27 Mayıs 2009

Wolfsburg Sampiyon #2




"..Puerto Rico'daydim o yaz.. Babam orada ve ben yazlari ailemle giderdim oraya genelde.. Bir Alisveris merkezinin önüne arabayi park ederken telefonum caldi.. Arayan Prof. Martin Winterkorn yani VW'nin yönetim kurulu baskani.. Hizli bir sekilde konuya girdi ve "Wolfsburg klubunde sportif direktör olmaya sicak bakar misiniz?" diye sordu.. Bir gün sonra Londraya dogru ucaktaydim.. Orada beni VW'nin jeti bekliyordu ve Braunschweig da bulustuk yöneticilerle.. Onlara yolculuk boyunca iyi bir teknik direktör göremedigimi ve bu görevi de üstelenecegimi söyleyip hemen ise basladim. Hanke satilmis, Klimovic keza.. 12 kisi var kadroda ve elbette öncelik forvetlerdeydi.. Danismanima sordum, Dzeko diye teplice takiminda ikinci sezonunu oynayan birisi varmis.. Hayatimda bu ismi hic duymamistim o güne kadar. Ben tatilimi yarida kesmistim, bana DVD'leri gönderin diyerek karibige uctum ve sonra Malta macina yardimci antrenörüm olacak ismi yani Bernd Hollerbach'i gönderdim seyretsin diye.. Dzeko icin bana sadece sunu söyledi: "hemen almaliyiz". Bosnaya ucup Dzeko ve Babasiyla bulustum. Iyi bir etki birakti üzerimde. Bu su demek, onunla göz göze geldigimde ondan cok calismasi istedigimi anlayip bunu yapacagini hissetmek.. Yine de bu kadar erken bir gelisim gösterecegini tahmin etmemistim..

Grafite o kadar kolay olmadi.. Roger Wittmann bana bu ismi söyledi, yine hakkinda pek fikir sahibi degildim. Eski oyuncum Jorginho'ya sordum, iyi oyuncu dedi ve yine Bernd Hollerbach'i yolladim onu izlemesi icin ama cok pahaliydi.. Fransizlar 8 milyon euro fiyattan tek kurus asagi inmiyorlar.. Aslinda elimden geleni yaptim ama bir ise yaramadi fiyat kirma konusunda.. Ben daha önceden bu kadar pahali bir oyuncunun sorumlulugunu almamistim.. Hans Dieter Pötsch de beni destekleyince son anda aldik Grafite'yi bu sekilde..

Oyuncularima ben dürüst bir sekilde her seyi söylüyorum. Futbol bir meslektir, bos zamaninda yaptigin hobi degil. Keyif ancak rakibini yendigin zaman aldigindir, topu havaya kaldirarak degil. Bazi kararlari almak cok da kolay olmadi. Marcelinho misal.. Cok iyi calisiyor ve idmanlarda cok iyiydi.. Bu konuda sadece övebebilirim ben ama saha icerisinde bencilce, kendine oynuyordu ve bu sekilde uzun ömürlü birlikteligimiz olamayacagi asikardi ve onun yerine Misimovic'i yerlestirdim..

Benim icin önemli olan futbolcunun saha ici performansidir. Bir oyuncu gelip bana "hocam ben mactan önce 10 bira icmek istiyorum ancak bu sekilde iyi oluyorum" derse 10 tane birayi veririm icmesi icin eger ki sahada kendisinden istenilen performansi gösteriyorsa.."

4 yorum:

voodoo girl dedi ki...

"Benim icin önemli olan futbolcunun saha ici performansidir. Bir oyuncu gelip bana "hocam ben mactan önce 10 bira icmek istiyorum ancak bu sekilde iyi oluyorum" derse 10 tane birayi veririm icmesi icin eger ki sahada kendisinden istenilen performansi gösteriyorsa.."

demiş kendisi. halbuki biz başarının sırrını "istanbul'da laila, sivas'ta lailaheillallah" olarak öğrenmiştik.

mondo trasho dedi ki...

Roger Wittmann Lincoln'ün de menajeri. Magath illa ki bağlamak ister Lincoln'ü. Witmann'a sormuştur kesin. Juninho da boşta. Cassio gider Permanbucano gelir mi?

varol döken dedi ki...

ya valla müthiş ya, herkesin karmaşıklaştırdığı, sırf para kazanmak adına binbin türlü yola soktuğu işlere tertemiz bir bakış... gerçi futbolcu olsam magath'ın öğrencisi olmak ister miydim bilmiyorum ama her daim saygı duyardım bu kesin ve maçtan önce bir sigara tellendirirdim iyi geliyor diye:)

PENALTY dedi ki...

eeee boşuna büyük hoca olunmuyor işte.Budur.