1 Şubat 2013

Emre'nin dönüşü!


Drogba transferi konusunda söyleyeceklerimiz aslında kısıtlı. Zonal Marking'den Michael Cox'un yorumunu da okudum, hemen hemen herkesin söyleyebileceklerini özetlemiş, daha fazlası zor sanırım. Takımda yirmi forvete sahip olsanız dahi böylesine bir adam transfer edildiğinde sevinirsiniz ama diğer yandan hakkaten bu takımda 20 forvet oldu.. Üstelik Drogba gelmeden "kim yedek kalsa" üzüleceğin noktada bir de Drogba ve öncesinde de santfor sayısını teke indirmesi muhtemel Sneijder geldi Kafa karışıklığının nedeni bu..

Ön alandaki birikime, arkadaki eksikler..

Schalke'yi elemek için çok iyi hücum değil çok iyi savunma yapabilmelisin.

İşin maliyet boyutu bence doğru bir şekilde değerlendirilmiyor. Bırakın Şampiyonlar Ligi'ni.. Ligi birinci ya da ikinci bitirmeniz arasında bu sene 30 gelecek sene en az yine 20 milyon euro fark olacaktır. Dolayısıyla hazır beş puan öndeyken ekstra güç katmak çok da anlamsız değil, mali açıdan maliyetli futbolcu çok da kötü değil. Tek sorun beş puan önde olduğunuz ligi en önde bitirmeniz..

Schalke'ye elenseniz de olur.

Dediğim gibi herkesin her daim söylediği şeyler lakin Emre transferi ilginç.

Bu ülkede bazen futbol tartışmak istemiyorsun, çok zor. Çeşitli saha dışı nedenlerden dolayı istiyorlar li Emre kötülensin, hakkında her konuda olumsuz bir detay eklensin. Saha içi tavırlarına kadar pek çok konuda konuş, tartışmaya girmem zaten bu konularda zira hemen her yerde milyon kez aynı anlama sahip cümleler kuruluyor.

Lakin..

Emre iyi futbolcu. Emre bu ülkede kendi mevkisinin en iyisi. Emre'yi bu takımdan göndermek saha dışı nedeni yoksa eğer "futbolbilmemezliktir".

Bu benim fikrim.

Meireles+Mehmet Topal+ Baroni'yi toplasan bir Emre ancak eder. Belki Baroni'nin gününde olduğunda işler biraz farklılaşır ama Emre'yi elde etmek için Mehmet Topal ve Meireles'i alsan da yine başaramazsın.

İşin futbolcası budur.

Sezon sonunda verdiği onlarca beyanatın içerisinde Fenerbahçe'den kimse benimle masaya oturmadı, sözleşme teklif etmedi içeriği vardı. Mesele şu: Emre'yi sezon başında hangi futbol aklı gerekçesiyle bu takımdan gönderdiniz? Bu soruyu birisi Aykut Kocaman'a benden önce sorarsa iyi olur.

Üstelik.. Aykut Kocaman'ın dizilimi ve sistemi geçtim, iki kenar forvet ve tek santforlu sistemin gerisindeki üç adamdan en zor bulunan futbolcu tipi Emre'dir. Bu adam kısmen Popescu'culuk da Gattuso'luk da Xavi'lik de yapıyor. Saha dışı rezil bir olay yaşanmadıysa neden gönderilir?

Altı ay sonra eğer Aykut Kocaman istifa etmezse benim anladığım odur ki kulübün sportif direktörü Aziz Yıldırım. Çünkü onun dedikleri bir bir uygulanıyor.

Aykut Kocaman adına gerçekten  büyük bir eksidir zira futbol dışı nedenlerden dolayı gönderilmesi sebebiyle anlaşılır olan durum bu şekilde iyice çıkmaza girdi. Ziegler keza gitti, geri geldi. Bir sorun var burada..

Artısı ise şudur..

Benim gibi pek çok insan bu çelişkinin farkında olarak bu noktadan kendisine sorular sorup zor durumda bırakma ihtimaline karşılık takıma faydalı olacağı yüzde doksan oranında kesin olan bu oyuncuyu yine de takıma kazandırdı.

Bu güzel ama futbol aklına düşürdüğü şüphe kötü..

3 yorum:

The Alp dedi ki...

bi' aykut kocaman röportajı da bekliyorum artık.tabi sırada şenol güneş ve ertuğrul sağlam vardır muhtemelen.

Cadikos dedi ki...

Fenerbahçe çelişkilerin takımı. Daum, gönderilir. Zico gelir-gönderilir Daum gelir. Daum yine gider Aykut gelir. Aykut istifa eder, pişman olur geri gelir. (Aragones arada kaynar)
Keza bu futbolcularda da böyledir.
Baliç gönderilir-yenden baliç gelir. Rüştü gider Rüştü gelir. Özgür Çek alt yapıdan gelir gönderirlir, geri alınıp gönderilir. Olcay çıkar alt yapıdan gönderilir sonra satın alınmaya çalışılır, alınamaz. Emre gelir, gönderirler sonra bi'bakmışsın geri gelmiş.

Bir Fenerbahçe'li olarak soruyorum... aga bu nedir ya? Şaka mı bu? Nasıl yönetiliyor bu camia? Camia camia değil sirk sanki.

Bu takımdan Alex gönderiliyor ya.. Aykut hoca sistem değiştirecek ya takımda (kılla-yün) yerine Belhanda alınmaya çalışılıyor yapamıyoruz; gönderdiğimiz Zigler geri geliyor...

Neyse...

Mehmet Reşit dedi ki...

İstifası, Aykut Kocaman'ın kredisini, hem kulüp içinde hem de kulüp dışında epey tüketmiş görünüşe göre.