20 Kasım 2014

Çok daha güçlü bir Bayern Münih geliyor



Kaç yıldır buraya yazıyorum. Bir noktadan sonra durdum. Yazılanların keyfini sürüyorum aslında. Mesela 2010 yılında parlayacak yetenekleri yazmış etmiştik.. Yanıldıklarımız oldu, aralarından parlayanların olduğu gibi..

Bayern Münih konusunda çok yazdım. Bunun da en önemli nedeni memlekette var olan "Şımarık zengin çocuğu Bayern" algısının dışında bu kulübün çok önemli işler yaptığını ve geleceğe belki de "TEK BAŞINA" damga vuracağı gerçeğiydi. Bu uğurda stadın borcu da önemliydi. Planlananın çok öncesinde ortağı 1860'ın ayrılmasına rağmen gerçekleşeceğini defalarca yazdık ve Bayern işte o zaman coşacak diye de ekledik..

Beklenen oldu.

Bayern Münih Allianz Arena'nın borcunu plananan süreden 16 YIL erken ödedi.  2005 yılında ödenmesi gereken 346 milyon euro borcu 25 yıla yaydılar. 2014'de ise tamamen ödediler. Artık stad Bayern Münih'in malı. Devlet yardımı olmadan muazzam bir stat yapıp çok kısa süre içerisinde de ödemeyi başardılar. Şimdi senede 30 milyon artık transfere daha fazla para ayırabilecekler.. 

Bahsedilen kulubün tek bir kuruş borcu olmaması bir yana kasasında tuttuğu yüklü miktar hazır parasıyla nam salmış diyara. Hoeness'in dediği gibi diğer büyük rakipleri transfer içn bankaların kredi bölümüne Bayern ise vezneye gider. 


Nihayetinde geçen sezon yarım milyar euro barajını aşarak 528 milyon euro gelir elde eden Bayern Münih 16.5 milyon euro da yıl sonunda kar ettiğini açıkladı. Bunun yanı sıra stadın ödemelerinin de sonlandığını Rummenigge müjdeledi.

Avrupa.. Artık Bayern çok daha güçlü bir şekilde geliyor, haberiniz olsun.

1 yorum:

inantamer dedi ki...

teşekkürler ve devamını bekliyoruz, saygılarımla