanin önünde iki uzun forvet.. Arkada da Iki uzun defans.. Oldukca güzel bir form yakaladi Takim..

Size göstermek istedigim ise Ribery'nin cok konusulan golü. Güzel bir gol ama yine de abartildigi kadar degil diyerek Luca Toninin ceza sahasi icinin krali benim dercesine attigi gol ile beraber izlenemeniz üzere suraya tasidik.



Gekas, gecen seninin gol krali, bu sene de yedek. Tek forvet sisteminde tercih edilmiyor ve eski Galatasarayin sistemine benzer bir oyun anlayisi var Leverkusenin.. Yaninda Yasli Kurt Barbarez ile Kiessling iyi bir form tuttu. Golcülügünden cok Hakan Sükür tipi forvet olmasi ile takima sagladigi yarar söz konusu. Barnetta ise ayni sekilde dikkat edilmesi gereken bir baska oyuncu..

Son iki mactir Gekas ilk onbirde basliyor. Hamburg karsisinda cok önemli bir gol atarken Hannover karsisinda da takimini öne geciriyor, asirtma ve güzel bir vurusla.. hareketliliginin yaninda bitiricilik konusunda da basari saglarsa tadindan yenmez aslinda.



Frankfurt ve Bochum kendi evlerinde aslan kesilengiller.. Hucum futbolunu evinde cok iyi oynayan bu iki takimin mücadelesinde Tosci'nin attigi sik bir gol ve ayni zamanda Frankfurt'in yedigi tartismali bir gol.. Direk ve Indirek vuruslarin önemini, kurallari bilmek gerek..



Velhasil üc güzel gol var iste. Ribery,Gekas ve Toski..

Hiç yorum yok: