2 Mart 2013

Drogba-Sneijder'lı Galatasaray


Bilinmez olan çok da bir şey yok aslında.

Burak'ın cezası nedeniyle Umut-Elmander ileri ikilisiyle başladı sezona Galatasaray.  İki tane orta sahalaşabilen, basabilen ve maç başına 11 km üzeri koşan önemli presçi oyuncu. Kenarlarda ise gole uzak, orta sahaya yakın iki oyuncu kullanıldı.Melo ve Selçuk'u da eklediğinizde Galatasaray'ın önde başlayan ve tam sahaya yayılan savunması muazzamdı.

İleride basan iki forvet..  Orta sahada topun arkasına geçen 4 oyuncu. Arkadaki bekler.. Galatasaray'ın askeri çoktu ama Selçuk'un dışında ekstrem bir açı yakalayacak futbolcusu yoktu.

Drogba ve Burak'ı çıkarıp Elmander ve Umut'u yerleşirdiğinizde Sneijder bütünün eksik olan parçası olarak çok iyi bir transferdi.

Kadroya giren Burak, transfer edilen Drogba ile beraber Sneijder aslında  Umut-Elmander-Emre gibi basan, pres yapan, topa sahip olmasını sağlayıp baskın oyununun nedeni olan oyuncuların yerlerine geçtiler.

Akhisar maçının ilk yarısı. Schalke maçının ilk yarısı. Orduspor maçının ilk yarısı. Eskişehirspor maçının tamamında Galatasaray iyi ya da kötü oyunun dışında topa sahip olup baskı kuramadı.

Daha başka bir ifadeyle;

Sneiljder tek forvetli ve iki tane basan kenar adamıyla kalitesini konuşturabilir.

Drogba her türlü sistemde faydalı olur ama 35 yaşının getirdiği yorgunluk nedeniyle pres konusunda modern futbolun son dönemde forvetten istediği baskıyı yapamaz.

Burak topa sahip olduğunuzda çok etkili ama topun arkasından koşma konusunda özellikle Elmander-Umut'a göre  fazlasıyla eksik.

Yalancı koşuları bir kenara bırakırsanız eğer; 11 kişilik futbol takımında Drogba-Burak-Amrabat(saha içi disiplinden yoksun aynı zamanda)-Sneijder'in topun arkasına geçmediği bir oyunda siz oyuna hakim olmakta zorlanırsınız. Pres gücünüz düşük, rakibin  ortalama pas kalitesi yüksekse(Schalke+Eskieşehir) topun geri kazanım süresi uzakdıkça uzar.. 

Eskişehir maçında savunma dörtlüsünün hemen önüne Selçuk ve Melo yerleşmişti.  Bu altılı set ile aralarda boşlukta gezinen Sneijder'ı bir kenara bırakırsanız öndeki oyuncular arasında "bir orta saha" boşluğu oluştu. Bu da savunmayı ön plana almak zorunda kalan Galatasaray'ın oyundan kopmasına neden oldu.

SNEİJDER ARTISI

Şu veriyi hatırlıyorsunuz sanırım..  Topu kazandığın andan itibaren ilk sekiz saniye rakibe en etkili hücum etme şansının olduğu zaman dilimidir. 

Alman takımları -Bayern Münih hariç- bu felsefeye göre topu kazandığın anda hızlı hücum etme prensibini geliştirdiler. Sneijder bu alanda çok iyidir. Topu aldığı vakit  çok hızlı düşünüyor ve uyguluyor. Akhisar'daki ilk golde topu ayağına alır almaz Burak'ı çok hızlı görmesi aslında Drogba'nın kafası kadar golde etki eden bir anlayıştı. Keza Schalke'ye atılan gol de onun topu kapmasının hemen sonrasında gelişti zira rakip en çok bu zamanda savunmasızdır. Buna göre bir oyun felsefesi geliştirilmeli ve fakat işte bu ve her ayrıntıda tam saha presi Galatasaray'ın yapması çok zor.. 

Temel sorun burada çok açık; Burak-Drogba-Sneijder ve bazen buna eklenen Amrabat ile beraber topa sahip olmak çok zor. Diğerlerinin de yorulmasını sağlaması işi daha da kötü yapıyor. Schalke'de Sneijder-Riera kenarına çok akıllı bir yükleme yapan Keller dört oyuncu buraya saldı. Ve o noktada Selçuk ve Melo bu kenara yardımdan ayakta duracak halde değildi. İşte Melo'nun o Jones'u takip edememesi gereğinden fazla koşturması nedeniyledir.

Bence Drogba ve Burak'tan birisinin çıkıp Umut'un oyuna girmesi Sneijder'lı tek çözüm. Diğer türlü Sneijder yerine Emre oynayacak.. Başka çaresi yok gibi Terim'in.. 


15 yorum:

Unknown dedi ki...

bu takımın hocası yok gibi oynuyor hatta hocasız bile daha iyi oynar.kimsede istek yok herkesde maç bitsede gitsek havası var

Baris dedi ki...

Ben radikal bir cozumun 3'lu defansa donmek oldugunu dusunuyorum. Sonucta genel felsefe "avantajlı olunan alana vurgu yapmak" olmalı. GS'nin bu kadrosunun en zengin ve kaliteli, yani avantajlı oldugu bolum orta saha. Ayrıca 1'e indirgenmeyecek kadar iyi forvetleri var. Fakat az ve kalitesi tartisilan stoperleri var. Bu durumda bence denenmesi gereken 3-5-2. Melo ya da Dany merkezli, yanlarinda Semih/Dany, Eboue/Hakan'li üçlü defansın önüne geniş orta saha alternatiflerinden rahatca secerek Selcuk ya da Sneijder'in rollerinden fedakarlık yapmadan dizebilirsiniz. Riera, Selcuk, Yekta,Hamit ve az önlerinde Sneijder'li orta saha orneginde, top rakipteyken Riera - Hamit bek gibi oynayarak defansi beşleyebilir. Onde Droga, Burak rahat oynar. Emre, Amrabat, Engin dinamik oyunlarina ihtiyac duyuldugunda kadroya girer.
Radikal bir fikir olabilir ama dusununce artilari eksilerinden fazla. Zaten Eskisehir macindaki gibi denemeler de puan kaybi getirebiliyor. Hem 3-5-2'den oyun icinde diger sistemlere donmek daha kolay.
Sezon basi olsa defans yerlesimi, uyumu daha rahat saglanir. Sonucta bu sistem defansta cok iyi uyum gerektirir. Fakat yine de diger denemeler daha fazla fedakarlik (yazida bahsettiginiz gibi mesela) ve risk iceriyor bence.

Borges dedi ki...

Savaş Bulut: Haksızlık ediyorsun.

Barış: Çok iyi fikirler sunuyorsun. Ben İtalya liginden dolayı bunu da düşündüm ama şurasını geçemedim: Sabri tamam da 3-5-2'nin diğer kenarında kimi oynatacaksın? Tam saha bindirmeleri olacak, fizikli v.s. 3-5-2'nin temelde en önemli problemidir zira o çapta kenar adamı bulursan beşli savunman olur beşli orta sahan..

Mehmet Reşit dedi ki...

Galatasaray'ın mevcut kadrosu için 3-5-2 biraz fazla radikal değil mi?

Hani takımın başında Lucescu gibi bir taktik deha olur, yahut Barcelona misali, hali hazırda topu rakibe sadece devre arasında vermeye meyilli bir mentaliten olur, neyse de...

Ki birinci ihtimal için, Burak, Amrabat gibi adamların 11'e girebileceği şüpheli (o zaman niye değiştiriyoruz sistemi?); ikinci ihtimal içinse en az bir kaç sezonluk bir psikolojik hazırlık evresi lazım sanki.

zachpaulsen dedi ki...

ben burak ve amrabatın aynı anda takımda olmaması gerektiğini düşünüyorum.
sneijderin en iyi olduğu yer forvet arkası,
burakın en iyi olduğu yer ceza sahası, özellikle drogbaya yakın olduğunda daha da etkili.
drogbadan her ne kadar pres beklemesek de oyunu rakip sahaya yıktığında nasıl bir silaha dönüştüğününü ordu maçında gösterdi. o zaman bence bu üçlünün kesinlikle sahada ve doğru yerde oynaması lazım.

geriye bu üçlüyü rahatlatacak orta saha ve defans kurgusunu kurmak kalıyor. her söylediğimiz şey kesinlikle ortada 3 tane koşan basan topla kat eden oyuncu bulundurma zorunluluğu.
bence hoca melo-selçuk-emre çolak'ı denemeli. amrabatı değil.

bu oyuncularla oynanacak sistem 4-3-1-2'dir.

Baris dedi ki...

3-5-2'nin esas amaci oyunu rakip ceza alaninda oynatmak olmali; yani bir kanadi mukemmel işlemese de olur. Topu cevirip oyun kanatlara yayilabilsin, savunmada da perişanlık olmasın. Yoksa Selcuk, Sneijder, Drogba, Burak dogru yerde (hem dizilimde hem sahada) oynarsa zaten kanatlarin yaldir yaldir gitmesine gerek kalmadan kilit acilir.
Ben de transferler ilk yapildiginda 4-3-1-2 mantikli olur diyordum ama denemeler gosterdi ki o 3-1 iki yönü de düzgün işletemiyor. Amrabat yerine Emre oynasa fark olurdu ama o kadar dramatik olmazdi. Sonucta o üçlü ortayi kapatayim derse kanatlar perişan oluyor; kanatlara yayilmak için geniş yerleşse bu sefer fazla geçirgen bir hat oluyor. Antalya maçındaki 5'li orta sahanin rakibi nasil kapattigini dusunun. Bir de onu 2 forvetli düşünün (ki eklenen forvet Drogba). O maç top takımda ve oyun rakip sahada kalmış ama pozisyon az gelmişti. Drogba o işi çözer.
Tekrar söylemek istiyorum:
"3-1" yapmak için çok adam, çok alan ve çok direnç feda ediliyor. Ordaki bir zaten Sneijder. Kalan butun secenekler o 3'e sıkışıyor. Bu sezon her denemede daha etkin görünen 5'li orta alan için "iyi" olan taraf yani forvetlerden fedakarlik etmektense defanstan etmek daha mantikli. Defans bocalar ama zaten 4'lude de epey pozisyon veriyoruz. Keske hoca bir denese...

Unknown dedi ki...

sevgili borges, bence sneijder drogba burak üçlüsünden birini kesmek yeterince iyi bir çözüm önerisi gibi durmuyor. zira sneijder ve drogba bu takımın key oyuncuları olarak alınmış isimler, burak da zirve formu ve stabil kalitesiyle zaten kesilmemesi gereken bir isim. haliyle çözümü daha başka yerlere bakarak aramaya yönelmek daha mantıklı olabilir. nitekim pek denemediğimiz 3 lü orta saha bence oldukça ideal gözüken önerilebilir bir sistem gibi duruyor. hele bugünkü form yapısına göre fersahlarca iyi olacak bir sistem. hamit kanatta kullanılarak sıkıntılı bir form grafiğine hapsediliyor, melo temposuna uygun düşmeyen bir göreve tabi tutuluyor, amrabat ve sneijder'den yapması zor görevler bekleniyor. haliyle geriye sarkmış melo-selçuk ikilisi ve tempoyu yükseltecek fizik kalitesi+ genel yatkınlığı ile ortaya daha uygun bir hamit ten oluşan üçlü orta saha mükemmel alan kapatır. schalke maçını hatırla, son birkaç maçı gözün önüne getir, geçen seneki dominasyon manyağı galatasaraydan eser yok, tek çözüm drogbaya şişir'e indirgenmiş. içler acısı bu durumun nedeni, geçen seneye göre çok daha kopuk, orta sahaya gelmeyen forvet hattı(kalitesizlik veya formsuzluk değil bunun nedeni, tarzları bu adamların), ve içeri katedemeyen kanat adamları geçen seneki dar alana oyunu yıkabilen harika alan parselleyen takıma balta vurdu. şalke maçının ikinci yarısı komple şişir drogbaya idi, böyle bir acizlik yok kanser oldum resmen, bu kadar rezillik olmamalıydı. hamit i ileri göndererek orta sahadaki alan kapatmayı kotarabilecek enerjisine ket vuruldu, sneijder'e değinmeyeyim bile, domino etkisiyle selçuk melo enerjisizleşti ve geriye gelmeyen koskoca "2" ane forvetle schalke oyunu bizim yarı sahada oynadı. terim efendi bunları göremedi maalesef. oysa dediğim gibi selçuk-melo-hamit gibi alan kapatma odaklı bir orta saha ile schalke o pazar gibi savunma hattımızı delik deşik edemezdi, topla oynarken bu kadar kopukluk yaşamazdık dolayısıyla yine daha da az getirirdik rakibi. hamiti ileri gönder, sneijder i kanada koy sonra ambara dönsün orta sahan tabi. selçuk savunmadan top çıkartmaya iyi katkı yapacak kadar geriye gelecek, melo bölgesinden ayrılmayıp yine tekniğiyle top çıkartacak, hamit de ciğeriyle alan kapatacak , sneijder de köprü olacak.

