22 Kasım 2010

Capun Devrimi.!



Ben capun diyorum ama siz kabaca asyalı oyuncular olarak kategorilendirebilirsiniz... Honda'yı Man U istiyormuş dedikodusundan sonra yazmak şart oldu.. Sezon başı gelişini büyük bir heyecanla bekler iken sakatlanan Son'un son maçta Hamburg adına iki gol atması ya da Kagawa'nın formu, Uchida'nın o Rafinha tarafını kapatabilmesi.. Liste uzar gider..

Bu oyuncu tipinin en büyük sorunu fiziksel açıdan avrupa futboluna uygun olmamasıdır. Bunun yanında uyum sorunu da ikinci büyük sorun.. Yalnız Kagawa'dan, Honda'dan, Son'dan sonra bunların üzerine bir kez daha düşünülmeli derim ben..

Ve bizim o mücadele gücüne dayanan ligimize pek uygun olmasa da gelecek on yıl içerisinde Avrupa Liglerinde capun oyuncular artacaktır.. Her ne yaptılarsa işe yarıyor.. Bundesliga bu devrime tanık olup yakında bu sayıyı artıracaktır diye tahmin ediyorum..

1 yorum:

DaesAgelmar dedi ki...

Monaco daki ve Manu daki PARKlar dizik açıdan ezilmeden oynabileceklerini gösterdiler. Bence tek eksikleri fiziksel dezavantaj gibi görülen ufak tefek yapılarını avantaja çevirecek oyun görüşüne sahip olmamaları. Romario fiziğinde bir Asyalı bir forvet onun oyun anlayışına kazandıracak bir altyapı eğitimi ile aynı etkiyi yaratabilir.