3 Haziran 2009

Teknik Direktör Kiyimi.!



Ülkede sürekli üzerinde dururuz teknik direktör istikrarinin.. Bunu basarabilen türk futbol klubu cok fazla yoktur. Galatasaray 4 yil boyunca bir teknik adama sabredip UEFA kupasini kaldirdi.. Arkasindan kovdugu adamlarin bugün pesinde.. Keza digerleri de ayni sekilde..

Yalniz Bundesligada bu sene durum bizden cok farkli degil. Sampiyon olan takimdan kümede kalmayi basaran takimlara kadar büyük bir cogunluk teknik direktörleri ile yollarini ayirdi.

Sampiyon Wolfsburg'un hocasi Magath Schalke'ye gecti.. Bayern, bitime bes hafta kala Klinsmann'i kovdu. Stuttgart cok önce Armin Veh'in isine son verdi.. Jol, hic beklenmedik bir sekilde Hamburg ile yollarini ayirdi.. Schalke keza Rutten ile ayriligi erken yasadi.. Frankfurt bitime bir hafta kala belki de rekor süre takimin basinda kalan Funkel'in görevine son verme tartismalari esnasinda bu sacmaliga dayanamayip antrenörün istifasi ile karsi karsiya kaldi.. Gladbach daha dokuzuncu haftada teknik adam degisikligine gider iken mucizevi bir sekilde kümede kalsa da Meyer yine de takimi birakti.. Keza Frontzeck de Bielefeldi dusurunce gitti.. Daum da dün Kölnü birakti... Leverkusen Labbadia ile ayriligin esiginde..

Köln ile beraber 8 takim su an kendisine teknik adam ariyor.. E Yuh diyoruz..

Bremen'in Schaaf konusundaki israri ve ayni zamanda Dortmund yönetiminin Klopp destegi de takdir edilmesi gerekir.. Hoffenheim dahi ayrilik dedikosunu yasamistir lakin Decking de keza Hannover de kazigi cakmis durumda.. Favre basarili oldugu icin kalmasi olagan lakin Hamburg buna da gözünü dikmis durumda.. Bir de Bochum'un Kolleri vardir kalan..

Bu sene yasanilan istisnai bir durumdur, bu kadar kiyimi ben görmedim önceki yillarda..

2 yorum:

Sade dedi ki...

bu kıyımda yönetimlerin ve taraftarın sabırsızlığı kadar teknik direktörlerin yönetim becerisi eksikliği var.

erdersson dedi ki...

skibbe eğer iyi bir yönetime denk gelseydi uzun yıllar kalabilirdi.hele gençlere önem vermesi tam galatasaray için çok önemliydi.