ha bana kalırsa ben de 3'ünü oynatmam zorunda olduğum bu durumdan hoşnut olmazdım ama bu saatten sonra geri dönüşü yok, almadan düşüneceklerdi, sneijder'in olduğu yerde amrabatın oynaması, drogbanın yedek beklemesi falan zor işler bence daha zararlı şeyler. hadi burak'ı bazen çekersin klübeye ama genelde bu adamlar oynamalı yoksa zor...

tedirgine dedi ki...

terim 3-4-1-2'yi kisa surede takima yerlestirmekte daha onceden tecrubeli, 2002-2003 sezonu fenerbahce'yle ali sami yen'deki 2-0 biten macta buna benzer bir sey oynatmisti, xavier-bulent-hakan unsal/davala-cihan-volkan-ergun/revivo/umit-lukunku tertibiyle. benzer bir tertibe gidebilir gibi, dany-semih-hakan/eboue (hamit) - selcuk -melo -riera / sneijder/burak-drogba gibi. sol
ote yandan 4-3-1-2'de sol tarafa hamit'i yerlestirmek de bir cozum olabilir, bayern'deyken 4-4-2'nin sol tarafi hamit'e emanet ediliyordu, oraya konmasi hem sol kanattaki savunma zaafiyetini biraz bertaraf edebilir. orta sahadaki 3luyu nedense paralel bir hat olarak gormek istiyorum, selcuk'un saga hamit'in sola yakin duracagi bir tarz. tabii butun bu lakirdilar kondusyon durumu, rakibin niteligi ve sair parametrelerle her dem farkli sonuclara gebe, ama eminim terim de mutemadiyen dusunuyordur bunlari.

