28 Ocak 2009

Galatasaray - Sivasspor: 1-1



Aslinda anlamsiz cok sey.. Buna bir baska zaman girecegim gerci velakin sahiplenmeye calistigimiz olgunun pek de kontrol edemediginiz milyonlar tarafindan bicimlendiriliyor olusu özünde bagliligi yokeder de bilincli olarak gözümüzü kapatiyoruz bu gercege..

Bugün Galatasaray taraftari sadece israil vatandasi oldugu icin bir-iki kisi degil binlercesi bir araya gelip rakip takimin oyuncusu Balili'ye küfür etti. Utandim ben.. O zaman anladim aslinda yok birbirimizden farkimiz..

Etto'o ya böyle bir tezahürat oldugu zaman onun gol atmasini cok istemistim ya da Bundesligist eski siyahi oyuncularin da.. Dortmund macinda da Asamoah'in misal.. Simdi de cekinmeden söylüyorum, sevindim Balili'nin golüne.. Biz degil ama o golü haketmisti o sahada..

Bu taraftarin amigosu kimdir ? Bu sacmaligi kim organize edip kim yönlendirmistir ? Klup yönetimi bunun hesabini sormalidir, üzerine gitmelidir.. Dünyanin en büyük utancidir bu.. Bes yeseydik alisamiyen'de böyle koymazdi daha atesli bagirirdim ama simdi elesek sivasi bagirasim yok..

8 yorum:

Cimbo dedi ki...

eline sağlık!!

UzunPaslar dedi ki...

borges, seni tebrik ediyorum. çok doğru yazmışsın!

Flying Dutchman dedi ki...

aldığım bilgilere göre maç öncesinde de aynı tezahürat yapılmış ama susturulmuş tribün liderleri tarafından, ancak maç içinde tekrar başlamasına engel olunamamamış, tribünde o an gs'ı destekleyen ve kapalıda olan musevi şahısların durumunun daha da kötü olduğu söyleniyor...ne hissettiler kim bilir

söylenecek bir şey yok tabi...

Borges dedi ki...

Ben de bugün okudum isliklanmalari ve daha baska yaklasimlari, bu beni feci rahatlatti isin acikcasi.. ortalamanin degil belki de sesi fazla cikan kesimin sacmalamasi olsa gerek..

Yine de bu kadar buyuk bir kalabaligin böyle bir tezahürati olagan olarak görüp toplu halde dile getirmeleri, böyle yaklasim sergilemeleri icimi burktu, binlercesi oldugunu dusundukce kiriliyorum en acisindan.

alperensaylar dedi ki...

biz ırkçılığın sadece zencilere yapıldığını zannediyoruz. o yüzden de ırkçılık yok diyoruz bu ülkede. bu yapılanlar uluslararası bir maçta olsaydı ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. o yüzden bunların önüne geçmemiz lazım. zor ama imkansız değil...

aksilaz dedi ki...

küfür olayı kesinlikle yanlış ve yapılması utanc verıcı bı duygu.ancak kimsede benden Balili'nin dünyada savas olmasın kimse ölmesin sözüne kanamsını beklemesin.

Borges dedi ki...

Aksilaz: Bu sözü söyleyen bir insana inanip inanmamak ile konuyu nasil bagdastiriyorsunuz ? Mesela israilli oldugu icin mi ona inanmiyorsunuz ? Ya da Balili'yi yakin taniyor, dünyada savas olmasin derken samimiyetsiz oldugunu idrak mi ettiniz? Siz söylediginizde de buna inanmamam ya da inanmam neyi degistirir ? Ayni zamanda kim savas ister, Balili neden savas istesin, cikari nedir bu iste onun ? Meseleye nasil bakiyorsunuz ?

Ben anlamak istiyorum gercekten.. Bilmem kac yildir burada yasayan insan israilin yaptiklari ile bir anda zor durumda kaliyor, bu baglantiyi kuran insanlarin kafalarinin icerisinden ne geciyor bilmek istiyorum, lütfen buyrun anlatin, neyi neden inanmak istemediginizi sevgili Aksilaz.. Buyrun.

Arkhe dedi ki...

Maç içidir, gerginliktir, sinirdir, bir anlık öfkedir derim anlamaya çalışırım da yapılanı hala ciddi ciddi savunanlar her yerde görmek çok daha üzücü..