24 Ağustos 2010

1.Hafta Bundesliga.!



Lakic derim hemen. Çok guzel bir performans ve iki güzel gol ile maçı koparan isim oldu. tek başına aldı maçı. Nistelrooy ile ikisini forvete koyarım. Aslında burada son anda çekip giden Bance yerine alınan ve 2 antrenman ile maça çıkan Rasmussen ve bizim Fürth'ün kara cocugu Allagui'yi almak isterdi gönül.. İbisevic Hoffenheim de biraz da liderlik rolünü almış artık.. Takım olmak kolay değil ve Hoffenheim bana kimliğini yeni yeni buluyor gibi geliyor. Toplama takımdı bir bakıma ama artık oranın da 'eskileri' mevcut.. Renato Augusto sakatlanmaz ve bu şekilde giderse Ballack sonrası Leverkusen şampiyonluğa oynar ama o takımın bence vazgeçilmezi Vidal'dır. Ballackla kavgalı başladı ilişki ama onun dahi silik görüntüsünü unutturacak düzeyde ileri-geri çalışıyor. Beck'in formda olduğu billiniyordu..St.Pauli aslında 'Zambrano' politikasını devam ettirmeli bir şekilde. Büyüklerin onca futbolcu arasından çekip çıkarıp da oyanatamadığı ve fakat elinden de bırakamadığı yetenekli futbolculara talip olup onları oynatmak.. Mainz'in kalecisi şu açıdan önemlidir ki kurtardığı penaltıdan hemen sonra takımı golü buldu ve Stuttgart'ı yenerek geçen seneden devam eden evinde güçü olma durumunu devam ettirebildi.Klasik ama gerçek olan şudur ki o penaltı anı maçın kırılma noktasıydı..Yine de ben Mainz'in asıl kalecisi Müller'i çok beğenirim.. İyi bir yedek olacaktır Wetklo.. Christian Fuchs'u aslında Stuttgart da almak istiyordu ve o sol bek tam da bu maçta çok güzel bir performans sergiledi. Hücuma çıkamayan bekleri ben sevemiyorum artık.. Nistelrooy için bilmiyorum burada bir şey söylemek gerekiyor mu ?

Bizimkilere gelirsek: Bundesliganın en erken çıkan kırmızı kartı son günlerin formda ismi olup ilkonbir başlatan Taner'in maçın başında çıkmasına neden oldu. Dortmund yenilse de çok güzel oynadı aslında ve kadrosu heyecan verici. Hafta içerisinde onun bir analizini yapmak gerek.. Özellikle Nürnberg'te Mehmet Ekici'nin performansını çok beğendim. Her şeyden öte çok yönlü bir oyuncu ve geleceği böyle giderse Bayern München.!

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

Augusto'nun bir kaç haftalık patlamaları vardır böyle. Beklemek gerekli tam olarak görmek için. Keza Barnetta'da öyle.

Şampiyonluk için konuşmak istemiyorum fakat bu sene daha iyi bi Leverkusen olacağı kesin. Keşke mümkün olsaydıda kanat rotasyonu içinde transfer yapılabilseydi.

Borges dedi ki...

aksilazÇ Mis gibi Sidney Sam transfer edildi daha ne istiyorsun:)

aksilaz dedi ki...

Geçtiğimiz sene yaşanan yorgunluk gözönüne alınınca bir isim daha gerekli gibi geliyor bana.

Sydney Sam'i Kaiserslautern'de izleme şansı bulamadım. Bilgim sadece transfermarkt'in dediği kadar. Umarım direk katkı sağlayacak bir oyuncudur.

emir dedi ki...

iyi oldu ya iyi başladı bundesliga bana göre en keyifli liglerden biridir çünkü çok büyük takım var dolaysıyla ismi büyük çok maç var. trt bu yılda iyi bi yayıncılık yaparsa daha keyifli olur benden söylemesi