12 Mayıs 2014

Tuchel Mainz'ı bıraktı



Mainz'ın gençlerini çalıştırıyordu. Schürrle'nin de içerisinde bulunduğu A Gençler ile Almanya şampiyonu olunca Mainz sportif direktörü Heidel onu A takımının başına geçirdi. Mainz ile beraber 2009 sonrası lig tabelasında Bayern-Dortmund-Leverkusen ve Schalke sonrası en çok puan toplayan takım olmayı başardı. Mainz'ın başında 170 lig maçına çıkıp maç başına 1.4 puan ortalamasını tutturdu. (Jürgen Klopp'un ortalaması 1.1 puan idi) Klopp'dan hem daha başarılı oldu hem de takım küme düşme korkusunu dahi hissetmemesi bir yana bu sezon 7. olarak Avrupa Ligi'ne katılım hakkını elde etti.

Son maçının ardından Mainz'ı bıraktığı açıklandı. Tuchel kararını Ocak ayında yönetime iletmiş ama oyuncuların etkilenmemesi için hedefe ulaşılasıya kadar bunun saklı tutulmasını istemiş. 2015 yılına kadar sözleşmesi var. Mainz bu sözleşmeyi feshetmiyor. Eğer önümüzdeki 12 ay içerisinde Tuchel bir başka takıma giderse üzerinden bonservis almayı düşünüyor, gitmezse sorun çıkarmayacaklar..

Neden bıraktı?

Schalke onu istemiş, gitmemişti. Leverkusen'in onu istediği söyleniliyordu ama "hayır" cevabı aldığı yazıldı çizildi. Boşta kalan takımlar bir hayli fazla olsa da Leverkusen Roger Schmidt, Stuttgart Armin Veh ve Frankfurt'un da Schuster ile anlaştığı düşünülüyor. Aynı zamanda bir Rangnick öğrencisi olan Tuchel'in  Ralf Ragnick'in sportif direktör olduğu Red Bull Salzburg'un başına geçeceği konuşuluyor. Belki bu yüzden Roger Schmidt'in Leverkusen'e gitmesine izin verilmiştir. Sır yakında aralanır..

Şu kesin ki Salzburg Tuchel'i de yanına alırsa her şey başka olur. Tuchel'ın bırakmasının sebebi ise her sene yeşerttiği yıldızları kaybetmesinin ardından yeni kadrolarla Mainz kulübünde ulaşacağı zirve Avrupa Ligi'ne katılım. Daha iyisini burada başaramaz ve onun da hedefleri çok daha fazlası. Yakın zaman içerisinde bunu da başaracaktır.. Benim tahminim Salzburg ile bunu gerçekleştirmek üzere yola çıkacağı her ne kadar Schalke ile anlaştı diye Bild sürekli haber geçse de..

1 yorum:

SinnFein dedi ki...

Bu adamları 3 büyüklerden birinin alıp arkasında durması gerekiyor. Bu bütçelerle neler yaratırlar ama işte burası da Türkiye.. Yaratsan ne olacak?