16 Nisan 2012

"Mourinho'yu istemem"



Almanlar Mourinho'yu konuşturuyor, İspanyollar da Höness'i. Şu hayatta en çok röportaj yapmak istediğim adam işte budur.

Önce şuradan girelim: 1974 yılında Real Madrid'den teklif almış. Real'in o dönem benimle ilgilenmesi çok büyük bir onurdur hayatımda diyor ama 22 yaşındaydım ve Bayern'den gitmek istemiyordum diye de ekliyor. Demem o ki Real o dönem ayrılmaz ikili olan Breitner ve Höness'in ikisine birden teklif yapmış ama bu adamdaki Bayern aşkı bambaşka..

Bayern fazlasıyla Real ile benzeşir diyor. İkisi de ülkesinin en çok kupa kaldıran takımı, ikisi de Avrupa'da diye bla bla gidiyor. Kibirleri de benzeşir bu iki takımın ama yönetimi benzeşmez. İlkesizliği de benzeşmez. TV gelirleri hiç benzeşmez zira 140 nere 24 nere.. İki tane Cristiano Ronaldo alırsın aradaki farkla ama birisinin elde hazır parası diğer krediyle vesaire vesaire.. Diğer açıdan küresel bazda Real daha büyüktür Bayern'den filan.

Mourinho'dan girmişler.

Hakkını teslim ediyor, bugünkü Madrid için Zidan'lı kadrosundan daha iyi diyor, bizim onlara olduğu kadar onların da bize saygısı var diyor. Mourinho harika bir iş çıkardı ama sadece iki yıllığına diyor ki sonuna kadar katılırım. Twitter'dan da geçmiştim. Mourinho takımlara bir çeşit doping etkisi yaratıyor. Mourinho ile beraber uçuşa geçtikten sonra geriye çok bir şey kalmıyor. Misal Bayern basın toplantısında Mourinho'nun da çok "doğru" bir şekilde üzerinde durduğu gibi hala daha Van Gaal'ın imzasını taşır.

Mourinho'yu ister misiniz diye sorulunca..

İstemem diyor

ve samimidir inanın.

İstemem çünkü burada "kim olursa olsun" bir adam bütün kontrolü eline alamaz. En üstte kulübün kendisi vardır.Bu kulüp herhangi bir insandan daha önemlidir ve ilkeleri vardır diyor.

Oldukça doğru bir yaklaşım.

Ben Mourinho'ya her türlü takımı veririm, dünyanın sanırım şu an en iyisi desem "nefret edenin" dahi sesi çıkarmaz. Lakin Bayern dediğin kulüp profesyonelleşme konusunda üst düzey.. Başkanı ve hatta gelecekteki başkanı,sistemi her şeyi belirgindir.

Son olarak Real'de en sevdiği oyuncunun İker Casillas olması beni hiç şaşırtmadı. Sadece futboluyla değil karakteriyle de çok büyük bir kişilik diyor ki bu ayrıntı beni hiç şaşırtmadı. Bayrak adamları acaip sever, sadakat her şeydir onun için ve Casillas da her bakımdan ona uygun.

Çok keyifli geçecektir zira benzer sistemi oynayan iki takım yarın karşılaşıyor. Bana göre turu Real Madrid geçer, çok net ve fakat yine de çok keyifli maçlar olacaktır.

1 yorum:

aks111 dedi ki...

hoeness ile ilgili ntvsporda haber gördüm.dortmund 45m euro harcadı transfere hala bizim acımamızı bekliyorlar gibi bi ifade var.transfermarkt e baktım o kadar etmiyor :).reus pahalı ama o da daha gelmedi bile.burda bi yanlışlık mı var yoksa yıllık maaşlarla beraber 45m euro mu oluyor gerçekten ?.