15 Ocak 2010

Ikinci Devre Basliyor.!



Evet.. Ikinci devre müthis bir mac ile start alacaktir bugün. Bayern Münih - Hoffenheim. Üc ihtimalli bir mac olacak haliyle.. Tavsiyem bu maci kacirmamaniz.. Bunun disinda yarin oynanilacak olan Leverkusen-Mainz maci da keza bu haftanin seyre diger ikinci macidir..

Bayern devre sonuna kadar alti mac üst üste galip gelir iken Hoffenheim ise bunun aksine son dört macinda sadece iki puan alabildi. Birisi yükselirken digeri cöküse dogru gidiyordu. Simdi araya giren 26 günlük aradan sonra kim nerede kalmis, ögrenecegiz.. Macin favorisi Bayern olsa da yenilgisi dahi süpriz olmayacaktir aslinda.. Bir de ben Maicousel'i izlemek istiyorum inatla.. Oynadigi maclarda inanilmaz isler yapan oyuncu birden kayboluyor ortadan.. Obasi'nin yoklugunda bu mac ilk onbir baslayacak gibi duruyor.. Keza Robben de yillar sonra ilkonbir baslayabilecektir yüksek ithimal..



Rangnick 4-3-3'cüdür, degismez.. Van Gaal icin ise sezon basinda en hayirli formasyonun iki defansif orta sahali 4-4-2 oldugunu zaten söylemistik. Biz bunu der iken Timoschuk'u da iceriye dahil etmistik ama Schweinsteiger biraz da merkezi orta saha konumuna yaklasan pozisyonunda öyle güzel performans sergiledi ki herkesi sasirtip Timo'yu yedege atti.. Bu dizilim ile hem Riberry-Robben sovuna imkan taninir iken ayni zamanda forveti de ikiliyebiliyorlar. Olic ve Gomez, Klose'nin nefesini enselerinde hissedecekler zira Dünya Kupasi var.. Gerci bu Alman milli takimi kendi icerisinde ayri bir dünya.. Misal oynasa ya da ligde hic gol atmasa da yeri en garanti olan adam Podolski'dir sonra Ballack,Schweinsteiger diye gider.. Bu isimlerin klup takimlarinda ne yaptiklariyla cok kimse ilgilenmez bile secimlerde..

Hoffenheim'in bu sistemine en uygun isim olan Obasi ve elbette Vorsah Afrika kupasinda oynadigi icin yok.. Saha icerisindeki islevi nedeniyle cok daha önemli bir isim olan defansif orta sahasi Gustavo kart cezalisi.. Maicousel ve Vukcivic 19 yaslarindaki ik iyetenek sahada olacak...

Bekleyelim ve görelim diyoruz..

9 yorum:

Confeng dedi ki...

Orhan abi Vukcivic'in oyun tarzını bir iki cümleyle özetleyebilir misin?

Akşam hem Maicosuel'i hem Carlos Eduardo'yu izlemek istiyorum ancak orta sahaya defansif bir oyuncu gerekliyse ve Vukcivic bu özellikte değilse sanırım Zuculini için Eduardo yedek oturtulacak ki parantez de onu işaret ediyor.

Borges dedi ki...

Number 7: Öncelikle bu Bild cok da bilmez kadrolari.. Tutturdugu cok fazla olmuyor genelde. Zuculini kesin oynar, Eduardo da.. Hele ki Eduardo'yu kimse kesmez. Vukcevic ise aslinda Hoffenheim'in ikinci takiminin oyuncusudur, gecen sene son macta bir sicrama yapip ilkonbir de basladi ki bu sene tüm sezon boyunca 13 macta oynasa da hepsi sonradan girme..

Ofansif orta saha kivaminda ama Eduardo'nun gerisinde genelde. Cok bir sey söyleyemeyiz daha cok görmeliyiz ..


Bir daha belirteyim Eduardo yedek filan oturmaz. Zuculini yapacaktir gustavo'nun görevini..

aks111 dedi ki...

Bayern münih şov yaptı gibi duruyor son haftalarda ama bence o kadarda büyük bir çıkış yok.Fikstürü son haftalarda çok kolaydı bayern in zor olduğu zamanda neler olduğunu gördük.Evet Juıventusu yendiler ama Juventus ne oynuyor ki zaten.Bence Bayern bu ilk haftalarda yine seri yakalarsa o zaman Bayern iyi yolda diyebilirim bide ribery ne alemde o da önemli tabi.Hoffenheim da iyi takım ama Isaac Vorsah ı izledim maçlarda sanki baya iyi oyuncu izlenimi verdi bana bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

Borges dedi ki...

aks111: Sizinle ayni fikirde olan bir baska isim Leverkusen teknik adami Jupp Heynckes. Diyor ki bayernin dagittigi Juventus'u bitmis milan dagitti, nedir ki ?

Zaman gösterecek sanirim ..

Unknown dedi ki...

Gustavo'nun yokluğunu çok hisseder Hoffenheim. Bu kadar formda Bayern sürprize yer vermeyecektir. Beni asıl heyacanlandıran maç Bayer-Mainz maçıdır. 2 güzel futbol oynayan ekibin mücadelesine doyum olmaz. Ivanschitz'i izlemek büyük keyif olacak. O nasıl bi sol ayaktır yaa...Ayrıca orhan abi Ivanschitz'e özel bi yazı yazmayı düşünüyo musun??

benden bu kadar dedi ki...

valla borges bu maçın ilk yarısı yatar. gana - fildişi maçının 2. yarısı var o saatte ve bence çok guzel maç olucak, zaten premier lig temposu bekliyoruz o maçtan :D

Borges dedi ki...

Keremcan: BIr Ivanschitz postu var ama 2008 avrupa sampiyonasi öncesi.. Haklisin aslinda, ileride daha detayli islemek gerekir..

Alper Öcal dedi ki...

http://lambuja.blogspot.com/2009/05/marcelo-moreno-bremende.html

Şu postun altına iliştirdim ben Maicosuel'i. Yorumlarda da devam etmiştik muhabbete.

Maicosuel'i izlemek istemen sevindirdi beni. Özel oyuncudur netekim.

Yazmadığım dönemde blog da okumadım, senin blogda da atladığım çok yazı var. Gece hatmedeceğim hepsini :)

Borges dedi ki...

Moreno cok da parlayamadi, cok süre alamadi lakin Maicousel inanilmaz aslinda.. Onun o fuleli adimlarla ceza sahasina dalisi, teknigi ve attigi goller siradisi.. Ilginc bir seyler var, yetenek kesinlikle.. Senden de ben okumustum zaten ama daha yakindan görmek istiyorum.. Obasi'nin yoklugunda aldiig süre artacaktir bakalim..

Yazmadigin süre cok hatta baya bi cok oldu senin, ama iyi bir giris yaptin, devamini da bekliyoruz efendim :)