1 Eylül 2010

O Bize Bir Şeyler Anlatmak İstiyor.!



Son günde çılğınlığa varan transfer hamlelerinin olduğu yerde O sessizce olup biteni izliyor. Ligde rakipleri olan misal Schalke 35 Milyon euro ya da Wolfsburg 39 milyon euro Hamburg 15 milyon ve Bremen 14 Milyon euro harcama yapar iken normal koşullar altında tüm bunların toplamından fazla harcama yapan ve hepsinin toplamından daha fazla gücü olan Bayern München ise bizzat Van Gaal'in isteği doğrultusunda sezona tek kuruş harcama yapmadan giriyor.

Ben Dünyanın en ucuz teknik adamıyım ya da 'çok kazandıran' bir insanım derken ne demek istediğini algılamak için bugün dünya futbol piyasasında dolaşan yıldızlara bakmak yeterli olacaktır.

O teknik adamlığı oyunculara bulunduğu seviyeden bir basamak yukarı çıkarma işi olarak da görüyor.

Geçen sezon Magath başarılı olsa da oynattığı kötü futbolun açıklaması olarak bizim Bayern gibi 70 milyon verip oyuncu alma gibi lüksümüz yok dedi. Bu dengesiz yarışa ancak bu şekilde ortak olabiliyoruz gibi açıklama yaptı ki haklıydı..

Şimdi durum biraz tersine döndü. Jurado,Huntelaar, Raul gibi oyuncuları kadrosuna katan Schalke'nin bu sezon göstereceği performans sonrası bahanesi yok.

Özellikle sol bek ve hatta Stoper konusunda yeni transfer yerine 'oyuncu yetiştirme' seçeneğini tıklayan Van Gaal her şekilde başarının çok başka yere bağlı olduğunu ispat etme derdinde. Bana göre riskli olsa da bu hamle takdir edilmelidir.

15 yorum:

Umut Budak dedi ki...

Sol bekte Daniel Pranjiç ve stoperde Breno'nun yapacakları katkı bu yazının sene sonunda hatırlanması anlamına gelecek ... Tebrikler çok özel bir yazı..

Adsız dedi ki...

bu transfer dönemi artık bir iki oyuncu dışında çok ama çok büyük paraların arap şeyhlere rağmen havalarda uçuşmayacağına dair bir veri vermekte.

bana kalırsa van gaal bu yıl şampiyon olmasa bile çok büyük kredisi var ve onun gibiler (bkz:mourinho) illa ki bir şeyleri ispatlamak zorunda hissediyorlar (challenge mevzusu) işte bu noktada mourinho real'e giderken o da yerinde kaldığında bilinenin dışında bir şey yapmak durumundaydı diye düşünüyorum.

ha bunu aman ben oyuncu transfer etmeyeyim challenge olsun diye bilinçli olarak yaptığını söylemiyorum. ama benim gördüğüm budur.

Borges dedi ki...

Kafa Radyo: Kesinlikle şu konuda haklısın. Bunun altında 'kibir' de yatar. Mourınho'nun üç büyük ligde başarılı ya da Şampiyon olma durumu gibi. Başka türlü adamın kaybettiği tek final ŞL.

Meydan okuma olarak yorumladım ben de bunu.

TribunselSevda dedi ki...

Belki de yapacağı transferlerden sonra gelebilecek başarısızlığın da altında kalmak istemedi ?

TribunselSevda dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bonaventure dedi ki...

2012 ye hazırlanıyorlardır.
:)

Borges dedi ki...

Transferi bizzat kendisi istemez iken böyle bir şey çok mümkün değil ve hatta olası 'doymuşluktan' gelen bir başarısızlık sonrası neden transfer istemedi diye hyer şeyi buraya bağlaıp eleştirilmesi çok sürpriz olmayacaktır.

Borges dedi ki...

Bonaventure: O Bayern München'in iddiası olabilir ama teknik adamın sözleşmesi bitiyor ve uzatılmaması da biraz bu sene ne yapacağına bağlıdır her ne kadar o zaten klup antrenörlüğünü bırakacak olsa da.. 'alalım' dediler

hayır bu gençler var, onlarn hakkı dedi. Gelişecekler dedi contento alaba için.

Net bir tavır var.

il Capitano dedi ki...

Robben 4 ay yok,sezonu bile kapatmış olabilir.yarın öbür gün ribery'e bir şey olursa ki olur hepimiz biliyoruz.Hamit'le ne kadar gidebilir bu takım?Transfer istememek iyidir ama alternatifsiz takım yarattı resmen ve daha ilk günden Demichelis'i küstürdü.hem defansta hem ofansta büyük sorunlar yaşayabilir Bayern.Schalke,Wolfsburg ve hatta Hamburg iyi kadrolar kurdu,işi zor Van Gaal'in.devre arasında tarihi paralar harcatabilir takıma.

Borges dedi ki...

İl Capitano: Olabilir. Ne kadar para harcadığı da değil aslında. Para harcanmadığı için Kroos'un Contento'nun değersiz görünümüne de bir başkaldırı var demeçlerinde.

