9 Ocak 2013

Alaba & Katja


Çok güzel lan.. 2010'dan bir kare.

Sol bek tartışması esnasında söylemiştim. Sol veya sağ bek diye bir şey yok aslında. Dönüştürülüyor. Almanya ve Bayern'de yoktu sol bek.. Alaba'yı dönüştürdüler Riera gibi.. Lahm'ın artık başı döndü bir sol bir sağ.. Bazen milli takımda sağ kulüpte sol ya da tersi filan...  sonra Alaba geldi. Ofansif orta saha derken adam sol bek oldu ve Lahm sonrası ilk defa önündeki açığa verim katan bir oyuncuya sahip oldu. Bayern.. 

Geçen sene Şampiyonlar Ligi FFinal'inde oynamadı Alaba ve Heynckes'in en çok canını acıtan bu oldu. O yüzden "keşke Chelsea ve bizim bütün cezalılarımız bu finalde oynayabilse " dedi.. Sezon başı sakatlanınca normalde bir yıl daha altyapıda kendisini geliştirmesi gerekir dedikleri Emre Can'ı hemen A takımına aldılar.. Contento ile beraber aynı anda sakatlanınca..

Alaba muazzam bir yetenek değil ama sol bek mevkisindeki oyuncu kıtlığında Bayern gibi bir takımın vazgeçilmezi olup kilit role sahip oldu. Zira beklerin en önemli özelliği önündeki oyuncunun kaderine doğrudan etki etmesidir. Burada size Lahm'ın hangi kenara geçerse önündeki Ribery ya da Robben'in coşmasına sebebiyet verdiğini ayrıntılarıyla açıklamıştım. Stoperlere baskı neredeyse her takımın uyguladığı bir savunma stratejisi olunca beklerin oyunu daha da önem kazanıyor. Eboue varsa Hamit olur.. Alaba varsa Ribery döktürür.. Lahm nedeniyle Robben muazzam performans gösterdi v.s.. 


Hiç yorum yok: