14 Mayıs 2009

Falco Götz.!



Falco Götz, en son Hertha Berlin takimini üc yil calistirdiktan sonra isine 2007 yilinda son verilen bir teknik adam idi. Sonrasinda birinci ve ikinci Bundesliganin sayisiz takimindan is teklifi aliyor ama o bugün bakin nerede..

Ücüncü Bundesliganin da asagisinda yer alan kuzey bölgesel ligi takimlarindan Holstein Kiel'in basinda takimin Magathvari her seyi konumunda. Bir bakima dördüncü lig takimi calistirmayi caresizlikten degil bilincli olarak tercih etti. Sampiyonlar Liginde Schalkenin basinda olan Ralf Rangnick'in Hoffenheim'in basina gecmesi gibi bir durum ama tam da uyusmuyor, burada Hopp'un parasi yok..

Daha da baska bir ayrinti, Kiel takimi devreyi lider bitirmesine ragmen teknik adam degisikligine gidiyor.. Hem Kiel takiminin hem de Götz'ün istedigi sey aslinda ayni. Takimi birinci Bundesligaya her bakimdan hazirlanmasi ve bu yolda ilerlerken Götz sadece teknik adam degil o futbol klubunun hemen her seyi oluyor.. Bu yüzden birinci Bundesliga takimi calistirmak yerine burasini secmis.. Diyor ki bana gelen teklifler hep düsme takimlarinin cankurtarani olmam seklindeydi.. Oysa ben futbol ögretmeniyim isim kisa vadede heyecan katmak degil futbolu ögretmek..

Magath'in bu Cankurtaran teknik adamligi sonrasinda delirdigini ve artik Stuttgart takiminda hem teknik adam ayni zamanda menajer olduktan sonra bir basari yakaladigini da hatirlatalim.

Bundesliga bu proje isine sarilmis durumda. Hoffenheim,Wolfsburg gibi takimlarin basarisi ortadadir keza her yöneticinin teknik adamliga soyundugu ve ayri ayri onbes adamin teknik adam oldugu Galatasarayin basarisizliginin da ortada olmasi gibi.. Mesele iyi bir futbolcu ya da teknik adami takimin basina getirmekten ziyade hangi kosullarda görev yaptigi olsa gerek..

Götz, basarili olacaktir ve Kiel takimini da ileride bir gün Bundesligada görecegiz..

9 yorum:

Ferhat dedi ki...

Keşke Anadolu'da da o takım senin bu takım benim gezen seyyah teknik adamlarımız da cankurtaranlık tekliflerini reddedip ve uzun süre bir takımda tutunabilseler.

Bank Asya'da takım şampiyon etmek Turkcell Süper Ligde aynı takımla zirveye oynamak demek olmuyor çoğu zaman.Lige girdikleri aynı yıl düşme hattına iniyorlar.Düşüş hissedilmeye başlanır başlamaz daha ligin ikinci yarısının başında ligin bitimi beklenmeden kovuluyorlar.Bu döngüyü bozup ayakta kalan teknik adam sayısı oldukça az.

Yine de belki birgün Mustafa Denizli, Fatih Terim ayarında yerli hocalarla şampiyonluk gören Anadolu takımlarımız olur umarım.

Borges dedi ki...

Ferhat: ben bu dileginize katiliyorum.. Ugur Meleke bu ugurda yüzlerce kez yazi yaziyor, örnekleri de cokca kez basarili olarak kendisini gösteriyor ama en ufak bir basarisizlikta teknik adamin görevine son vermek, isbilmez adamlarin basvurabilecegi tek cözüm olarak kalmaya devam ediyor.. Sanirim öncesinde yöneticilerin isbilir durumda olmasini saglamaliyiz. O klube para veren kesim ile futbolu yöneten kesim almanyadaki gibi ayrilmalidir aslinda.. Ama bizde her ikisi de ayni oldugu vakit sonuc da kacinilmaz oluyor haliyle.

Temur dedi ki...

falco denilince aklıma ilk gelen anı Sami Yen'deki Roma maçı'nda skor 3-2 iken elle attığı fakat hakemin el ile müdahaleyi görüp vermediği gol gelir. Görmese belki o da buralarda Tanrı'nın Eli falan olurdu :)

Erdal Güngör dedi ki...

Türk Futbolu bir kaç zengin holdingcilerin oyuncağı,onların tekelinden çıkmadığı süre hiç bir şey değişmez kardeşim.Güzel yazmışsın keşke aynı burada uygulanan konzept ülkemizde dikkate alınsa ama nafile,sırf medyaya malzeme olsun ve günü kurtarmak için işler yapılıyor,Başkanların bir tür canlı fm oyunu...

Borges dedi ki...

Erdal, burada da -almnanya- aslinda holdingler futbolun hemen arkasinda. Büyük sirketler yönetiyor.. Yalniz hani tam da türkcesi olmayan bir aciim var. Bir fubtol klubünün yönetim grubu ile onun belirledigi futbolu yönetecek olan kurum birbirlerinden ayriliyor. Bu fark belki de her seyi belirleyen konumda. Simdi Telekom'un,Alianz'in adamlarindan her biri aslinda BAyernin üst düzey yönetiminde ama futbolu yönetmesi icin bu kisiler futbol gecmisi olan isbilir insanlari belirliyor.. Sonuclara göre hareket ediyorlar lakin asla bu adamlarin ismini basinda duymuyoruz.. Hoeness,Breitner,Beckenbauer, Rummenige gibi futboldan gelen insanlarin isimleri piyasada..

Toplamda futbolun basina inatla fubtolu bilen insanlari getirme ugrasisi icerisinde cok daha güzel aciimlarin oldugu gercek.. Bizde isler cok karisik ki cok daha kiyas iceren detayli bir analiz gerekiyor..

Cenky dedi ki...

Tam ben yazacakken Götz'ü hem de aynı düşüncelerle! Benden çok yaşayacaksın Borges :D

Borges dedi ki...

Cenky: hep beraber;)

mondo trasho dedi ki...

yanına stumpf'u da alsın.
nedense hep beraber düşünüyorum onları. hatta mezarları da yan yana olsun ilerde, allah gecinden versin tabii...

Gala's dedi ki...

@ ferhat

bunun çözümü yıl içinde nasıl transfer olmuyorsa t.direktör sözleşmeside olmayacak buradan geçiyor.