14 Mayıs 2012

Dormund eze eze..


Alex Ferguson Kagawa için Berlin'de tribündeydi. Sanırım perdeyi açan ve bir de mükemmel bir asist yapan Kagawa Sir'ü ikna etmiştir. Kupayı ellerinde tutan Kaptan Kehl "Kalmasını umuyorum ama korkarım ki o gidecek" diyerek Kagawa adına veda sinyalini de çaktı

Dortmund duble yaparken Bayern Münih'i beş kez üst üste yenmeyi başardı ve yanılırsam düzeltin ama bunu başaran bir başka Bundesliga takımı yoktur.(Frankfurt varmış..) Bayern'e karşı oynadığı son beş maçını da kazandı. Ligi ve DFB kupasını alarak Bayern'i üç finali de kaybeden 2002'nin Leverkusen'i olmak gibi kötü bir kader ile karşı karşıya getirdi. Üstelik bu son zafer tam anlamıyla bir utanç kaynağı oldu Bayern adına zira beş golü bu takım kimden hangi koşulda olursa olsun yemesi rezalet anlamını taşır. Rummenigge de bunun üzerinde durdu zaten.

Bayern bırakın beş golü.. Neuer Bayern formasıyla bir maç içerisinde ilk defa iki golün üzerinde bir sayıyla tanıştı. Heynckes'in takımının savunması rezaletti. Lahm'ın maç sonrasındaki beyanatında olduğu gibi beş golü de bizzat Bayern hazırlayıp rakibine hediye etti.

Klopp artık bu takımın Almanya'nın bir numarası olduğunu net bir şekilde gösterdi. İki finali de kazanarak duble yaptı. Normal koşullarda oldukça iyi bir sezon geçiren ve aslında en az gol yeme rekorunu kırdığı sezondan sadece bir gol fazla yiyen Bayern'e beş atmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nden erken elendi belki ama Şampiyonlar Ligi finalistini de madara etti.

Dortmund Almanya'nın en büyüğü olduğunu gösterdi. Bayern bakalım bu yenilginin üstesinden gelip Avrupa'nın en büyüğü olabilecek mi hep beraber Cumartesi akşamı göreceğiz.

5 yorum:

aksilaz dedi ki...

Üstad sen daha iyi bilirsin.

Ben şunu merak ediyorum Dortmund bu yapısını Klopp sonrasıda sürdürebilir mi?

Arap sermayesi yarın Klopp'a gelip al sana yıllık 15 milyon euro gel bize diyebilir. Ve bu reddedilmeyecek bir teklif olur. Klopp sonrası için hazır mı Dortmund ?

delorean dedi ki...

Münih'i 5 kez üst üste yenen bir de Frankfurt varmış abi.

Borges dedi ki...

Klopp gitmez bir kere. adamın on yıllık kariyerinde iki takım var. En az 10 yıl çalışır. İkincisi de Dortmund sadece Klopp'a bağlı değil ama o giderse böylesine başarı gelir mi tartışma konusu. sanmam.. Yine de büyük oranda bu yapıyı korurlar..

Delorean: Eyw.. sağolasın bilgi için. Kontrol etmiyorum sana güveniyorum:)

MaX CadY dedi ki...

Adamlar Bayern'in Frankestein'ı oldular resmen :).

delorean dedi ki...

OptaFranz ‏ @OptaFranz

2 – Only 2 German teams have managed to win 5 competitive games in a row against Bayern Munich: Dortmund and Eintracht Frankfurt. Rare


Ben de twitter'da rastladım abi.Sağolasın güvendiğin için.