13 Ocak 2010

Secicilik.!



Degil futbolu herhangi bir seyi icinde yasadiginiz dünyanin gerceklerinden soyutlayabilmeniz mümkün müdür yahu ? Futbol sadece sudur budur geyigine hic girmeyecegim, bayatlamis bir tartismadir zaten. Iki elinizi birbirine cirptiginiz andaki araya dahi siyaset girer. Siz bunlarin farkindasiniz ya da degilsiniz, bu varolan gercegin degil sizin sorununuz daha cok.. hicbir sey icerisinde yasadigi bütünden kopuk bir sekilde degerlendirilemez. Ister sinema ister futbol isterse de eskrim olsun, degismez.

Okuyorum yazilanlari ve söyle hakli bir serzenis söz konusu. Bugün yaralanan veya ölen insanlarin kimligine göre bir muamele bicildiginden bahsediliyor ve örnek olarak degil yaralanmasi ya da yasamdan gitmesi, Adebayor'un bir kac yil futbol oynamayacak ölcüde sakatlanmasi dahi bugün kalkan cenazelerin arkasindan kopartilan firtinadan cok daha fazlasina neden olacagi görüsü hakim.. Dogrudur da bu.. Ama bir de söyle düsünün:

Bugün kopan firtina -ki ben asla yeterli görmemisimdir, sessizlik hakimdir giden insanlarin ardindan- sürekli duydugunuz ic savaslar sonucu ölen insanlarin arkasindan kopartiliyor mudur ? Biz o kadar hassas miyiz ? Afrikanin pek cok ülkesinde ölüm ile su icmek arasinda fark kalmamistir. Futbolculari tasiyan otobüs degil de siradan halkin icerisinde oldugu bir toplu tasima araci taransaydi vereceginiz tepkiler farkli olmaz miydi ? Onlar kadar isyan eden bizler de cok farkli degiliz toplamda aslinda..

2 yorum:

delorean dedi ki...

Öyleyiz kesinlikle.Hatta haberlerde bile bu olayı örnekleyen durumlar yaşanıyor.Adebayor'a süresiz izin verilmiş.E bu olayı yaşayan sadece Adebayor mu? Diğer oyuncular ne oldu? benim aklıma bu geldi hemen.Popüler olandan sadece haber alabiliyosun

bahtiyar dedi ki...

"bir insanın ölümü trajedi, milyonların ölümü ise istatistiktir" bu aklıma geliyor mevzu ölüm olunca. darfur'da 200.000 insan katledildi kimin umrunda. neyse ya derin mevzular ama şunu söyleyeyim -her ne kadar kendimden bu yüzden nefret etsemde- ilk bu olayı duyunca acaba adebayor'a birşey olmuş mudur diye düşündüm.