31 Mart 2012

Dortmund - Stuttgart 4-4



Dün Misli'ye bu maç hakkında şöyle yorum yapmıştım:


Pozisyon açıdan zengin olacak derken bu kadarını beklemiyorduk..On dakikanın üzerinde olan özetlerini izleyince şok oldum. Maçta 8 gol atılmıştı ve henüz daha ilk golü göremeden yüzde yüzlük dört tane pozisyonun kaçtığına şahit olduk.. Sonrasında Dortmund 2-0'ı yakalamış, dakikalar 70'i gösteriyor ve biliyorsunuz daha altı gol var.

Ve ben bu maçı maalasef izleyemedim. Dün Dergi toplantısı nedeniyle Taksim'e inmek durumunda kaldık ama nereden bilebilirdik bi böyle muhteşem bir karşılaşma olacağını?

2-0'dan gelip Stuttgart 3-2 öne geçiyor, tamam bu işi bitirdi diyorsunuz ama bitmiyor. Dortmund geliyor 4-3 öne geçiyor, ohaa demeye kalmadan uzatmalarda da beraberlik geliyor.

Diğer yandan Dortmund iki puan daha bıraktı ve Bayern bugün kazanırsa aradaki puan farkı üçe inecek ve iki hafta sonra Dortmund ile şampiyonluk maçına çıkacaklar.. bugünden konuşmak gerekirse Şampiyonluk Bayern'e daha yakın. Dortmund'un Gladbach ve ezeli rakibi Schalke ile deplasmanda daha maç yapacağını düşünürsek bugünkü iki puanlık kayıp onları oldukça zor durumda bırakacak.. Yine de iki hafta sonra Bayern'i evinde yenerlerse turu da atarlar gibi geliyor. Hadi bakalım..

10 yorum:

felix mourinho dedi ki...

Ve ben bu maçı maalasef izleyemedim.

bir yerlerden 70'den itibaren olan kısmı izle panpa. dortmund'un yendik diye sermesini, sonra 2-3'ten itibaren maçı 4-3'e getirene kadar şampiyon gibi oynamasını, ardından yedikleri şaka gibi olan 4.golü... klopp'a üzüldüm, o kadar sevinmesi boşa gitti.

Devil dedi ki...

ilkay coşmuş bu maçta :) acaba artık yeri garanti mi yoksa hala rotasyon oyuncusu mu ??? siz ne düşünyorsunuz bu konu hakkında? klopp ne düşünyordur acaba?

Borges dedi ki...

Devil: Kupa maçıyla beraber İlkay kendisini buldu diyebiliriz ve yeni yeni oturtuyor ama orada ilkay'ın olması orta saha baskısını azaltıyor her şeye rağmen..

F.Mourinho: görüntüler elimizde izleyeceğiz bir şekilde.

sago dedi ki...

trt hd şu anda veriyor maçı

zarkufil dedi ki...

@Devil: Ilkay mac 2-0 'ken 65. dakikada filan cikti. Olanlar da o ciktiktan sonra oldu.

Teknik direktörlerin de maci oldu, her degisiklik skor degistirdi.

Inanilmaz bir macti, insana futbolun neden güzel oldugunu hatirlatan cinsten.

Bu arada Stuttgart acisindan konusabilirim. Bütün bir senenin özetini bir macta cikardilar. Dünyanin en dengesiz takimi :) Ama gitgide iyi oluyorlar. 2007 sonrasi revizyon, simdi toparlaniyorlar. Seneye ilk üc olur belki, kim bilir...

Devil dedi ki...

hocam nuri'nin de defansif özelliklerinin iyi olduğu söylenmez ama takımın vazgeçmezi idi geçen sene. acaba ilkay böyle devam ederse nuriden sonra o boşluğu doldurabilir mi???

cengo dedi ki...

dortmund harakiri yapmış net bu kadar gol kaçar mı ya

Borges dedi ki...

Devil: Nuri'nin defansı zayıf değil. Hareketliliği, dinamik yapısı İlkay'da yok ama başka açıdan İLkay'ın pasları daha derin daha zoru başarır niteliktedir. Dönüşüm geçirecek ve bu sezon biraz olsun buna yaklaştı. zamanla olabilir, daha yaşı kaç ki.. Mümkün ama zaman istiyor.

cikkoleite dedi ki...

Julian Schieber diyorum baska bisey demiyorum.Bu adama dikkat! Az gol atiyo ama attigi goller cok zor ve önemli goller.Daha 23 yasinda 6 milyon civari bonservisi ve bence deger!

Devil dedi ki...

Gözüm üstünde olacak :-) umarım beni yaniltmaz