15 Ocak 2010

ADANALI.!



ilk iki bölümünü izledim. Sonrasinda da yemek yerken illa bir sey izlemezsem olmaz mantiginin sonucu olarak cok bölümüne biraz biraz baktim.. Arkadas yazmazsam catlarim kesinlikle.. Bir dizi bu kadar kötü olur mu yahu ? Ne kötü seyler seyrettim su otuz yil icerisinde ama zaman ve kosullara göre bir oranti kursam bundan daha kötü bir dizi görmedim ben.. Bu tek basina Tayfun Güneyer absürdlügü ile de aciklanamaz.. Onu biz eski taniriz, biliriz dandikligini ama arkadasim bu nasil hala yayin hayatina devam ediyor ? Bu halk artik bu kliseleri, bu absürd senaryolari kinayacak konuma gelmistir diyorum.. Canim Ailem, Ezel gibi gayet de izlenebilir güzel yapimlarin yaninda bu dizi nasil varolur.. Dandik bir kanalin dizisi olsa anlarim ama yani.. kötünün de kötüsü, berbatin da berbati bir dizi.. Lakin her dezavantaji avantaja cevirebilirsiniz ki benim yasam formülümdür bir baska acidan... Dunyayi Kurtaran Adam moduna gelip afisleri her yerde yok satabilir, arkadaslariniz saglamsa güzel geyiklere malzeme olabilir..


Bir daha yazayim cok kötü bi dizi.. cok.. öyle böyle degil.!

Oh bee.!

19 yorum:

aks111 dedi ki...

ne bu dizi kötü mü ?
ne bu dizi kötü mü ?

Madem diziye denk geldin bende bi kaç bölüm denk gelmiştim sürekli ne öyle mi ne şöyle mi şeklimde geçen bi dizi haklısın yazında :).

Borges dedi ki...

aks111: Söyledigim gibi ilk iki bölümüne baktim zira oktay kaynarca'yi begenirim ben.. Sürekli seyrettigim yerde yer yer bunun reklamini görür ve seyredecek bir sey bulamazsam ilk iki bölümün verdigi taninmislik hissiyati ile izlerim.. bes dakikadan sonrasina bakabilmisligim yoktur, kötü degil cok cok cok cok cok cok kötü bir yapimdir.

L dedi ki...

abi iyi ki değinmişsin. yani bu diziye kötü demek bile insana garip geliyor. daha da beteri bu dizinin ne kadar sevildiği. hani hep tartışılır ya, halk mı böyle program istiyor, medya mı salıyor önlerine diye. sanırım birincisi.
ayrıca canım ailem'i yayınlayacak gün bulamazken, bu dizinin yaldır yaldır ilerlemesi, tek kelimeyle ayıp. belki ezel'i transfer etmelerinin hatrına bitirirler adanalı'yı. daha doğrusu bitirseler keşke.

Lord Ricko Joel dedi ki...

:) sonuna kadar katıldığım bir fikir bu. ben de tv başında olup da zapping yaptığım anlarda bu diziye her rastladığımda aynı hislere kapılıyorum. ne kadar kötü dizi yapabiliriz ? in üzerine gitmişler, gidiyorlar. hala tutunmasinin sebebi de sallamak gerekirse 7-15 yaş arası çocukların ya da o iq lerdeki insanların severek izlemesi diye düşünüyorum.

Joker dedi ki...

gerçekten de iğrenç ötesi bir dizi.. baştan sona izleyen madalya almalı. esas ferhan şensoy gibi bi adam, tayfun güneyer e ait bi senaryoyu nasıl oldu da çok beğendi ve "şans kapıyı kırınca" filminde oynadı.. tupac ı kimin öldürdüğü kadar merak ediyorum.. :)

Borges dedi ki...

Joker :)))

bonaventure dedi ki...

bence arka sokaklar daha kötü.
iki kanalda inatla kaldırmıyor bunları yayından. bir ara iddialaşmış iki kanalında genel müdürü bizimki daha kötü yok sizinki daha kötü diye en sonunda "hangisi daha çabuk yayından kalkarsa diğerine takım elbise alsın mı?" ya gelmiş olay. yoksa bir mantığı yok ikisinin birden yayında olmasının.

bu arada bu arka sokaklar bu sene ezelle aynı saatte değil mi? bak o yüzden de devam ediyor olabilirler. hani nasıl olsa daha iyisini yapamayacağız bari en kötüsünü yapalım demişde olabilirler...

yok yok arka sokaklar daha kötü.

aks111 dedi ki...

benim yorumda yanlış anlaşılmasın bencede kötü dizi.