tedirgine dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Yapilan yorumlari keyifle okudum. Cok guzle analizler. GSlilarin takimlarinin durumunu ne kadar dert ettiklerini de gosteriyor.
Gecici degil, yapisal bir sorun oldgu sanirim herkesin kabulu.
Bunda birinci derecede sorumlu TD. Ne kadar sevsek ve saygi duysak da Fatih Terim'nin sorumlulugunu artik acikca kabul edelim: Sadece son iki flas transfer sonrasi degil, sezon basindan beri GS etkili, akiskan, belli bir sistemi ve oyun tarzi olan bir takim olamadi.
Cozum onerilerini tartismaya katkida bulunmak adina cok hizli not duseyim.
Bu kadroyla ideal dizilis 3-4-1-2 olur. Hemen herkes ideal yerinde oynamis olur. Sadece sol kanatta ideal bir adamimiz yok. Orada oncelikle Riera/Amrabat ve hatta Hamit/Eboue kullanilabilir. Tabii sezonun bu kadar gec bir devresinde boylesine bir radikal degisiklik risk icerir ve cesaret gerektirir.Tabii degisimde bu kadar gec kalinmasinda da yine FT sorumludur. Hoca bu sene taktiksel acidan sinifta kalmistir. Ne takim gercek potensiyelini ortaya koyabilmis ne de hicbir oyuncu kendi seviyesinin ustune cikabilmistir. Bunlar bir TD'u degerlendirmek icin temel kriterlerdir.
4-3-1-2'deki sorun su anda GS kadrosundaki hicbir oyuncunun orta 3'lu icin ideal olmamasidir. Melo vasatin altinda bu sene. Selcuk sag veya sol ic kullanilirsa ideal yerinde uzaklasmis ve hamallik verilmis olur. Ote yandan sag ic Hamit icin, sol ic Emre Colak icin ideal kagit uzerinde ideal gorunse de, bu oyuncularin su anki fizik yapilari butun orta yukunun 3 oyuncunun sirtina bindigi bu duzeni kaldiramaz.
Son bir not.Dizilislerden bagimsiz oyuncu tercihlerinde de buyuk hatalar var. Meseal ligin ikinci yarisiyla birlikte buyuk bir fizik dususu gosteren Riera'yi israrla oynatmak adeta intihar. FT sol bek icin H.Balta'nin disinda oncelikle Eboue hatta Hamit'i bile dusunebilir.
Hepinize esenlikler.

CaRtMaNtR dedi ki...

bana kalırsa sneijder'in ajax akademisi mezunu olmasınında etkisi ile 4-3-3 denenbilecek bir sistem.

ortada en geride melo önünde selçuk onunda biraz önünde sneijder açıklardan biri ki bence sağ tarafta olmalı burak diğeri ki bence o da sol tarafta riera'nın defansif eksikliğini kapatmak için hamit'in olduğu ileride drogba'dan oluşacak bir sistemde işlerlik kazanabilir.

özellikle forvet arkasından biraz daha geri gelip baskıdan kurtulduğu maçlarda sneijder'in daha efektif olmasından yola çıkarak bu formasyonda etkili olabilir.

tabi bunlara ek olarak sol bek pozisyonundan en azından bir maç içinde olsa eboue'nin denenmesi faydalı olabilir. eğer olurda riera ve hakan'dan iyi bir performans sergilerse iki bektende oyunun her iki yönünde verim alabilir hale gelebiliriz.

üçlü defans konusunda ise elde zaten üç tane gerçek stoper varken o işin biraz zor olduğunu düşünüyorum ama illa olacaksa sağ tarafta dany ortada semih solda hakan balta gibi bir üçlü düşünülebilir. 5linin solunda hamit sağında ise sabri ile etkili olunmaya çalışılabilir ama ben bunu pek olası görmüyorum.

Celal Abbas dedi ki...

2 senedir Juventusun transfer hamlelerine bakıyorum. adamlar kafalarında bir plan yapmışlar. O plana uygun oyuncuları arıyorlar deli gibi. Kadro mühendisliğini öyle güzel yapıyorlarki adamlar. takımın oyununa bakıyorlar. Takım topa sahip oluyor baskı kuruyor pres yapıyor. rakipler iyi kapandığında kilidi açacak fizikli bir adama ihtiyacımız var diyor bu juveli kadro mühendisleri. deli gibi kendi bütçelerine ve aradıkları profile uygun oyuncu arıyorlar 2 yıldır. Jovetic dediler vermedi fiorentina lorente dediler bilbao vermedi ama sezon sonunda alacaklar adamı. Juventusun bu kadro planlamasına hayran oldum.

Şimdi bakıyorum Galatasaray özelinde türkiyeye. Çok iyi işleyen bir takım var. bir felsefe var. siz ne yapıyorsunuz bu işleyen çarka çomak sokuyorsunuz.

