16 Nisan 2009

1974 'den Kisa Kisa.!



Gerd Müller ve Breitner.. Bir dünya kupasi kazanmanin tadini cikarir iken...




Grup maclari ezeli ve ebedi düsman Dogu Almanya karsisinda 1-0 üstelik Hamburg sehrinde yani evinde yenilgiyle basladi.. Bu fotograftaki rahatlik o dönem uzunca bir süre tartisildi, Bu rahatlik nedir gibisinden üzerine gidili ve fakat dünyanin en sallamaz adami karsilarindaydi..Sallamadi haliyle.. Breitner, 1974 Dünya Kupasinda henüz 21 yasindaydi ve finalde gollerden birisine imzasini atacakti su günlerden kisa bir süre sonrasinda..



Asil bir baska ilginc nokta Dünya Kupasi sonrasi yasanildi. Kupa sonrasi yapilan eglenceye oyuncularin kiz arkadaslari ve esleri davet edilmedigi icin pek cogu bir daha milli takim formasini giymem tarzi aciklamalar yapti ve fakat Gerd Müller bu sözünü tutan tek insandi, bir daha milli formayi giymedi Bombaci..



Uli Hoeness final macindan önce 39 derece ile yataktaydi ve aslinda oynamamasi gerekiyordu ama bu Uli Hoeness.. Kardesi Dieter Hoeness'in de kafasinin yarilip maca devam ettigi karsilasma var ki -ileride postlanacaktir- bu gibi özverinin genlerinde tasidigi hissine kapiliyor insan..

3 yorum:

varol döken dedi ki...

peki sayın borges yazık olmamaştır ari haan'a, neeskens'e ve pek tabi benim için en büyüklerin en büyüğü sarı fareye?

Borges dedi ki...

Nerden baktigina bagli degisiyor, Cruyff'un kariyeri acisindan kötü olmustur.. Toplamda bilemiyoruz ;)

varol döken dedi ki...

eğer kupayı alan hollanda olsaydı emin ol bana bugün dünyanın en büyüğü o olacaktı...

yok ya emin olma yine septik ol, bildiklerimizden emin olsak dünya ne kadar sıkıcı bir yer olurdu:)