31 Ağustos 2011

Güle güle Mertesacker..

Bağlantı
Bilenler bilir bu ligden sevdiğim oyuncu gitti mi üzülürüm. Hele ki bu saatlerin çakıştığı Premiere Lig ise daha da çok....(La liga tercihim, Götze'yi de seneye oraya vereceğiz hayırlısıyla) Beğendiğim oyuncular bu işin keyfini artırır. Stoperler elbette çok fazla mercek altına girmiyorlar ama Mertesacker başka..

20'li yaşarın başında iken uzunca bir süre kart görmedi ve benim ilgim ona bu şekilde başladı. Bieledeld karşısında Vata'ya yaptığı faul sonrası gördüğü kartta içim gitmişti. Böyle boylu poslu duran adam sert bir görüntü veriyor size ama faulsuz oynamanın da üstadıdır. 2008'de Fourfourtwo'ya Almanya'yı yazdığımda ona özel bir paragraf açmıştım ki ilk kırmızı kartını da bu zamanda gördü..

Babası Hannover amatörde antrenör ike başladı onbir yaşında orada futbol oynamaya. Umudunu kesiyordu aslında ve inancı da kalmamıştı ki bir şekilde profesyonel arenada çalışma imkanına kavuştu. Rangnick onu ilk defa sağ bek olarak oynattı ve fakat çok da iyi değildi. Yine de sözleşme yapıp Edward Lienen'i bekledi.. Onun yönetimi altında defansın vazgeçilmezi olup milli takıma yükselince soluğu Bremen'de aldı. 3 yıl Hannover 5 yıl Bremen derken Premiere Lig'e gönderdik onu da..

Şans olacak biraz insanda. Çok ama çok az Bundesliga maçı oynamasına rağmen Klinsmann gibi doğuştan devrimci bir teknik adamın radikal kararıydı onu 2006'ya götürmek.. İlk milli maçını Dünya Kupasının açılış maçında oynadı ki hem o turnuvanın hem de 2008'nin istatistik kralı oldu. En iyi ikili mücadele kazanma oranı v.s. O gün bugündür bu milli takımın değişmez elemanı. Metzelder'den tutun da Friedrich'den Hummels'a kadar yanındaki her zaman değişse de 0 hep sabit kaldı ve 26 yaşında 75 kez bu formayı giymeyi başarmıştır.

Bremen'de müthiş bir uyum yakaladığı Naldo'nun sakatlığından bu yana işler iyi gitmiyor. Lakin milli takımda da sorunsuz ve istikrarlı bir şekilde oynamaya devam etti ve bu yüzden Arsenal'da yanındaki isimlerin de güçlü olmasının getirisiyle bir kademe daha yukarıya sıçrayacaktır. Yeteri kadar deneyimi mevcut. Hem Alman milli takımının hem de Bremen'de defansın şefidir. Frings sonrası kaptan da olduğu kulubünden bugün ayrılmak durumunda kaldı..

10 mily. bonservis ve yıllık 4.6 mil da kendisine.. Tüm sezon defans oyuncusu eksikliği çekmiş ve daha yeni Mertesacker'in iyileşmesine bayram etmiş bir takımın oyuncu satması onun ekonomik durumunu gözler önüne seriyor. 2004'den bu yana otomatiğe bağladığı Şampiyonlar Ligi gelirinden uzak kalınca Bremen'de de işler iyi gitmemiş olsa gerek.. güzel adamdı kaptandı ve çok güzel bir yere gidiyor. Hemen herkes aynı şeyleri dile getiriyor. 'sadece yetenek değil insani açıdan da çok büyük kayıp"

Schaaf'dan Wenger'e.. Arsenal'den Bremen'e.. Burada Bremen Arsenal'dir Schaaf da Wenger'dir.

O uzun boyuna rağmen kafası vardır ama yerden daha iyidir. Pozisyon bilgisi üst düzeyde ve dahası istikrarlıdır. Oturdu mu bir ömür verim alırsınız ondan. Güzel defans, sevdiğim ligden sevdiğim takıma gitti. Hayırlı, uğurlu..

1 yorum:

emireri dedi ki...

mertesacker'in yanına karakter olarak uymasa da birbirini tamamlama açısından düşününce bir lugano transferi cuk diye otururdu sanki.. santostan ziyade defansın göbeği lugano-mertesacker ikilisinden oluşturmak hem premier lig hem de arsenalin cl hedefleri için daha gerçekçi olurdu.. vermealen'e yetersiz yada kötü yakıştırması yapamam, haddim değildir ama beşiktaş taraftarıyım ve kanaatimce luganoyu her zaman bir üst düzeyde hedefi olan takımlara yakıştırdığımı söyleyebilirim (psg tercihi çok vasat kaldı). ayrıca g.gönül gibi bir sağbekin transferi, yaşadığı kayıpların ardından arsenal gibi kıblesini şaşırmış bir takım için biçilmiş kaftandı..