26 Ağustos 2010

Malum Jubilenin Diğer Tarafı.!



Ben bunu aklıma getirir getirir hala gülerim aslında.. Hikayesi burada işlenilmişti ama bir daha özet geçelim.

Hollanda efsanesi Johann Cruyff Ajax ile jubile maçına Bayern Münih'i davet ediyor. Eh böyle efsaneye yakışır bir klup. Bayern Breitner,Rummenigge filan tam kadro geliyor ve fakat havaalanında başlıyor çok şey.. Hollandalıların almanlara olan takıntısı mı derseniz yoksa o dönem varolan Bayern Münih'e karşı gıcıklık mı bilinmez.. Kontrolde baya bi çekiyor Bayern ve sonrasında hep ikinci sınıf muamele... Hem çağırıyorlar hem ilgilenmiyorlar muhabbeti var. Dahası pek çok hakarete maruz kalıyor takım ki 'Nazi Domuzları' da bunlardan birisidir..

Geldiğine pişman ediyorlar Bayern'i.. İkinci sınıf oteller filan..

Jubile maçı öncesi çıldıran Bayern takımı sağlam bir karşı atağa geçiyor. Onu da bu sefer o jubile maçına çıkan Simon Tahamata'dan dinleyelim.

"Benim için bu maçta oynamak büyük bir onurdu. Kariyerimin başlarındaydım ve daha henüz 2 yıl önce Ajax'a transfer olmuştum. O zamanın Avrupanın en iyi oyuncularıyla beraber oynamak benim için çok önemliydi. Bu maçın bir parçası olacağım için de seviniyordum zira Johann böyle güzel bir vedayı da hak ediyordu. Normal koşullarda bir jubile maçı 5-5 ya da 6-6 biterdi ve Johann da üç gol atardı ama daha maçın başında Bayern düşmanca saldırmaya başladı. Biz sadece birazcıcık futbol oynamak için sahaya çıktık ama Bayern fanatik derecesinde oynuyordu. Sonrasında havaalanında filan kendilerini kötü hissetmelerini sağlayan davranışlar sergilenmiş diye duyduk ama bu konuda ben bir yargı koyamam. Öyle olsa dahi bu maç bu kadar ciddiye alınmamalıydı.

Johann Cruyff gibi büyük bir ismi 8-0 lık mağlubiyet ile uğurlamamalıydık.. Onun bir gol atmasına bile izin vermediler ve ben bunu anlamıyorum. Maç sonrası birbirimize bakıp 'ne oluyor yahu' diye sorduk. Johann'ın reaksiyonunu çok iyi hatırlamıyorum ama çok kızmış olmalı çünkü yenilginin her türlüsü onu sinirlendirirdi. Kaybetmeyi hiç sevmezdi. Sonrasında bir kaç bira içip parti yaptık ama gerçek bir kutlama olamadı maalasef.."

O gün bugündür bir daha Hollanda takımı jubile için Alman takımlarını çağırmıyor..

4 yorum:

BasitOyna Blog dedi ki...

Ee olacak o kadar. 74 finalini verdiler Almanlara. :)

floridian dedi ki...

okudugum en guzel futbol hikayelerinden birisi. :)

erosabi dedi ki...

hahaha harikaymış.

mevlüt dedi ki...

ccc bayern reyiz ccc