Kasux dedi ki...

atv dandik kanaldır benim gözümde.nerde var böyle salak diziler ya bunlarda ya bunlarda selena örneğide mümkündür bunu:)

niko dedi ki...

borges ilk satırları okurken yaşadığım "yoksa dizi için olumlu bir şeyler mi yazmış" korkusunu tarif bile edemem sana. o kadar kötü bi diziki bu, kötü olduğunu belirtmek için harcadığın zamana yazık (:

Borges dedi ki...

niko: :))))

Inanamyacaksin ama su postu sadece kendi ego tatminim icin yazdim. bir sekilde seyrettigim icin bir yerlere bunu haykirma ihtiyaci hissediyor insan. hani bir getirisi götürüsü yoktur ya da dizi iyi bulunur kötü builunur degil ama bunlari söyleme gerekliligi hissettim ki inanilmaz.. sonundaki oh be ordan kaynaklanir.

temelde cok kötü post ve tarzim degil ama geldigim noktadir orasi..

Izzet Kilic dedi ki...

İğrenç ötesi bir dizi...
Ara sıra görünce nasıl hala yayında anlayamıyorum..

Unknown dedi ki...

ürenç :D

arnawut dedi ki...

babası polis olan biri olarak, bu kadar gerçek dışı bir komser olamaz demek istiyorum. böyle hayvan gibi bir konuşma tarzı var afedersiniz. oktay k.'yı bende severim ama bu kadar kibar feyzo taklidi de olmaz ki arkadaş. öyle bir başkomiser yok yani. sadece ligtv'de ünlülerin konuk olduğu bir programda gördüm diziden bikaç kesit, belirteyim. izlemedim yani.ama o konuşma tarzı bile itici geliyor bana.

arka sokaklar esasen güzel bir dizi. amerikan tarzıyla türkiye gerçeklerini iyi harmanlamışlar. tabi bu 2sinin farkını biliyorsanız eğleniyorsunuz dizide. ancak öyle anlar oluyor ki hass.. çekmekten kendimi alamıyorum. abartı, her türk işinde olduğu gibi onda da var:)

Minero dedi ki...

Tamam Atv özel kanal adamın parası var yayınlıyor millet de izliyor. Asıl anlam veremediğim benim vergimle işleyen devlet kanalı TRT'de kalitesiz dizilerin çekilmesi yayınlanması. Reklamını bangır bangır yaptıkları diziler rezalet. Yazık paralara. Türk televizyonlarında bir tane kaliteli bilgi yarışması belgesel yok ama her taraf dizi maaşallah. Türk televizyonculuğu tamamen rezaletten ibaret. Gündüz kuşağından bahsetmeyelim zaten...

CaRtMaNtR dedi ki...

Tayfun Güneyer abzürdlükleri denince aklıma Yılan Hikayesi ve özelliklede Beşik Kertmesi geldi. Her iki diziyide zamanında izlemiştim. İyi diziler miydi derseniz daha iyileri en azından onların yayınlandığı saatte yoktu derim :)

Özellikle Beşik Kertmesi neredeyse 3-4 günlük bir süreci bir sezonluk dizi olarak yayınlayabilerek beni benden almıştı :)

Adanalı'ya gelirsek. Macera dizisi olarak bu diziye bakanı odunla kovalamak lazım. Çok başarılı olmayan ama yer yer güldürebilen bir komedi dizisi demek daha doğru :)

Bu sezon dizilerinden zaman zaman Ezel'i takip ediyorum ama asıl bahsedeceğim dizi Geniş Aile olacak.

Kaygısızlardan beri absürd komedi dalında en başarılı olan dizi oldu sanırsam. Gani Müjde gibi karikatür kökenli bir başka senaristin elinden çıkması belki böyle bir etki yaratıyor ama gerek karakterler gerekse diyaloglarla bu sezonun en iyisi bence :)

Borges dedi ki...

Cartmantr: Simdi acil evden cikmam gerek ama su diziler hakkinda daha detayli bir post atayim. Genis aile aynen dedigin gibi karikatürist senarist ortak paydasinda bugünün "kaygisizlari"dir. Severim ama cok ciddi bir önem de vermem, mutlaka iizlerim sadece.. Gerisi sonraya kalsin :)

tolga dedi ki...

@bonaventure
netten günlük ratinglere bakarsan bu iki-iğrenç- dizinin neden yayından kalkmadığını görürsün maalesef

bonaventure dedi ki...

ender tolga @

hadi adanalı neyse de yılan hikayesi dediğin dizi bir ara hafta içi her gün 3 ten 7 ye kadar yayınlanıyordu. o kadar saat yayınırsa eşek değil ya bir 15 dakika birinci olur en azından;)