16 Ocak 2012

"Kupa kazanamazsak altın jenerasyon değiliz demektir"



Az önce Bild'deki röportajını okudum.

"altın jenerasyon" olarak adlandırılabilmemiz için Avrupa Şampiyonu olmalıyız diyor. Bunu başaramazsak altın jenerasyon değiliz diyor ki bence de haklıdır. Nasıl ki Bayern üzerinde duran Real ve Barça'ya yakınlaşmışsa aynı şekilde Almanya da bana göre hala üzerinde duran İspanya'ya bir daha yaklaşmıştır diyor.

Doğrudur..

Çocukluğundan bu yana Bayern'de oynuyor. Kiralık olarak Stuttgart dönemi hariç yaşamı Bayern çatısı altında geçti. Ben onun kadar istikrarlı bir futbolcu çok az gördüm desem yeridir. Lahm'ın kötü maçı yok denecek kadar azdır. Dahası Schweinsteiger gibi çok uçuk paraları Bayern için reddetmiştir. Hem Real'de hem de Man U'dan teklif almıştır zamanında.. Ama tüm bu başarılarına rağmen 2016'da kontratı bitecek olan oyuncu şunu diyor.

-Neden sadece önümüzdeki dört yıl ?

2016'da kontratım bitiyor ve ben 32 olacağım o zaman.

- O zamana kadar son yıllarda olduğu gibi neredeyse her maç forma giymeyi düşünüyor musunuz?

Bunu mümkün olduğunca uzunca bir süre başarmak istiyorum ama bir gün gelecek benden daha iyi olan birisi önüme geçecek. Bu gerçeği kabul etmek zorundayım, bunu biliyorum.
....
1968 doğumlu Bülent Korkkmaz 2005 yılında futbolu bıraktı. 37 yaşında bu gerçeği kabul edemedi. Yıllarca oynasanız, türlü türlü kupaları kulubünüze kazandırsanız dahi 30 sonrası o kulubün formasını giyemiyorsanız bu "vefasızlık" değil acı gerçektir. Çatladıkkapıspor'da değil her yıl şampiyon olmayı hedefleyen bir kulupte forma giyip başarı kazanan her oyuncunun acı gerçeği olacaktır. Bence küsmece, darılmaca olmadan şimdiden bunları kabul edin..

9 yorum:

sMAnia dedi ki...

iyi güzel demis lahm aber nicht desto trotz ist er ein Charakterschwein.

Er und sein blödes Buch und das alles als aktiver Spieler.

aber um bei deinem Thema zu bleiben.

Du hast recht :)

Borges dedi ki...

İch habe sein Buch gelesen. Biraz da Bild'in kurbanı olmuş aslında ama yine de karakter sorunu var. Ballack meselesinde onu da tanıdık. Güzel futbolcu, "zorlama" kaptan..

adsumcu dedi ki...

Merhaba,

O kelime "jenerasyon"dur jenarasyon değil. Almanca orijinaline dayalı bir kelime oyunu varsa o başka tabi.

Borges dedi ki...

adsumcu: Yok ben yanlış yazmışım ama sayenizde düzelttik, sağolun:)

QuaresmA dedi ki...

Nasıl Bayern, Real ve Barca'ya yaklaşmıştır diyebilmiş inanamıyorum. Bayern La Liga'da oynasaydı üçüncü olup olabileceği bile muallak bence.

Borges dedi ki...

Quaresma: Biraz uzak kalmışsın sen BAyern'e. Şu an İspanya Ligi takımları çerezlik konumunda. Sezon başı Hannover Sevilla'yı yenedi. Villarreal grupta herkese yenildi. Bayern'i kim dururabilir bu ikisinden başka? Ki Barça ilk galibiyetini işte o 4-0 lıkla aldı Real'i de en çok yenen Bayern'dir. Ne üçüncülüğü.. Valencia'yı geçen sene Schalke eledi küme düşerken. Bırak Bayern'i Schalke dahi üçüncü olur derim ben La Liga'da.)

bazarov dedi ki...

Ben Almanya'nın artık kupa kazanma zamanının geldiğini düşünüyorum ve kazanmalarını çok istiyorum.Bu takım eğer bir kupa kazanırsa 2014 Dünya Kupası çok çok daha keyifli olur düşüncesindeyim :)

B. dedi ki...

doğruya doğru...

Çamur Abi dedi ki...

blogunu çok beğendim ayrıca tasarımında çok hoş blogunu takibe aldım bende bloguma destek için beklerim

http://www.domainsiz.net