26 Mart 2012

Huntelaar Röportajı!


Louis Van Gaal'e göre o dünyanın en iyi cezasahası içi golcüsü. Her yanıyla ve her şekilde gol atabilen bir adam. Bugünlerde Mario Gomez ile kıyasa sokuluyor ki ondan daha teknik gollerin adamıdır Huntelaar.. 11Freunde çok güzel bir röportaj yapmış ve buraya kabaca çevirdim. Defans oyuncuları ile ilgili söyledikleri var ki okumalısınız..

-Siz eski moda golcü müsünüz?

Bununla neyi kastediyorsunuz?

-Artık modern golcü oyun kurulmasında aktif rol aldığı gibi savunmaya da yardım ediyor ve oyunun içerisinde oluyor.

Ben oyunun içerisinde olup topu sürekli istiyorum ama sonunda her şey gol atmak için.Eğer bir golcü orta sahada oynarsa kale önünden uzaklaşmış olur.Gücümü savunma yapmak için harcayamam zira o zaman gol atmak için ihtiyacım olduğu gücü bulamayabilirim.Aynı zamanda bu güç kaybı konsantrasyon eksikliğine de yol açar. O top ceza sahasının içerisine geldiğinde ben o kalenin önünde olmalıyım.

.........

"Benim için matematik gibi bir şey. O durumda hesaplıyorum ve sistematik olarak en iyi çözüm yolunu arıyorum. Üç önemli noktaya kilitleniyorum:Rakip oyuncu nerede duruyor? Kaleci nerede? Ve benim pozisyonum nasıl? Bu üçgeni saliseler içerisinde ölçüp biçip kararımı veriyorum.Önemli olan nokta gole giden yol en basit yol olmasıdır.

Son bir kez kaleciye bakmıyor musunuz?

Daha çok onun vücut hareketlerine bakıyorum.Eğer öne çıkacak gibiyse aşırtma için kendimi hazırlıyorum ve yerinde bekliyorsa topu önüme alıp bire bir için zorlarım.Hızlı bir şekilde reaksiyon göstermişse eğer bende hemen şutumu çekiyorum çünkü hareket halinde olduğu için ikinci bir hamle için fazla şansı olmuyor.

Maçlardan önce kalecilerin misal videolarla analiz ederek zayıf ve güçlü yanlarını çalışıyor musunuz?

Pek değil. Frikik ve penaltılarda kalecilerin kimi özelliklerini önceden bilmek işe yarayabilir ama dürüst olmak gerekirse benim için kalede kimin olduğunun çok bir önemi yok. Ben daha çok kendi güçlü yanlarıma konsatre oluyorum.

Defans oyuncuları için de geçerli midir bu?

Evet. Onları da maçlardan önce incelemem. Olması gereken pozisyonda önemli olan benim saha içi konumlanışım. Yapılan kenar ortalarında ben her zaman defans oyuncusunun arkasında olmaya özen gösteriyorum.Bu zamanda oyuncu iki şeyi soracak kendisine: Top nerede, rakibim nerede? İkisini de aynı anda görebilmesi bu şekilde çok zor olur ve ben avantajlı konuma geçerim.

Maç içerisinde defans oyuncuları ile konuşuyor musun?

Hayır. neyden konuşabiliriz ki? Havadan mı?

"Trash Talk" da mı olmuyor?

Hayır, bu enerji kaybına yol açar ki ben o enerjiyi daha başka alanlarda kullanırım.

Rakibinizi güvensizliğe itmek için hiç mi numaranız yok?

Rakibin kendinden emin olmaması daha kötü. O zaman konsantre bir şekilde sizi savunmaya kalkar. Ben daha kendinden emin olsunlar istiyorum ve bu şekilde mutlaka bir boşluk oluşacaktır ve ben de ona küçük bir sürpriz yapabilirim bu şekilde.

Karşınızda oynayan en zeki defans oyuncusu kimdi?

Hmm..

Zor bir soru muydu?

Yani.. Defans oyuncuları genelde çok zeki olmazlar ve zaten zeki olsalar forvet olurlardı.

Gülüyorsunuz..

Anlamıyorum bir türlü. Savunma yapmak çok eğlenceli bir şey değildir ki.

Pek çok oyuncu ile beraber oynadınız. Ajax'ta iken Luis Suarez.. Madrid ve Schalke'de Raul ve Milan'da Ronaldinho.. En iyi anlaştığınız hangisiydi?

Wesley Sneijder.. Ajax'ta Madrid'te beraber oynadık ve Hollanda milli takımında da oynamaya devam ediyoruz.Ben onun nasıl oynadığını biliyorum o da benim koşularımı ve her şeyimi çok iyi biliyor. Uzunca zaman beraber oynadığınızda her kımıldanışınızı dahi önceden bilmek büyük bir avantaj sağlayabiliyor.

4 yorum:

güven dedi ki...

halt etmiş huntelaar, savunmak sanattır. şimdi böyle yazınca abarttım mı bilmiyorum ama güzel yani. gözlem yapmak ister, sakarlığı kaldırmaz, full konsantrasyon ister. öyle değil mi abi :D

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ukala karizmatik ve zeki bir adammış

adsız dedi ki...

bildiğin liseli çıktı bu da

Junior dedi ki...

ben sana forvet olamazsın demedim adam olamazsın dedim huntelaar