Nasılmı yapıyorlar. Biz şimdi bizler futbolu sevenler ,sizler bloggerlar ve biraz futbolla ilgilenen kişiler kafa yoruyoruz drogba ,Sneider Burak yanyana nasıl oynar diye. birde sene başında 20 milyon euroya Hamiti 1o milyon euro bonservisle amrabatı almışsınız. Şimdi bunları üst üste koyun ve çıkın işin içinden çıkamıyorsunuz değilmi. Çıkamazsınız. Çünkü transferler bu oyuncular değildirki. Siz bu oyuncuları aldıktan sonra asıl bunların arkalarını toplayacak transferler yapmalıydınız.

Dünya yüzeyinde yada uzaydan diğer galaksilerden hangi hocayı getiriseniz getirin Galatasarayın şu kadrosu ile Sneider ,burak ,Drogba yanyana oynayamaz. kimsede oynatamaz.

Öyleyse soru şudur. Bu transferleri kim niye yaptı. Bu oyuncular transfer edildiğinde takımın bu oyuncuları kaldırması mümkünmü idi bunlar hesap edildimi.

Görülüyorki edilmemiş. ve hiçkimse bu oyuncuları birarada oynatamaz. Helede yılda 10 milyon euro maaş verip oynatmaz. resmen ölü yatırımdır. Ha Şöhretler takımı ile reklam yapmak istiyorsanız o ayrı.

Gelelim Schalke maçına. eğer eses maçındaki oyuncularla schalke maçına çıkılırsa tarihi fark yenir schalkeden. Çünkü Galatasaray eses maçında kapandığını sanıyor işe yaradığını sanıyor. Schalke eses maçındaki oyun yapısını paramparça eder. ağır hüsran olur türkiye ligide kaybedilir.

Eee Schalke deplasmanına Drogba Sneider ,burakla çıkılmayacaksa bu oyuncular niye transfer edildi oda ayrı bir tartışma konusudurki çok acıdır çok vahimdir.

Yönetim faciasıdır. Sorumlulardan hesap sorulmalıdır. Takımın paralarını böyle çarçur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Yönetimi devirmek isteyenlerin eline müthiş bir koz verilmiştir. Yönetim bu tarsnferlerle çatlak sesleri susturmak istemişti ama tam tersine ellerinde patlayacak.

Bu trasnferler hangi akla hizmetle yapıldı. ben bunu anlamış değilim. iyi giden bir takım baltalandı hemde takımın mali yapısı zora girdi.

Son bir not eses maçındaki kadrosu Galatasarayın ,kapanamıyor ,Galatasaray ekisi gibi pres yapamıyor ,yavaş oynuyor kontra yapamıyor eeee bu takım neyi iyi yapıyor. bir tek ordu maçındaki gibi uzun top şişir drogba indirip karanmbol yaratsın. Kusura bakmayında bu yalnız ordu maçında işe yarar. Akhisar gibi takımlarla ortsahada kapışırsınız ancak akhisarın kalitesinden dolayı onları yenersiniz biraz daha kalitelisi ve fizik durumu iyi olan Schalke gibi takımlarda sizi parçalarlar.

Celal Abbas dedi ki...

352 343 gibi sistemlerin bence özü iyi yorulmayan kanata adamları olsada bu sistemin işe yaraması için önde pres şart yoksa defans ve oratsahaya yerinde yani önde yapılamayan presler takımınızın üçlü defans oyunundan dolayı boş kalacak kanatlara alanlara rahatça uzun toplara maruz kalırki siteminiz arızaya uğrar.

Galatasaray takımının sorunu zaten iyi kapanamaması mecburen topa sahip olup önde rakibi tehdit etmesi gerekiyor. Bu tehditin yapılamamasının tek nedenide buraklı drogbalı snedrli sistem. Üçlü defansda oyatsanız öndeki pres sorununu çözemeyeceğinizden gene rakibniz topa hakim olacak ve bu seferde 3lü defansınızın gedikleri ortaya çıkacak. Diyebilirsinizki galatasaray kapanır dar alanda oynar. teorikde doğru gibi gözükseede galatasarayın bu tarz oyunu beceremediğini Schalke ve eskişehir maçlarında gördük. Galatasarayın başarısı önde prese bağlı önde pres yoksa galatasaray fizik gücü yüksek ve yetenekli takımlara karşı dağılır ,hiç şansı yoktur bu yeni son oyuncu kadrosu ile. Haa bir önceki yorumumda dediğim gibi drogba snedier burak oynatılmayacaksa niye transfer edildiki.

