14 Aralık 2010

Schweinsteiger.!!



Schweinsteiger burada kaldı ve Bayern yönetiminin yaptığı sıkı pazarlık kadar bizzat teşekkür ettiği Sarah Brandner'in baskısı da önemli rol oynadı. Bastian kesinlikle kupa kazanmak istiyor ve kendi kalma kararının altında Bayern ile Şampiyonlar Ligini kazanacağına inancı da yatıyor ve şu kesin ki burada kalarak bir miktar paradan vazgeçmiş oluyor zira..

Bastian Schweinsteiger yıllık Bayern'de yaklaşık 9 milyon euro alır iken misal Mesut Özil Real Madrid klubünden 6 milyon alıyor. Mesut, kendisinden yüzde elli daha fazla paraya sözleşme imzalayan Schweinsteiger'dan aslında daha çok kazanıyor. Bundesliga oyuncuları kazancının yüzde 45'ini vergiye yatırır iken Mesut sadece yüzde 24'ünü.. Bu sorun Bundesliganın diğer liglerden daha az yıldıza sahip olmasını da sağlıyor ancak tüm bunların üzerinde Bayern gibi bir dev klup olacak ki Ribery-Robben'ler gelecek.. Ribery dediğin adamın brut yıllık kazancı 10 milyon euro.. gibi. Welt gazetesi başta yabancılar için geçerli olan ve ilk olarak David Beckham bu yasanın uygulayıcısı olduğundan dolayı "bekım yasası" olarak bilinen ve yakında kalkacak olan bu yüzde 24'lük vergi geyiği üzerinden yıldızların pek çoğunun buna bakara kendilerine bir lig seçtikleri üzerine geniş çaplı bir analizi de yayınladı bugün ama ben daha çok Schweinsteiger'da kalmak istiyorum..

Audi Star Talk'a konuştu ve pek eğlenceli şeyler söyledi..



Magath anısı çok iyiydi. Anlaşılması adına kısa bir özet geçeyim ben.

2004 Avrupa Şampiyosına katılım gösterdiği için antrenörden bir bakıma özel ilgi bekliyor zira Avrupa Şampiyonasına katılmış genç oyuncu artık o.. Ne bileyim A takımla antrenmanlar, maça ilkonbir başlamalar filan gibi.. Bir etki bıraktığını düşünüyor Bayern'e yeni gelmiş Magath üzerinde.. Şöyle devam ediyor kendisi:

Sonra onu selamlamak için elimi uzattığımda ise Magath döndü bana ve

'Pardon siz kimsiniz yahu ?'

dedi ;)

Sonrasında tamam dedim kendimi tanıttım ben Bastian Schweinsteiger filan ama asıl güzel olan daha sonra..

..sakatlanmıştım ve on gün yoktum.. On günün sonunda çıktığım ilk antrenmanda Magath tüm takımın Mainz'e gideceğini söyledi ve ben de sordum:

Hocam ben de gelmek durumunda mıyım ?

Magath: Prd.. siz kimsiniz ?

;)))

Güzel oluyor bu Audi Talk Star muhabbetleri.. En baba konular da hep burada konuşulur, sağlam gündem yaratır her defasında..

Hiç yorum yok: