26 Ağustos 2010

Daha Dün Gol Kralıydı: Grafite.!



Hayat çok çabuk değişiyor be arkadaş.. Dün dündür bugün bugün oldu her şey. Daha ben dün bu adam gol kralı olur iken attığı golleri ve çok şeyi yazar iken her şey bir anda değişti. Wolfsburg şampiyonlugu sonrası burada 'Magath Etkisi' başlıklı bir yazı yazmıştım.. Stuttgart klubünde teknik adam iken takımın üçüncü kalecisi olarak isimsiz bir şekilde getirdiği İsviçreli kaleci Diego Benaglio'dan başlayın Kuranyi,Misimoviç,Grafite ve Gentner gibi pek çok ismin hayatına şöyle bir göz atın ve göreceksiniz ki Magath öncesi hayatlarına sıradan futbolcu olarak devam eden ve kimisi altı yıldır bundesliga klup klup gezen kimisi 29 yaşına kadar Kore'den Fransa'ya uzanan futbolculuk yaşamına sahip iken birden her şey değişiveriyor. Bunların hemen hepsi Magath buluşması ile yıldız statüsüne geçer ike ortaya koydukları performans inanılmaz etkileyici.. Grafite gibi bir adam Brezilya Milli takımına seçildi ve bize de kötü etkisi Misimoviç - Dzeko ikilisinin performansı sonrası Bosna milli takımının eleme maçlarına kadar ilerlemesi.. DK'nın kapısından dönmeleri..

İşte bu yüzden Misimoviç sözleşmesine Magath giderse serbest kalırım maddesi eklettiriyor.. Sadece Misimoviç değil sonrasında iyi bir teklif olsa da garibim Kuranyi bu gerçeğin cok daha iyi farkında olarak alacağından 500 bin euro kesmeye razıydı Magath'ın takımından ayrılmamak için.. Misal Bundesliganın iki yıl öncesinin gol kralı Grafite'nin bugün ilk 11'de forma giymesi çok zor.

McClaren 4-2-3-1 oynatacak.. Onun önündeki 1 yani tek forvet belli: Edin Dzeko.. Ortaya bir on numara gelir iken (Muhtemelen Diego) kenarlardan birisi Ziani diğeri bir ihtimal iyi olursa Grafite.. Hocası ona kenarı teslim edebilirmiş ve Grafite diyor ki:

'Ben orada da oynayabilirim ama benim güçlü olduğum yer orası değil. Hem kenarda oynayan hğcum ettiği kadar savunma da yapmak durumunda ve bu benim için çok zor.'

İngiltereden tekliflerin olduğunu ama ortada net bir şeyın olmadığını belirttikten sonra kelimesi kelimesine olmasa da aşağı yukarı şunları diyor:

'Eğer her şekilde onaylayabileceğim bir teklif gelirse transfer üzerine de düşünürüm ama Cecillia(kızı) burada okula başladı ve şimdi sakin olup Wolfsburg'da oynamak için sıramı bekleyeceğim..Transfer düşüncesini şimdilik aklımdan çıkardım'

Grafite'de durum budur..

1 yorum:

sozcelyk dedi ki...

cecilla'yı bizim beşiktaş kolejine yazdırırız , hem forvet oynar sol açık da quaresma var dert etmesin.

hep oynarsın grafij gel bize gel bence.