7 Aralık 2012

Helal sana Yasmin Abla!


Dün gece Galatasaray Ada'sında benden daha iyi bahis kuponu yapan dünyadaki tek kadın olan Lig TV'den sevgili Elif Durgun ile Yasmin Abla'yı dinlemeye gittik..  Onun kuponunu yatırdığım maçların bir karşılığıydı bu konser ona.. 

Başa döneyim.

Yasmin Levy'i ilk defa dinlediğim gün şunu demiştim: Bu kadını canlı dinlemeliyim! Güçlü bir ses, muazzam bir yorum.. Canlı nasıl olurdu?

Kuruçeşme Kahve'sinde Elif'le Gladbach maçını izledikten sonra konser için Ada'ya geçtik. Yarebbi o nasıl ortam öyle? 

Şu resimde gördüğünüz sahnenin hemen önünde koltuklar, beybabalar için özel masa.. Şişe açtırmacalar v.s. Bunun çevresinde ise ayakta insan yığını. Çok garip bir ortam.. Çirkin bir görüntüydü.. Sahnenin en güzel yerindeki o heyecan yerine ellerinde viskiler, önlerinde masa bir grup sessiz insan.. sanırsın Çınar Gazino'sunda assolistin en önündeki masayı tutan beybabalar.. 

Biz Elifle girdik salona. Günde beş kez telefonla konuştuğum sevgili "eski" iş arkadaşım Murat Fevzi Tanırlı'yı görünce ufak bir şok.. hemen arkasından işte bu masaları gördük..

Gözünüzün önüne getirin: Muazzam bir ortam.. Arkada boğaz.. Yasmin Levy sahnede ama o heyecan yok çünkü saçma sapan bir düzen kurmuşlar..

Zerafetine, asaletine bittiğim bu muhteşem kadın çıktı.. Bir şarkı sonra dayanamadı; Geçin şöyle önüme dedi..  Böyle konser salonu olmaz demeye getiren bir kaç açıklayıcı cümle sonrasında kenara sıkışmış ayaktaki heyecanlı kalabalığı bu masaların önüne dizdi.. Konser işte o zaman başladı..

Biz kaldık ama yanımızdaki herkes o koltukların önündeki boşluğa yığılıverdi. Konserin en güzel yeri oldu mu sana en kötüsü? 

 Helal olsun dedik Elif'le.. helal olsun..

Elif şöyle dedi:

"Biz kadını yücelteceğimize, kadın bizi yüceltti"

Haklıydı.

Böylesine gerzek bir düzenleme olabilir mi? Bir konsere insanlar eşlik eder, coşar eder ama kadının önünde bir grup insanın elde viski masa önünde oturan dinleyici..  Yakışmıyordu hiç ve sahnedeki güzellik bunu iki dakikada çözüverdi.

..ufak tefek aksalıklar olsa da ben bir hayalimin üzerine daha çentiği attım.. Güzel de bir gece oldu..



Hiç yorum yok: