14 Ocak 2010

Lucas Neill Transferi.!



Sonunda her bakimdan süprizi olmayan bir transferi gerceklestirdi Galatasaray. Elbette hemen üzerine tartismalar da baslamistir.

Gecmisi ne olursa olsun buradaki yeni kosullarda nasil bir performans saglayacagi benim icin hep muamma olacaktir. Bu süprizi yan cebimize koyarak devam edelim;

..Neill'in her ne kadar tandemde de oynayabilir özelligi olsa da asli mevkisinin sag bek olmasi kafalari biraz karistirmis gibi duruyor. Iyi oldugu pozisyon sag bektir lakin orasi bu sene hayli güzel islemistir. Dolayisla tandeme cekilecektir. Lider özelligi ve istikrari belki de en cok aradigimiz güzellikleridir.. Defans konusunda özellikle Cannavaro gibi yetkinligi ayni zamanda seflik boyutuna tasiyanlara bakiyorum daha cok.. Mertesacker icin de benzer seyleri söylemistik ve bu acidan yasi olmasi gerektigi gibidir.. En az 3 yil daha belki de en iyi seviyede Galatasaraya hizmet verebilir.. Premiere Lig gibi üst düzey bir ligden buraya gelmesi bir yana bugüne kadar oynadigi takimlar icerisinde belirli bir istikrari korumasi da yine avantajlarindan.. Son dönemlerde oyun kurulamamasi kadar defans bütünlügünün olmamasindan dolayi haketmedigi ataklari yiyen Galatasarayin ilaci olmasi tarafimdan bekleniliyor.. Süper toplar kapmasi, iyi oyun kurmasi gibi defansa seflik yapmasi gereken bir adam gerekiyordu ki Neill bu konuda iyi bir secimdir..

Ben lafi uzatmiyorum ve böyle bir ismin alinmasina cok fazla sevindigimi söylemek isterim lakin ben Meira'ya da sevinmis, iyi olacagini düsünmüstüm. Bu yüzden beklentilerin yüksek olmasi oyuncuya bakisimizi belirler ve ona zarar verebilir.. Sürprizleri de düsünerek üzerine güzel bir cay icilmelidir Neill'i günler hayalinde..

10 yorum:

Schumy dedi ki...

Hayırlı olması dileğiyle. Devre arasında hiçbir kulüp takımının bel kemiği olan defans oyuncularını, özellikle yıldız olanları bırakmaz. Bu yüzden Neill transferi bende hayal kırıklığı yaratmadı. Beklentilerim o kadar yüksek değildi çünkü. Ayrıca Neill bence de çok iyi bir oyuncu. Kewell ona bol bol yardımcı olacaktır Türkiye'deki hayat tarzı hakkında.

Erdem Karakuş dedi ki...

Benim bu şeflik konusunda şüphelerim var. Servet ilk yılında pek sesi çıkmayan Song'un hakimiyetini kabullenmiş bir yapıdaydı ama geçen yılla birlikte kendini sorumluluk alan defansı organize eden kişi pozisyonunda görmeye başladı. Bu olay bu sene de devam ediyor. Neill'in defanstaki liderlik anlayışını Servet'in özümseyeceğinden emin değilim.

CaRtMaNtR dedi ki...

Hem Neeskens ile daha önce çalışmış olması hemde uzun süre oynadığı kulüplerde kaptan olabilme karakterini göstermiş olması bakımında defansta lider olarak herkesi yönetse bile fark yaratacağına inanıyorum.

En azından saçma sapana ofsayt taktiği hatası goller yemeyiz. Yinede hala Ömer Toprak içinde hamle yapılmalı diye düşünüyorum. Hatta bu son hamle ile o transfer için yaza el sıkışma opsiyonu ilede hareket edilir.

mondo trasho dedi ki...

borges hocam;
tomas-song tandemi gibi bir istikrar yakalayabilir mi sence neill-servet ikilisi?

Borges dedi ki...

