2 Aralık 2013

Kaptan!


Kavgalar her türlü ilişkide insanların birbirlerine kendilerini tanıtma şeklidir. Sınır çizmektir. Aşırısı ve sıklığı elbette zararlıdır ama sağlıklı ilişki içerisinde kavgalar vardır her zaman. Sıradan ilişkilerde de kavga olmuyorsa bilin ki içeride bir yerde çok daha büyük kavgalar oluyordur sizden habersiz..

Öte yandan.. Sabri'nin bu kavgaya da ihtiyacı vardı.Galatasaray kaptanı ve bunu artık insanların kabul etmesi gerekir. Doğrusunu söylemek gerekirse Melo'ya olan bu çıkışına şaşırdım, zordur bu karaktere "yerine geç" denilmesi. Taşın altına her zaman elini sokmuş, örnek bir profesyonel olan Sabri burada da üzerine düşeni yapmaktan çekinmedi. Sonrasında kavgaymış, oymuş, buymuş. Sabri sahanın içerisinde olması gerektiği gibi davrandı. 

Örnek bir profesyonel dedim, şaşırmayın. Her zaman çalışır. Amatör ruhu onun hiç kaybolmadı. Her zaman sahada elinden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindedir.  Bir yıldız havasına ömrü boyunca sahip olmadı.Sağ açık olarak eleştiri mümkün ama sağ bek olarak seviyesi bana göre bir hayli iyi. Kasımpaşa maçında sıkışan stoperlerin başvurduğu Riera ilk yarı boyunca hem topu sürekli kaptırdı hem de ileride tek bir aksiyon dahi gerçekleştiremedi. Oysa Sabri attığı taçla golün hazırlanmasına katkıda bulunduğu gibi o bölgeden oyunu sağ ayaklı olmasının avantajıyla dikine açmayı başardı. Yine de sağ bek olarak sağ ayakla uygun değil, risk taşıyor.  Üstelik Drogba'ya bomboş pozisyonda al da at dedi ama olmadı. Olan hem üç puana hem de Sabri'nin asistine oldu.

Bir dönem çocukluğumuzda zırt erenköy muhabbeti öyle tiksindirici bir hale gelmişti ki yapanı aforoz ediyorduk ortamdan.. Sabri ile ilgili geyik yapana da öyle bakıyorum artık.. "Aaa bak yine ahahah Sabri orta yapamadı" diyene şöyle gerilip gerilip.. 

Bi bitmediniz amk.. diyesim var.

3 yorum:

Devil dedi ki...

bazıları futbolu sadece ayakla oynanar, bazıları ise yüreği ile. yürüyedur reyizzz

Jules dedi ki...

Sabri ile veya herhangi bir futbolcu ile dalga gecilmesi ve bunun uzatilmasi elbette yersiz. Profesyonel tutumu veya amator ruhuna zaten kimse birsey soylemiyor. Seviliyor Sabri. Ancak profesyonel futboldan para kazanan bir kanat oyuncusunun (bu Sabri de olabilir, Aydin da, Amrabat da) yillardir milli piyango orta yapiyor olusu (ki Sabri; Hakan Sukur, Umit Karan, Elmander, Drogba, Baros gibi hava hakimiyeti azimsanmayacak isimlerle oynadi) kabul edilebilir degil. Ben Sabri'nin Galatasaray seviyesinin yillardir cok altinda kaldigini dusunuyorum. Kendini gelistirememesi ise gercekten zor kabul edilebilir bir durum. Ya da Galatasaray'in kendisine yeni bir sag bek yetistirememesi. Senede 3 orta yapan 1 gol atan kanat oyuncularinin 1 milyon euro civari ucret almasi cok yanlis. Ayni performansi ben 10bin euroya da gosteririm diyesi geliyor insanin. Kisacasi Sabri ve Sabri gibi senede 4-5 orta yapabilen Galatasaray seviyesindeki kanat oyuncularinin elestirilmesi normaldir ama dalga gecmek ayri bir husus.

Unknown dedi ki...

dünyanın en iyi 10 klübü arasına girme hedefi olan klübün kaptanı Sabriyse hedefin ciddiyetini sen düşün