15 Şubat 2012

52 Günde Skibbe!



4 lig maçı sonu kovuldu Michael Skibbe. Hayatım Futbol dergisinin 20. sayısında bunu detaylı bir şekilde yazdım. Buradan okuyabilirsiniz.

Kısaca: İki yıl önce bugün Lucien Favre'yi kovan Berlin takımın başına Friedhelm Funkel'i getirmişti. Kötü sonuçlar almaya devam eden Berlin burada bir girişimde bulunmadı ve lig sonuncusu olarak küme düştü. Bir yıl sonra tekrar gelse de 35 milyon borcu olan Berlin'in bu düşme faturası 60 milyon avro olarak açıklandı. Bugün yine bana göre başarılı hocasını gönderip yeni bir seçim yaptı ve Skibbe ile kan uyuşmadı. Funkel dönemini hatırlayan Michael Preetz hızlı bir refleks ile Skibbe ile yollarını ayırdı.

Teknik detaylar ve sadakatsız tutumların futbolda cezalandırması ise dergide..

3 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

kovulması çok mesele değil ama genel olarak eskişehirspor'dan ayrılıp hertha'dan kovulmasına kadaar geçen süreç skibbe'nin kariyerine önemli bir eksi olarak yazılacaktır.

potansiyelini aştırdığın bir takım yarı yolda bırakmış ve uğruna gittiğin takımda da bir ayda kovulmuş bir hocanın kariyeri eskisine göre illaki bir gerileme yaşayacaktır.

her şeyden önce bence kendisine çok şey katan iki türkiye deneyimi sonrası skibbe kısa vadede burada bir daha iş bulamayabilir. kimse tam dere geçerken kaçıp gidecek biri ile yola çıkmak istemez herhalde.

belki vakti zamanında daum'un yaptığı gibi bir avusturya macerası yapıp kendini biraz unutturması onun adına faydalı olabilir.

Borges dedi ki...

Elbette bu çok kötü oldu. Bir daha Bundesligada iş bulabileceğini sanmıyorum. Ya ikinci lige gidecek önce ya da yurt dışı.


Bu bir seçim ve sonuçlarına da katlanmak durumunda. Geçmiş olsun diyoruz..

raul #7 dedi ki...

zamanında aynısını gene eskişehire yılmaz vural yapmış. tam ikinci ligden çıkacakken es-es i bırakıp bir 1.lig takımını calıştırmaya başlamış. o yüzden yılmaz vuralı sevmeyiz biz ailecek.bu hikayeyi babamdan dinleyip aktarıyorum bu arada