Erdem Karakus: Servet'in bizzat yararina olacak transfer hamlesidir bu. Zira varolan defansif ve önemli özelliklerinin pek cogu yanlis top kullanim sonucu gerektigi gibi degerlendirilemiyor.. Neil'e gereken insiyatifin verilmesi ayni zamanda Servet'in kendi degerinin daha fazla olmasi ile esanlamlidir.. Servet kesinlikle yarari olan, iyi bir defans oyuncusudur ama birakin defansi orta sahaya kadar oyun kurma özürlü bir takimin icerisinde sadece pas yapamamasi nedeniyle sürekli elestirilir.. Bu acidan kendisi dogru olani yapacaktir.

Cartmantr: 31 yas süper.. Olmasi gerektigi gibi. Bize daha yetenekli degil daha tecrübeli bir isim gerekiyordu, defans sefine ihtiyacimiz vardi. Bu acidan cok dogru secim lakin cok da tercih etmedigim Costa'vari bir oyuncunun Türkiye Süper Ligine cok daha uygun oldugunu yer yer düsünüyorum.. Kalitesinden ve güzelliginden süphe etmedigim Neill'in performansini merakla bekliyoruz. Ben cok sevindim, cok da güzel bir transfer oldu diyorum..

Borges dedi ki...

mondo trasho: benim umudum var. Karakter olarak birbirlerini tamamlayici iki stopere kavusuyoruz teoride.. Ama bakin bu defans birlikteliginin uyumu kacinilmaz olarak zaman istiyor, sürec ister uyum.. Servet-Neil cok güzel olacaktir inancindayim..

hadesperado dedi ki...

Borges selamlar yeniden, dönüşünden beri takip ediyorum ama yorum yazmak bugüne kısmetmiş...

Neeskens ve Rijkaard'ın 2006'da Barcelona'dayken Neill ile ilgilendikleri gibi bir konu dolaşıyor... (barcelona ile ilgili bir blogun arşivlerinde de rastladım buna) doğruysa önemi biraz daha artan bir transfer olmalı...

Borges dedi ki...

Hadesperado: Benim icin nedense cok önemli bir ayrinti olamadi bu. Tanidigi, bildigi bir oyuncu olmasi güzel ama tüm süphelerim ya da umutlarim bu ligin kosullarina göre nasil bir tepki verecek olmasidir. Kalitesinden süphe etmiyorum ama iste buradaki performansini burasi ile kendisinin uygunlugu verecektir. Bekleyelim ve görelim ama biraz da umutluyum diyebilirim..

barış dedi ki...

genelde neill'ın top tekniğinin iyi olduğu, defanstan oyun kurarken sıkıntı yaşamayacağımız vurgulanıyor ama ben neillın top tekniğinin çok da iyi olduğunu düşünmüyorum, servetten iyidir ama bahsi geçen marquez ya da meira kadar da kesinlikle yoktur. bir de defansın ortasındaki adamın top tekniğinden daha çok soğukkanlı olması önemli bence. sonuçta dribling yapacak hali yok adamın. baskı yediğinde topu ileri vuracağına basit bir pası atabilmesi daha önemli benim için. neillın katkısı oyunu kurmaktan çok defansı toparlamak olacaktır, song un ilk geldiğindeki gibi bir katkı bekliyorum.

recepcan dedi ki...

Neill gerek kariyeri gerekse oynadığı kulüpler açısından gerçekten de kaliteli bir oyuncu fakat böyle bi şekilde devre arası boşta olup bize gelmesi şüphe uyandırmadı değil. Ama yapılabilecek olması ihtimal olan transferlerin içinden en mantıklısıydı. Bİr an önce uyum sağlaması gerek ki üvey evlat muamelesi görmesin.Beni bu transferde sevindiren bir diğer olay ise kewell ında ayağını bağlamış olmamızdır. Kewell ın gitmesi bi derece zorlaştı artık.Baros un sakatlığının uzun sürmesi ise en büyük şanssızlık:( anlaşılan o ki haldun üstünel e çok iş düşüyo...