26 Ocak 2013

Bu sefer olmadı


Sezonun başında bu hamle tutmuştu. Sadece Nürnberg değil o süreçte bütün takımlar Dortmund'a bunu uyguladı. Hücum organiasyonlarının belki de en önemli oyuncusu konumunda Hummels'a adam markajı verip baskı yaparak Dortmund'un düzenine çomak sokmak...

100'e yakın ve bazen bu sayının da üzerinde topla buluşan Hummels ilk devredeki Nürnberg maçında topla 39 kez buluşmuş ve Nürnberg bir puanı da Hecking döneminde kapmıştı.

Bugün yine Pekhart bu baskıyı yaptı ama takım savunmasının bir parçası olamadığı için çok da işe yaramadı. Özellikle Kehl'in bu hamleye hazırlıklı olarak geriye çekilip oyun kurması, boşta kalması bu hamleyi etkisizleştirdi. Sadece Hummels'i daha az topla buluşmasını sağlamasının dışında farklılık yaratamadı.

İlkay muazzam oynadı. Penaltıya neden olacak o ara pasının dışıında çok iyi toplar çıkardı. Götze, 74 Hollanda'sının Johann Cruyff'ü gibiydi. Defansif orta saha'dan sağ sol kenara kadar sahanın her yerinde "denge bozucu" rolüyle Klopp'un elini rahatlattı, ikinci golü hazırladı. 6 hafta süren sakatlık sonrası çıktığı 8 maçta 5 gol atan Kuba ise son günlerin kahramanı.. Bu maçın kırılma anı ise Pekhardt'ın kafasını çıkaran kaleci Weidenfeller.. Eğer Nürnberg öne geçebilseydi her şey çok başka gelişebilirdi. 

Maçın en fazla topla buluşanı lkay Gündogan  147 kez Topla buluştu (126 Pas), Felipe Santana 127 (111), Kehl 95 (81 Pas), Götze 88 (66 Pas) ve  Hummels sadece 58 (44 Pas). Başarılı pas oranı: 91%. Bu oranı rakip takım  yakalıyorsa "doğru pres" yapamadığınzın en net göstergesidir. 

Diğer açıdan artık Hummels'e baskı yaparak Dortmund'un oyununu bozma dönemi sona erdi.

2 yorum:

Dt dedi ki...

Listeye Nuri'yi de sokarsak rakiplerin işi biraz daha zorlaştı sanki.

bazarov dedi ki...

sadece özetleri izleyerek bile dortmund'un ne kadar muazzam bir takım olduğu apaçık belli oluyor.tüm oyuncuların elde tutulması ve cavani transferi ile fantezi de olsa bu takımın şampiyonlar ligi şampiyonu olması olası mıdır?