27 Ağustos 2011

Diego...



Büyük kulupseniz bu oyuncuyu alabilirsiniz. Maddi güç istiyor her şeyden önce. Ama sadece büyük kulup olup ekonomik açıdan iyi durumda olmanız başarıyı getirmiyor. Aynı şekilde bu oyuncuyu sorunsuz bir şekilde oynatabilecek "beceriniz" de olması gerekiyor başarı için. Yoksa almayın.. Sorunlu ama ben oynatırım diyorsanz elde edeceğiniz başarı Engin Baytar'ı oynatmanın sonrasında kazanacağınızdan çok daha fazladır..

İkili oynamıştı Juve transferinde. İnanırım ki Bayern başkanı Uli Höness bir Vidal'ı bir de Diego'yu sevmez. Zira Juve ile iş kesinleşesiye kadar Bayern'i yedekte tuttu. Şimdi de öyle yapıyor. istediği Atletico ve cebinde tuttuğu da Galatasaray.. Her ikisiyle görüşüyor ama bu sefer bana göre kendi kazdığı kuyuya düştü gibi.

Atletico ile babası anlaştı aslında ama Arda'dır Falcao'dur paraları saçan Atletico daha çok kiralamak istedi. 9 milyon avro maaşı olan adamdan bonservisi alınmadan kiralık olarak kurtulmak dahi bir meseledir Wolfsburg'da ve fakat gelin görün ki cebinde tuttuğu Galatasaray'ın yaptığı 10 milyonluk teklif de onun atletico rüyasını söndürdü.

"Diego Atletico ile görüşüyor biz değil." Zira Magath kiralık görüşme teklifini direkt geri çevirdi. 10 milyonluk teklif var ama bu Atletico'dan değil derken alman medyası Galatasaray'ın teklifi olarak yorumladı bunu. Bu teklif olduğundan dolayı da kiralık satış mümkün olmayacaktır bir bakıma..

Selçuk-Melo bu kesin. Fatih Terim üçüncü düz ve savaşçı bir orta sahayı buraya eklemleyecek Sabri gibi.. Dolayısla aradığı adam sol kenar için. Diego gelirse Galatasaray zorunlu olarak 4-2-3-1'e yönelecektir. Selçuk Melo'nun önündeki on numara Diego olarak değişecek sistem.. Bu taktiksel farklılığı..

Podolski'yi alırsın o paraya ve bir sonraki satışı da mümkündür. Diego'da ise verdiğin parayı geri çıkaramama olasılığı bir hayli fazla. Her ikisinde de risk olsa da Diego'da daha büyük..

Yine de derim ki Diego bana göre bu ligde Podolski'den çok daha fazla iş yapar. Çevresindeki oyuncu grubundan bağımsız tek başına seviye atlatır, maçlar alır. Podolski de ise takımın sistemi işlemesi şart.. Birisi sistem, ve takımın seviyesini belirler, diğeri tahmin ettiğinizden daha fazla skorer oyuncudur.

Lan bitirdi ikisi de beni.. Alın genç bir yetenek.. Benim isteğim budur sorsa birisi bana.



İzledim iki doksan dakika.. Teemu Pukki.! 21 yaşında transfermarkt değeri 200 bin avro.. 400 bine kapatırsın. Sevilla bunu zamanında 1.5 milyona almış ama olmayınca Sevilla Atletico'ya ordan da Helsinki'ye gitmiş. 16 maçta 9 gol 7 asist ama bunlar önemsiz. Schalke karşısında hem orada hem burada iki gol attı ki inanılmazdı birisi hatırlarsanız.

Böyle oyuncuları alıp yukarıya taşıyamıyorsanız zaten..

Tamam yıldız oyuncu gerekiyor ama o kontenjanı Melo olsun Elmander olsun dolduramadık mı hala? Bir isimsiz genç oyuncuya yer yok mudur bu takımda.. Pukki olur tukki olur fark etmez..

6 yorum:

delorean dedi ki...

Diego nerden nereye.Bremendeyken inanılmazdı.Yazık etti kendine.Bu kadar sorunlu bir karakteri olmasaydı keşke.İzlemesi çok büyük zevkti.Pukki'yi ben de izledim abi Schalke maçlarında.Çok net iş yapar bizim takımlarda.Onun da kalitesine göre fiyatı çok iyi.

Borges dedi ki...

delorean: Ben Wolfsburgdaki Diego'yu da izledim. Bu tarz meselesi. Bu Diego tipi bizim ligde iş yapar. Podolski dahi belirsizdir başka başka nedenlerden(Hakan şükür gibi memleket özlemi çekebilir v.s.) ama diego yapar. Terim varsa o yapar bence.

sembolist dedi ki...

Fatih terim 'egosu'nu da gözardı etmeyelim derim ben..
Bir ipte 2 cambaz oynamaz..
2.gelşinde Felipe ile yaşadğı sorunlar dün gibi aklımızda..

Borges dedi ki...

sembolist: Diğer açıdan düşün. O diğeri, diğeri de onun egosunu okşayacaktır başarılı olunduğu sürece. 2.gelişinde çok daha başka sornlar da vardı. bugün o konumda değil. son şansı GS'da.

sembolist dedi ki...

Haklsın,esasında benim korkum Ayhan gibi anti-yabancı anlayıştaki fttbolcuların varlığı.Arda2nın başını çektiği bu grup son 3-4 yılda Lincolnler,Elanoları,Mismoviçleri yedi..
Arda gitti,kalıntıları bu takımda.servet ve ayhan..
Keşke Diego gelse,hatta kaptanlığı alıp bi 3-4 yıl Alex etkisi yapsa bizde.

el fenomeno dedi ki...

bence hiç podolski,forlan,drogba uğraşmasınlar imkanları zorlayıp alsınlar şu adamı senin de belirttiğin gibi abi 4-2-3-1 de takım coşar,bu adam takımdayken sol da engin de yeter hatta aydında bence zaten elimizde lig ve kupa var sadece..But, only this guy :)