Bana sorarsanız oynatılmamalı hepsi birden. enaz biri yada 2si yedek kalmalılıdır. rakipler sindirildikten başları döndürüldükten sonra bu oyuncular oynatılmalıdır. bunun içinde bu kadar para harcanmasına hiç gerek yoktu.

Şöyle bir tehlike var galatasaray için. Schalke maçına sneider ,drogba ,burakla çıkılırda hüsran yaşanırsa müthiş bir demoralizasyon olur takım karışır. Bu türkiye ligindeki tüm takımlarında iştahını kabartırki türkiye ligide kaybedilebilir.

Baris dedi ki...

Bu sene basinda Umut Elmander'e alternatif yaratmak icin alindi, mantikliydi. Amrabat delici oyuncu acigini kapatmak icin, Dany stopere alternatif olmasi icin. Herkesin golcu lazim dedigi adam olarak da Burak alindi, zaten yerli baska adam da yoktu.
Planlanan, bu adamlarla gecen seneki oyunun bir ust seviyeye tasinacagi idi.
Bunlara ragmen sezon basindan beri gecen seneki oyun oynanamadi. Engin ceza aldi kendini kadrodan cikartti, Ujfa sakatlandi. Melo gec geldi. Necati de 11 oynamak isteyip gitti. Yeni adamlar da onceki duzende planlandigi gibi verimli olmadi. Yani takim devre arasina geldiginde oyun olarak tikanmisti. O asamada alinan iki dunya yildizini kaynak israfi olarak gormemek lazim. Bazi firsatlar kacmaz. Her zaman gidip Drogba ve Sneijder gibi iki adami alamazsiniz. Bunlar seneye de oynayacak. Bu sene CL'de ilk hedefi zaten yakaladik. Ligi de onde bitirmemiz hala buyuk ihtimal. Seneye kadro yapisi duzgunlestirilebilir.
Mourinho Interde onde Pandev-Milito-Eto, ortada Cambiasso, Sneijder, Motta ile her kupayi aldi. Biraz ugrasi ile her kadrodan basari cikabilir. Bizim kadrodan da cikar.

Celal Abbas dedi ki...

@Barış gerçekten çok doğru tespitlerin var. sene başındaki transferleri ve sezon ortasındaki sorunlarıda özetlemişsin. Bence Galatasarayın oyun yapısının sorunu kapanamamak ,daha doğrsuu kapandığını sanması. bunu beceremediği için şu an sorun yaşıyor. bu eksikliğini telafi etmek içinde önde pres uyguluyordu. Şimdi Sneider ve Drogba transferleri ile bir anda bu öndeki pres kaybolunca galatasaray oyun sisteminin bir anda arızaları ortaya çıktı. Bu arızalar giderilmezse Galatasarayı türkiye ligindede zor günler bekler. Morunhio interin o kadrosuna o oyun yapısını oynattı ama bunu galatasaray ne yazıkki yapamıyor. beceremiyor kapanmayı.

Galatasaray için Herkes türkiye ligini çantada keklik görüyor ama benze kazın ayağı hiçde öyle değil. önümüzdeki haftalarda galatasarayı ciddi puan kayıpları bekliyor bence. Ortasahada oyunu sıkıştırıp top hakimiyetini sağlayabilen ve topu iyi kullanabilen takımlar galatasarayı çok rahatça yenebilirler.
Türkiye ligindeki her takım Akhisarın ve esesin yaptığı oyun planını galatasaraya çok rahatça uygulayıp puanlar alabilirler. Galatasarayı türkiye liginde de zor günler bekliyor eğer işin ciddiyetinin farkına varılmazsa.