6 Mart 2012

8 Maç Ceza!



Bundesligada bu gibi hareketlere tahammül yok. Buraya göre çok daha hafif kalan Jermaine Jones'un hareketine 6 maç ceza veriyorsan haliyle kıyas kabul edileceğinden buna da 8 maç ceza verimek zorunda kalıyorsun ki Hamburg adına önemli bir kayıp olduğunun da hemen altını çizelim.

Kasıt çok net ortada olduğundan 8 maç bile az diyorum.. 8 maç da iki ay demektir ki çoook uzun süre.

E hadi geçmiş olsun.

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Bence bu hareketlerin ceza davası bile olmalı.

Son Dünya kupasında yandan ve arkadan tehlikeli girişler hemen kırmızı kartlarla cezalandırlıyordu. Klose sırbistan maçında kırmzı görmüşdü bu yüzden. Keşke bu standart korunabilse tüm dünyada. Futbol çok daha güzel olurdu seyrine daha bir doyum olurdu.

goandgun dedi ki...

Aslında bu gibi hareketlerin bilerek adam yaralamaya teşebbüs etmekle aynı değerlendirilmesi gerekir.Kluivert Barcelona'da oynarken rakip oyuncuya yumruk atmıştı yanlış hatırlamıyorsam 13-14 maç ceza almıştı.Futbolun ruhunu koruyabilmek için ceza mekanizmasının daha caydırıcı olması gerektiğini düşünüyorum Ewald Lienen'in bacağına olanlar başkasına da olmasın diye.

Bu tip darbeler sonrası kariyeri riske giren futbolcular için bir fon ya da güvence mekanizması oluşturulması düşünülebilir federasyonlar tarafından.