17 Şubat 2013

Max Meyer



Nuri Şahin gibi yetenek olduğu kadar henüz daha 10.sınıfa giden bir bebeyi bu yaşta sahaya süren Dortmund'da olduğu gibi burada da çaresizlik.  Rafael henüz ritmini bulamadı ve dahası Şampiyonlar Ligi'nde oynamıyor.

Çok yetenekli bir on numara. Oyuna son on dakika girdi ama Bastos'a  yaptığı  asistle maçın kaderini değiştirdi, puanı Schalke'ye getiren "çocuk" oldu.

Huntelaar'ın durumuna göre maç öncesi Schalke analizi yapılacak ama şimdi değil. Meyer yine de İstanbul'a gelecek ama ben ilk on bir çıkacağını düşünmüyorum. Huntelaar olmazsa çok da başarılı olmayan sahte dokuzlu bir formasyon düşünülebilir. Skor olarak gol atmadan iki ve üzeri farka giderse Galatasaray -savunmaları felaket, bu mümkün- Max Meyer kurartıcı olarak Arena'da da oyuna girebilir. 

Şimdilik Galatasaray'ın düşünmesi gereken isimler; Farfan ve Bastos.. Lakin bu yeteneği de yabana atmamakta fayda var.


2 yorum:

Dt dedi ki...

Galatasaray'ın skor üretmekte sıkıntı çekmediği açık, bazı maçlarda yaşanan sıkıntının ise Drogba ile birlikte biraz olsun rafa kalkacağını düşünüyorum. Fakat Schalke'nin de gol yemek konusunda en az Galatasaray kadar bonkör olduğu, buna karşılık gol atabilen bir yapısı da olduğunu söylemek mümkün. Yapı olarak birbirini temel anlamda andırıyor iki takım.

Schalke bu sezon Şampiyonlar liginde lider çıktığı grupta mağlup olmadı ; evinde 4 , deplasmanda 2 gol yedi. Elbette maçların dizilimi ve üst tura çıkma hesapları önemli faktör ama deplasmada kötü bir karnesi yok Schalke'nin. Buna karşılık Galatasaray'ın evinde daha etkisiz olduğunu düşünürsek ilk maç turu çok büyük ölçüde belirleyecek gibi duruyor.

B dedi ki...

Huntelaar yoksa Schalke'nin 4-6-0 benzeri bir taktikle oynaması kendileri için daha iyi olabilir. Oyunu 2. bölgeye sıkıştırmaya çalışmak bana daha mantıklı geliyor. Yani istenilen tempo elde edilirse Schalke'nin bunu bu karmaşa ve güçle engellemesi çok zor ve oyunun hız kazanıp topun sürekli dolaşıma girmesi Galatasaray'ın avantajına olur. Saha avantajı da malum. Yalnız Schalke'nin avantaj elde edebileceği bir alan gelmiyor hiç aklıma. Kanatları çalıştırsalar, hava toplarını kim alacak?

Özellikle Cluj'un kullandığı şekilde topu sürekli stoperlerin önündeki, orta alan-savunma hattı arasına havadan oynamak bir çözüm olabilir(havadan olması şart mıdır bilmiyorum). Lakin, Sneijder'in bulunduğu, kağıt üstünde 3 hat yerine 4 hattan oluşan bir Galatasaray aynı zaafları vermeyebilir. Çok berbat yazdım kusura bakmayınız, sonuç olarak, Schalke yerine düşündüğümde Huntelaar yoksa 4-6-0 cazip geliyor bana. Belki sahte 9 niteliğinde bir adam bile olmadan. O görevi yükleyebilecek de kimse gelmiyor aklıma. Kenarlarda Bastos-Farfan tamam, iki merkez yahut ön libero da tamam diyelim (ki o bölgeyi yeterli görmüyorum), merkezin biraz önünde sağda veya solda Draxler, merkezin en ucunda kim? Afellay olsa belki, Rafael olsa belki... Sürüyle teknik direktörden duyduğumuz bir vecize vardır, Scala ve Mourinho ile örnekleyebileceğimiz "bir baktım kadroya 13 oyuncu yazmışım"... Keller de kadroyu 8-9 kişi yazabilir...