3 Ocak 2012

Farfan-Schalke-Obasi



Schalke Obasi'yi kiraladı, sene sonu sözleşmesi bitecek olan Farfan'a da ufak bir tehtit..

Paracı futbolcu çok gördük de Farfan gibisini... Geçen sene aslında Peru'lu futbolcu devre arasında Wolfsburg'a satılmıştı. Özellikle McClaren'in sistemi için kilit rol sahibi Farfan'ı almak için Wolfsburg 15 milyonu gözden çıkarmıştı. Transfer bitti derken son anda gerçekleşmedi, neden? Ekonomik olarak zorda olan Schalke'nin bu paraya fazlasıyla ihtiyacı vardı ve fakat Farfan bu satıştan pay istedi.. o zaman dile getirilen yanlış değilse bonservisinden alınacak olandan 1 milyon avro gibi bir kısmını kendisi alırsa imzayı atacaktı.

Bu sezon sözleşmesi bitecek ve yeni anlaşma öncesi yine aynı durum söz konusu. 2.8 milyon olan maaşı 6 milyona yükseltilmesine rağmen Bild abartmıyorsa 14 milyon avro gibi bir rakamı "imza parası" adına istiyor ki bunu haber alan Schalke Hoffenheim'dan Chinedu Obasi'yi şimdilik kiralık olarak aldı.

Obasi ise inanılmaz yetenekli bir oyuncu. Her iki kenarda da müthiş işler yapar, bundan kimsenin kuşkusu yoktur. Bir kere izleyin ve hemen anlarsınız, o derece ortada yeteneği ve fakat müzmin sakat.. Disiplinsizliği giderilebilir lakin sürekli sakatlığı zor.

Hamit Altıntop gibi..

Hamit'i izlerdik Bayern'de.. Kenarda bekler, takıma alışır ve tam form tutturduğu anda sakatlanırdı. Obasi'yi de beklersiniz.. Kadroya girer, tam o formuna ulaştığı anda sakat olduğu haberleri gelir. E hadi yine bekle bakalım sakatlığı geçsin, takıma alışsın ve boşluk bulduğunda da forma giysin.. Bu yüzden ben almazdım ama kim bilir belki Schalke'de biraz daha başka bir yaşam sürer ve istikrarlı bir şekilde oynar.. Lakin Farfan'la sözleşme imzalanması çok zor. O bu sene sonu Rusya'ya göç eder.. Obasi'de sakatlanmazsa yeni yıldızı olur Schalke'nin..

1 yorum:

Yasin dedi ki...

Gözün doysun Farfan ! Obasi için umutluyum ben, umarım sakatlıkla fazla boğuşmaz. Biraz da şans işi bu sakatlık yani. Böyle güzel giden bir sezonda Obasi'den de verim alabilirsek Schalke adına sezon çok iyi bitebilir.

elazulreal