11 Şubat 2013

Gekas!


Akhisar'a gittim. 

İmkanları kısıtlı bir kulüp. Yine de bu pek çok kulübün koşullarından çok daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor çünkü sorun kısıtlı bütçe değil gelirine göre harcama yapmamak, plansızlık.

Akhisar ayağını yorganına göre uzatıyor. Zira orada çok düzgün bir adam var: 

Hamza Hamzaoğlu.

Bugün Akhisar düşer, çıkar önemsiz. 10 yıl sonra bu adam çok iyi yerde olacaktır. Skorlardan bağımsız doğru adımları atıyor. Kulübün geleceğini kendi başarısızlığını dahi göze alarak zora sokmamak için elinden gelenin en iyisini yapıyor.

O küçük ilçede çok şey başardılar ama geleceğe yönelik pek çok proje henüz yapım aşamasında. Üstelik Hamza hoca için Eyüpspor da Akhisar da bir.. Futbolu seviyor, inanılmaz keyif alıyor yaptığı işten.  Tesislere çocuklar için "park" yaptırmış ama temelde futbolun bir oyun olduğu gerçeğini hatırlatmak istiyor..

Özellikle maç sonrası demeçlerine bakın: Bu sezonun ilk maçında kazandı, "iyi oynamadık biz" dedi.  Skorlardan bağımsız konuşuyor. Oyuncularına olan tavrı da maçın skoru belirlemiyor. 

 Pek çok maçta iyi oynadılar ama kazanamadılar forvetsizlikten. Samsunspor başarısı sonrası diğer başka kulüplere gider diye beklediğim Gekas'ı renklerine katması muazzam oldu. 

Yunanlıların Tanju Çolak'ı tam anlamıyla Türkiye Süper Ligi golcüsü olup çıktı. Attığı iki gol de "beceri" isteyen usta işiydi. Geçen hafta da attı. Akhisar'ın güzel oyununu sonuca çevirdi.

Frankfurt'u da bir dönem tek başına sırtlamıştı. Bochum'da zaten krallığın ilk adımlarını attı. İki dokunuşu yetiyor.

Büyük golcü.. Akhisar'a da çok yakıştı. 

Hiç yorum yok: