14 Ocak 2010

Ruggiero Rizzitelli.!



Dönem itibari ile Hakan Sükürümüzü biraz da zorla yollamisiz Serie A'ya.. O dönemlerde böyle bir transfer hayal dahi edilemezdi. Ülkeden disariya hele ki Serie A'ya futbolcu göndermek.. huh.. Nasil takip ediyoruz ama nasil.. Su resimdeki gözlüklü cocuk da o Hakan Sükür'ün Torino takiminda oynadigi dönemdeki kaptani.. Sükür'ün o formsuz günlerinin bir numarali nedeni, hedef adam.. Cocuklugumun nefretini kazanmistir kendisi.. Pas vermez, ayrimcilik yapar, Sükürümüzü dislardi... Futbolla ve Hakan Sükürle nasil bütünlesmissem o dönem nefret ediyorduk bu adamdan nefret.. Ah bi Rizitelli olmasa cosacakti kralimiz.. Öyle inanmistik, öyle sevmistik Hakan Sükür'ü ve öyle nefret etmistik Rizitelli'den.. Torino'da iken o kornerden gelen topa Sükür'ün kafayi vurdugu zaman kalecinin de beceriksizligi nedeniyle iceriye giren o gole olan sevincimizin milyonda birini inter'de iken Seedorf'un pasinda muhtesem bir sekilde Milan aglarina gönderdigi zaman yasayamadik.. Bu sey gibi biraz..

Cocukken cok da tanimadiginiz bir hatunun bir bakisina öyle asik olursunuz ki.. Büyüdügünüzde her sekilde icini disini bildiginiz nice hatuna o sevginin milyonda birini dahi veremezsiniz.. zira is biraz da öznede biter.. Nesnelerin anlamlari, önemi cok da önemli degildir toplamda.. Hakan Sükür iyi , bu gözlüklü adam kötü adamdi. Bu kadar da basitti aslinda her sey..

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Hakan'ın Bari maçında attığı gol sonrası tavır yapan şahsiyetsizdir kendisi. Çünkü kulübede kankası vardı.

Dejan dedi ki...

Yanılmıyorsam Bundesliga'da oynayan ilk İtalyan olmuştu Rizzitelli. Kötü adamda değildi hani.

Not: kötü adam olup olmaması yorumumun yazınızla alakası yok. Yanlış anlamış gibi görünmeyeyim diye ekleyeyim dedim.

kutay dedi ki...

acaba hakan bazı şeyleri rizitelli'den mi öğrendi dıye soruyor ınsan...

Borges dedi ki...

Arkadaslar, elbette rizitelli kötü bir adam degildi ya da benim konum o degil. Bir cocukluk algisindan bahsediyoruz burada... Dönemin cocukluk algisi diyelim

Dejan dedi ki...

@borges

onu fark ettiğimden dolayı not yazmıştım :D

Borges dedi ki...

Kaan Kavusan: Sen ilk yorumunda da uyarmissin aslinda da ben hizli okumusum biraz :)