8 Haziran 2011

Klose Lazio'da.!



Bizim basını dışarıda bırakırsak aslında anlaşılmayacak bir durum yok.

Alman basını iki gündür Lazio'ya gideceğini yazıyor ve dahası Lig TV'nin Klose Galatasaray'da haberinin olduğu vakitlerde de kesin kes Lazio ile anlaştı haberleri dönüyordu. Beklenilen oldu ve Klose Lazio'ya gitti senelik vergisiz net 2 milyon avro ücret karşılığı.

Galatasaray değil... bir ihtimal 2 değil de 3.5 - 4 milyon seneliğine vererek Trabzonspor'a gidebilirdi zira Şampiyonlar Ligi söz konusu. Ama orada da okul mevzusu var lakin istanbulda böyle bir sorun yoktur. 11Freunde'de okuduğum röportajın içerisinde de bu konuya dair şöyle bir soru vardı.

-Siz yurt dışına gitmekten bahsediyorsunuz ama ikizleriniz okula başladı bu sene ?

- Eee.. Yurt dışındaki insanların çocukları okula gitmiyor mu ?

Demem o ki Klose'yi çok ama gerçekten çok istesem de Galatasaray'a gelmesi mümkün değildi ve bunun asli nedeni Türkiye Süper Liginin kalitesi ve Galatasaray'ın Avrupa'da olmaması. Zira Klose'nin çok açık bir hedefi var: 2012 Avrupa Şampiyonası.. Ya güçlü bir lig ya da şampiyonlar ligi tüm bu yaşanılanlar olmadan önce benim ve buradaki hemen herkesin öngördüğüydü.. Güçlü bir ligi tercih etti.

İtalya ligi dahi doğru tercih değil bana göre. İspanya ya da Premiere Lig çok daha iyi bir seçim olurdu.

Yaşını başını kulup takımlarda attığı golü molü sorun edenler yanılıyor: Burada çok fazla iş yapardı. Kendisine çok iyi bakan ve dahası örnek gösterebileceğiniz profesyonelliğe sahip oyuncuydu.

Sevgili Okay Karacan'ın yazısının linkini de barındıran şu yazıyı okumanızı.. Çok istedim ama maalasef olmadı. Karısı filan da ancak bahanedir. Doğru seçimi yaptı zira Gomez ile çok büyük bir yarışın içerisinde..

Ne diyorduk ? Napoli -bir numaram italya'da- Udinese, Roma derken Lazio da içeri giriverdi.

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Biizmkiler Klose gibi adamları bozuk para gibi harcarlar. anlamazlar değerini. Bende türk futbolundan iyice soğurdum. iyiki gelmedi. Aykut Kocamanın Yoboyu istemesinin bir nedeni olarakda antrenmanlara erken gelip geç çıkıyormuş. Bu Özelliği diğer oyunculara örnek olmaya başlamış. İşte bu yüzden bu tarz oyunculara ne olursa olsun sahip çıkmalıyız. belki bazı huylarımız değişir.

Mesela Fatih terimin Culio Kararını beklemekteyim değişmişmi değişmemiş mi?

Adsız dedi ki...

En dogru secimi yaptı belki bir daha 2000 deki lazio yu hıc bır zaman goremıyecek olsakta italyanın buyuk takımlarından önmuzdekı sene avrupa liginde ve ligde buyuk isler yapıcaklardır klosede , zarate , hernanes 3 lusu lazioyu cok iyi yerlere getırecektır. önümüzdeki sene ben 15 gol dıyorum kloseden ligde avrupada liginde belli olmaz bakıcaz. seneye Klose vs Totti nasıl sonuclanıcak cok merak edıyorum :)