En azından deniyor ve Hamıt tek başına değiştiremezse de iyi bir kadronun iyi bir oyuncusu da olabilir: Ribery'li Kroos'lu Müller'li Schweınsteiger'li..

BoZ dedi ki...

bu konuyu ben de yaklaşık 1-2 hafta önce şurada http://10dadevre20debiter.blogspot.com/2010/08/bayern-munih-transferi.html yazmıştım. Bayern Münih transfer yapmayarak zaten iyi olan kadrosunu kullanacak. Ancak defans konusunda sıkıntı yaşayabilir çünkü işi biraz da şansa bıraktılar. Demichelis van buyten ikilisi hiçbir zaman güven vermedi ve buna rağmen de iyi bir stoper almadılar. Breno yu geri çağırdılar. Diğer bölgelerde zaten transfere ihtiyaçları yoktu. Sadece sol bek mevkiinde biraz sıkıntı vardı onu da yine braafheid i geri alarak hallettiler ancak tabiki de lahm kadar kuvvetli bir sol kanatları hala yok...

Sade dedi ki...

Birde şu düşünülebilir; bu sene, kara para aklamayacak ender kulüplerden olacak B.Münih :))

Bakalım hangi gençleri takımda göreceğiz. Merakla bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Açıkcası Avrupa futbolunu ve özellikle de Bayern'i yakından takip etmeye çalışan biri olarak bayern'in genel eksiklikleri;
1) kalede Butt geçen sene resmen piyangodan çıktı ama bence büyük bir takımın kalecisi olamaz...ve önemli maçlarda garip goller yiyiyor (bkz. şampiyonlar ligi United maçı...)
2) Bana göre göbek tam bir saatli bomba Van Buyten'in son derece yavaş oluşu (Fiorentina maçlarında Jovetic'in geriden deparla önüne geçmesi vb...),Demichelis'in istikrarsızlığı ve Badstuber'in tecrübesizliği şampiyonlar liginde zorlar bayerni...
3) Göbekte Van Bommel'in ve Bastian'ın kaliteli bir yedeği maalesef yok...Ben khedirayı alırlar zannediyordum ama yapmadılar..
4) forvete gelirsek Klose eski günlerine dönecek gibi ama Mario Gomez benim için hala soru işareti...
5) ve son olarak Bayern'in bence Lizarazu'dan beri kanayan yarası sol bekidir...Contento gelecek vaad ediyor gibi ama Pranjic bek olarak orda sırıtır...Aogo'yu niye almadılar orası da ayrı bir soru...

Kısaca; Borges'in belirttiği üzere transfer politikasını transfer yapmama üzerine kuran Bayer'in Şampiyonlar liginde aynı başarıyı gösteremeyeceğini düşünüyorum...

Unknown dedi ki...

Bir teknik adam elindeki kadroyu bilir. Hele ki Hollanda gibi altyapı denince akla ilk gelen milletlerden birindense, sadece elindeki kadroyu değil, genç klasmanını da bilir. Bir de bunların üzerine "herhangi bir Hollandalı" değilde van Gaal olduğunu ekleyin.

Normalde kenarda gole sevinmek yerine elindeki deftere not alan soğuk nevale halinden hazzetmediğim için listemde üst sıralara koymadığım bir teknik adamdı van Gaal. Yakın zamanda bunda ciddi değişiklik oldu, büyük bir winner'dır artık benim gözümde ve o yüzden şu cümleyi kurabiliyorum:

"O düşünmüştür herşeyi"

Borges dedi ki...

Furkan: 1. Eğer BUtt olmazsa çok güzel bir genç kaleci gördük hazırlık karşılaşmalarında. Emin olun o BUtt'u yedeğe atarsa milli bile olur.

2. Buraya Badstuber ve Breno'yu yerleştirmek istiyor.. Bu iki genc yerleşirse bir ömür stoper sorunu cekmez..

3.- burada aslında hakkı yenen bir isim var: vasat sol bek Daniel Pranjıc. Bu oyuncu misal Madrid macında ve geçen sene ŞL maçlarında göbekte nefis performans sergilemiş. Ama kaptanları kesmek zor..

4- Klose,Müller formda olic sakat ama ben nedense en cok gomez'ın form tuttugunda bu takımın cosacagınına inanırım.

5 Van Gaal diyor ki: Alaba, braafheid ve contento var. Benim asıl sorunum lahm'ın yedeği olmamasıdır. Transfer olacaksa buraya olmalıdır cunku her mevkının ıkı oyuncusu olmasıdır. Ama burası problemlı dediğiniz gibi..

BArıs_Gercekler: Oyuncular da bizim gibiydi. Önce hiç sevmediler sonra ise ondan başkasını tanımıyorlar cunku Mourınho gibi.. kibirliler ama cok dürüst cok calıskan ve cok bilgeler..

Ben hayranım kendisine ve bu işi bilmeyenlere verdiği ayarlar nedeniyle ülkeme gelsin cok isterim..

Şampiyonlar Liginde başarılı olamayabilir ama bu sanki oyuncu alsa da boyle gibiydi. Doymuşluk sorunu transfersizlikten daha zor.

Ama 'bence' yapmalıydı lakin yapmayıp da başarı görüyorsa takdir edilmeli diyorum.